Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

juhtmeta seinalüliti

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Vs: juhtmeta seinalüliti

    Esmalt postitatud vapperviisik poolt
    kas seda/sarnast novaluxi distantsjuhtimis süsteemi kusagil "täna" ka müügil on?
    Eks ikka Novalux`is

    Comment


      #17
      Vs: juhtmeta seinalüliti

      Palkseina korral võiks tõmmata peenikesed juhtmed kahe palgi vahelt ja kasutada Nikobus-i (Viru Elektrikaubandus) seadmeid. Juhtmes jookseb madal pinge, mistõttu sobiks isegi 1mm välismõõduga juhe, siiski, mina kasutaksin kvaliteetse ja tugeva isolatsiooniga varianti - nt Radox.
      Ei tohiks silma riivata.

      Comment


        #18
        Vs: juhtmeta seinalüliti

        Esmalt postitatud vaiko poolt
        Eks ikka Novalux`is
        pean siis uuesti minema tuhnima (nb, teema ise on ju aastast 2004, ehk palju aega on mööda läinud, kui seda seal kindlasti oli.)

        samas ära ei ütle ka kvaliteetsemast vidinast.

        Comment


          #19
          Vs: juhtmeta seinalüliti

          Võtam madalpingeline (24V) siemensi logo vms kontroller. Releeväljundid on neil olemas, sisendeid juhid 24V lülitamisega, voolud on pea olematud, nii et selle võiks sisuliselt lakkisolatsiooniga mähisetraadiga palke mööda vedada, peaks peaaegu märkamatu saama. Logo saad lihtsamaid asju programmerida tegema ka otse tema tabloolt.
          WW

          Comment


            #20
            Vs: juhtmeta seinalüliti

            Mähisetraat on veel parem. Kuid peab jätma siia-sinna väiksed silmused, päris pingule ei tohiks tõmmata.
            Soe soovitus, unusta see raadiovärk ära - kulutad palju raha ja saad peavalu.
            Logo asemel kasuta lambikontrollerit, pirnide eluiga kasvab 5 .. 10 korda - hoiad selle raha kokku paari aastaga.

            Comment


              #21
              Vs: juhtmeta seinalüliti

              Juhtmeta seinalüliti saab teha väga lihtsalt kasutades selleks spetsiaalseid mooduleid TX433N ja RX433N. Esimene siis saatjamoodul ja teine vastuvõtja moodul. Koodriks ja dekoodriks kasutada mikroskeeme MC145026 ja MC145027. Saatja poolel on abiks ka loogikaskeem CD4532 kui on vaja mitut lampi ühe puldiga juhtida. Saatja toiteks sobib 3V liitiumpatarei CR2032, mis teeb selle väga kompaktseks. Vastuvõtu poolel on vaja pisikest loogikaskeemi, mis hoiab ära häired mis tekivad looduslikust raadioeetri mürast. Ise tegelen ka praegu analoogse süsteemi kokkuaretamisega. Aeg ajalt võtab saatja vastu nn 0000 koodi seda isegi 00000 -st erineva aadressi kasutamise korral. 00000 kasutamise korral testiks kasutatud valgustiood põles praktiliselt kogu aeg. Jutt on siis koodri mikroskeemi sisendite loogilistest olekutest. Vastuvõtja skeem töötab 5V pingega. Vaja on ka releesid ja nende juhttrigereid. Ise kasutan sümistore ja sümistoroptrone (MOC3023), peamiselt nende kompaktsuse ja väiksema energiatarbe tõttu, kuna kasutan väiksevõimsuselisi LED lampe. Parim asukoht vastuvõtjale on loomulikult elektrikilbi lähedal, kust lähevad juhtmed lampideni. Kogu skeemi (3 juhtmevaba lülitit , vastuvõtja ja universaalpuldi) eelarve jääb alla 1000 krooni, mis teeb selle valmistamise eriti ahvatlevaks. Edasine laiendus on aga juba veel soodsam. Jutt siis ainult komponentide hinnast. Kui asja vastu tõsisem huvi saadan skeemi. Netist leiab ka kindlasti ühtteist kui kasutada otsingus eelpool nimetatud komponente. On olemas ka valmis lüliteid X10 süsteem. Loodan et jutt ei saanud liiga keeruline. Ja ärge patareide vahetuse pärast muretsege need kestavad kaua võrreldes infrapuna juhtimisega

              Comment


                #22
                Vs: juhtmeta seinalüliti

                hehk pakub kellegittp://www.intelligentnekodu.ee/
                ehk pakub kellegile huvi.
                muusika on kuulamiseks

                Comment


                  #23
                  Vs: juhtmeta seinalüliti

                  Karu oli siin õigel teel: las releed lülitavad nii lakapeal, kui põranda all. Relee juhtimiseks piisab peenest juhtmest, mis palgivahedesse peitub. Kuhugi (lakapeale?)
                  tuleb siis üks trafo+dioodsild aretada (relee pingele vastavalt) . Stabiliseerimisega pole mõtet jännata, isegi filtrikondekas võiks olla minimaalne: relee on induktiivsus ja silub ise suurepäraselt oma voolu. Head Naistepäeva!

                  Comment


                    #24
                    Vs: juhtmeta seinalüliti

                    Kuni neid releesid mähkida on poest pikk puur ostetud ja uksepiida vahelt lae peale puuritud 16 mm auk.Ellnevalt ära võtta lüliti poolne ukseliist Sinna surutakse jäik valge toru(saab elektripoest), mille sisse läheb kaabel. Elektrivõrgus eksisteerivad lülitusliigpinged, pikse liigpinged ja igasugu harmoonilised. Usun , et paar päeva urgitsemist( ei tea kas pööning on vaba) tuleb tunduvalt odavam ja töökindlam. Elektripaigaldis peab vastama nendele standarditele , mis selle ehitamise või ümberehitamise ajal kehtisid.

                    Comment


                      #25
                      Vs: juhtmeta seinalüliti

                      Esmalt postitatud orav poolt
                      Sinna surutakse jäik valge toru(saab elektripoest), mille sisse läheb kaabel. Elektripaigaldis peab vastama nendele standarditele , mis selle ehitamise või ümberehitamise ajal kehtisid.
                      Milleks see toru seal hea on?
                      Aeg on energiahulk, mis jääb põhjuse ja tagajärje vahele.

                      Comment


                        #26
                        Vs: juhtmeta seinalüliti

                        Seintest läbiminekul paigaldatakse kaablid torus. Kaablid peavad jahtuda saama. Valge toru on põlemist mitte soodustavast ainest. Ise kaabeldasin ehitatavat palkmaja, kus toimub veel palkide vajumine. Toru jätab kaabli ja palgi vahele vaba ruumi. Puurimisel jäävad augu seinad "karvased". 10mm august on väga tülikas 8mm kaablit läbi saada .
                        Kui mujalt ei saa tuleb puur ise teha. 16mm koonussabaga metalli puur keevitada 10 - 12mm terasvarda otsa(12mm keermelatt näiteks). Niikaua kui keevituskoht punane tuleb puur sentreerida. Polnud ju veneajalgi pikki puure kuskilt saada. Peenemaid puure on odavam poest osta või treialil teha lasta.

                        Comment

                        Working...
                        X