Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

graveerimisseade

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    graveerimisseade

    kas printeri või skänneri stepper mootoritega oleks võimalik teha arvuti juhtimisega graveerimis seadet. mul on üks vana pentium 166 ja katkine skanner ja printer. milliseid osasid mul oleks võimalik nendelt kasutada. mingi kontroller ja kust võiks selle jaoks softi saada

    #2
    Jäävad nõrgaks, seega ei saa. Vastav artikkel oli nati aega tagasi autoajakirjas. Vaata suvised numbrid läbi.
    ELFA-st leiad näit art 54-462-08.

    Comment


      #3
      TO Andrus:
      Misk need nõrgaks peaks jääma??? On ju 5 tollistes flopiseadmetes ka olnud selliseid suuremaid kandilisi steppereid (samm mootor inglisek.) millel jõudu nagu peaks ikka olema. Ennegi siin ju soovitatud printeri mootoreid kasutada...ma sain HP printeris ikka sellised stepperid, et jõudu neil küll väheks ei jää..(24 voldised kah veel).
      TO Cen:
      Jah arvutimaailmas hiljuti alles oli sellest juttu. otsi www.google.com'st cnc machine, milling machine, pcb milling jne...Sealt mul õnnestus leida küll ise tehtud masinaid. Graveerimiseks küll tuleb teha väga korralik massiivne raam...raskem asi..
      PS&#33; Alles siin oli juttu selle tegemisest. Vaata vähe foorumis allapoole kah <_<

      http://www.tevalo.ee/foorum/index.php?showtopic=10704

      Comment


        #4
        no ma tahaks kõigepealt nende stepperitega proovida ja kui asi tööle hakkab siis ehk teha juba naca võimsamatest stepperitest (need ju kallimad ka ja kui midagi välja ei tule siis jääb raha riiulile seisma) aga mida ma pentiumi jubinate küljest kasutada võiks. mingit toiteseadet või midagi sellist, proset veel midagi?? ma ise päris algaja nii et sorry lollide küsimuste pärast

        Comment


          #5
          Otsi esialgu siitsamast foorumist otsinkuga stepper või samm mootor..siis mine googlele külla...loodan, et inglisekeelt ikka jagad ja natuke elektroonikat kah. Vastuseid tuleb hulga. Peamine asi on et printeri pordi kaudu käib nende juhtimine.

          Comment


            #6
            inglise keelega kõik nagu korras ja elektroonikast ka nagu natuke, (kuigi ise pole midagi suurt veel teinud. see oleks esimene) aga googlist ma küll ühtegi valmistamis õpetust ei leidnud. oli ainult montaazi skeemid ja tellimise teel levivad jubinad

            Comment


              #7
              Eks ma toksisin siis ise googlesse stepper sisse. Muide 5 tollistest vanematest flopiseadmetest saab ka suht suuri ja võimsaid mooteoreid.

              http://www.doc.ic.ac.uk/~ih/doc/stepper/ <--õpetused, skeemid, põhimõtted

              Comment


                #8
                kas keegi võiks öelda kust saada stepperi controllerit ja mida saaks P166 st kasutada. mul üks vedeleb niisama. kõik asjad on küljes (täitsa töökorras), kas ema plaadilt ei ole midagi stepperi juhtimiseks võtta?

                Comment


                  #9
                  EHk siis puust ja punaseks. Lpt pordist läheb sul vaja 4 juhet per mootor. Sealt lased kas läbi näiteks ULN2003/ULN2004 kivide või kasutad lihtsalt mõningaid võimsamaid trasistoreid. See P166 jäta rahule...sellega hakkadki neid juhtmia. Kontroller ongi siis antud juhul need kivid/transid.

                  Comment


                    #10
                    a mis moodi ma pean need uln kivid ühendama kui on 2-3 stepperit ja ma saan aru et kõik see hakkab toimima läbi printeri pordi. ja millise softiga kas DeskCNC ga oleks neid võimalik juhtida. Äkki on mingi skeem kõikide seadmete (mootorid, kivid, printeri port ja soft) ühendamiseks. Sorry kui jälle lolle küsimusi tuli.

                    Comment


                      #11
                      Otsi kivi datasheeti ja uuri natc. Muide seal lingis oli see ühendamine ka ilusti ära näidatud. Esialgu proovi ainult ühe stepperoga. Muide ULN2003a ongi näiteks ainult ühele kivile...2004 oli vist juba kahele. Softi pead vist ise kirjutama/laskma kirjutada/saama kellegi käest(minu ). Ei pea ju olema midagi keerulist....basicus või pasalis kirjutatuga saab edukalt hakkama(siiamaani olen peamiselt pascaliga teinud).

                      http://www.doc.ic.ac.uk/~ih/doc/stepper/co...l2/connect.html <-ühendus
                      http://www.doc.ic.ac.uk/~ih/doc/stepper/co...2/software.html <-soft

                      Sa muide seal üldse ringi ka vaatasid või? <_<

                      Comment


                        #12
                        natuke vaatasin ei olnud erirti aega ennem, sorry. 2003 on jah ühele stepperile. tegelikult oleks ju vaja 2 stepperit korraga tööle panna, aga vist juba leidsin vajaliku. kui kellelgi veel mingit infot on siis kirjutage. abi on teretulnud.

                        Comment


                          #13
                          Kas mitte lihtsam ei oleks osta mini frees seal on otsad olemas ostsin omale ja saab trüki paadid valmis teha klaasi sisse kivi ja igale poole mujale aga kui ostad selle siis pead vaatama et teemant otsad oleks mõnel pole kaasas neid mina tellisin sealt hansaposti kataloogist akuga varjandi ja 250 eeku pole palju selle eest võrreldes mis sellega võimalik korda saata on....

                          Comment


                            #14
                            nojah see ju kah võimalus, aga mõtle samahästi millejaoks netist pilte printida saab ju ise kah joonistada..näide vb nats rumal aga toimib
                            selle graveerimisseade on ju tunduvalt täpsem kui mõne inimese käsi, täpsus käib nii sügavuse kohta kui kah joone sirguse kõverus jne. kohta

                            Comment


                              #15
                              see hansaposti oma on liiga nõrk ja natuke liiga "lahja". seade peaks olema rohkem nagu frees või väike cnc pink

                              Comment

                              Working...
                              X