Selline mure siis, et statsionaarse ilmajaama anemomeeter töötas viimasel ajal probleemselt kuni lõpuks üldse lakkas töötamast. Enne 'lõppu' oli väga tihti situatsioon, kus aparaat enam tuulekiirust ei näidanud. Siis lahendas olukorra see, kui tiivik (windcups) korraks vastu päeva ringi ajada ning seejärel uuesti vabastada. Aga viimasel ajal ei aidanud ka see enam ning täheldasin, et asi vajab pisut põrutamist. No ja kui lõpuks enam põrutamine ka asja ei lahendanud, otsustasin selle anemomeetriga veidi lähemalt tutvust teha. Eemaldasin tiiviku ning seejärel võtsin silikooni sees oleva anduri ettevaatlikult välja. Visuaalselt tundus see 'reed switch' kuidagi imelik, nagu mingi korrosioon oleks nende keelte peal olnud. Niiet ilmselt on viga selles lülitis. Tööpõhimõte on selles, et tiiviku sees olev magnet tõmbab igat ringi tehes selle relee kokku ning sellest tekivad impulsid, mille järgi siis arvutatakse tuulekiirus. Loogiline.
Aga nüüd selline mure, et ma ei tea milline peaks olema see uus reed switch, mis sinna asemele vaja joota. Olemasoleval mitte ühtki märget peal ei ole. Ise arvan, et ainult välimistest mõõtmetest jääb ilmselt väheks, sest iga magnet on ju erineva tugevusega ja tõenäoliselt on ka releesid erineva tugevusega magnetite jaoks. Tootja tehnilisest toest ma mingit abi ei saanud selle täpse mudeli kohta. Ilmselt firmasaladus.
Tänud, kes aidata-kommenteerida oskavad!
PS. tegu sellise firmaga nagu DAVIS.
Aga nüüd selline mure, et ma ei tea milline peaks olema see uus reed switch, mis sinna asemele vaja joota. Olemasoleval mitte ühtki märget peal ei ole. Ise arvan, et ainult välimistest mõõtmetest jääb ilmselt väheks, sest iga magnet on ju erineva tugevusega ja tõenäoliselt on ka releesid erineva tugevusega magnetite jaoks. Tootja tehnilisest toest ma mingit abi ei saanud selle täpse mudeli kohta. Ilmselt firmasaladus.
Tänud, kes aidata-kommenteerida oskavad!
PS. tegu sellise firmaga nagu DAVIS.
Comment