Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

valgustundlik jublakas

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

valgustundlik jublakas

Tre. Kirjutan siia, kuna ma aran, et seda loevad elektroonikaga nagu rohkem kusis olevad duded
    Ok. Tegetl on nii et oleks vaja skeemi sellise asja jaoks - või kui keegi teeks ise ära, siis kui palju selline asi võiks maksma minna ...
    näiteks kasvõi juppide näol .. nuu umbropsu ....
    -------------------------------------------------------

Aga asi selline. ..
    Oleks 14cm diameetiga plaadike, mille max kõrgus koos jubinatega oleks 5 cm. See oleks väga popp.

Anduriks fototakisti,võrdluselemendiks üks-kaks loogika-mikroskeemi, tüürelemendiks neli
    transistori vastastaktvooluvõimendina, mõni takisti ja elektrolüütkondekas,
    lüliti, mikromootor 1.7 - 3V, 2x mootori pingele patareid. Veel võibolla midagi ?

Ja see peaks suutma lülitama väikese mootori (näiteks makimootori) mis juhindub fototakisist.
    Reageerida võiks see juba ka nii 14 cm pealt aga mitte ka kaugemalt.
    s.t. et kui liikumine on kaugemal kui 40 cm, siis ei juhtu midagi
    Mootor töötab kuni mingi stopperini ja kui liikumine toimub nüüd kaugemal kui 40 cm näiteks , siis lülitab makimootori nii, et
    see töötab kuni teise stopperini tagurpidi ?

Vot. Palun vabandust minu võhiklike väljendite ja terminite pärast ...
    Aga võite oma arvamus avaldada, kui see pole väga ropp )))

Fototakistit on paha kasutada kuna siis hakkab kõik sõltuma välisvalgustuse tugevusest. Parem võta valvesigna infrapunaandur (PIR). Kui lääts ära võtta ja võib-olla veel mingit varju kasutada, peaks toimima paremini. Mootori loogika saab ka lihtsalt valmis. Odavaimad PIR'id maxavad ca. 250 raha.
    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

No ok. Aga siis ikkagi .. skeemi selle jaoks.
      Kui selle infrapunaga teha ...

Comment

ma küll hästi aru ei saa ,millest jutt ,aga väikesele vahemaale mahuandur sobiks ehk paremini , neid kah valvevärkides kasutatakse. PIR tahab kindlasti läätse ja siis on tema tundlikkus eri tsoonides kole hüplev.

Comment

Nagu ma aru saan tahad sa teha FOTORELEE, mis juhib
          maki mootorit????? ???

Comment

Seletad äkki uuesti ja lihtsamalt. Kas muutub valgustugevus;valgusallika suund; päevast saab öö. Mida see mootor siis konkreetselt keerab või ringi ajab. Olen näinud seadet mis kardinad õhtul ette tõmbab.

Comment

Working...
            X