Tere! Mul on selline mure, et kuidas saaks panna tavatelefon tirisema? :lol: Nimelt on mul oma telefoni võrk, mis ühendab minu telefoni ja naabri telefoni. :P Seinast tuleb Läbi adapteri 12V (+12V)----telefon---------------telefon----(-12V). omavahel saab rääkida!!! kas peab midagi vahele ehitama ,et mis annab signaali teisele telefonile, et too tiriseks???
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
Tavatelefon
Collapse
X
-
Muidu lendab adapter õhku!
Keerulisem küsimus on ilmselt, kust saada induktoriks sobiv signaal. Lülitusskeemiga tuleb muidugi ka nuputamist, et võimalikult lihtne ja mugav oleks. Kuni elementaarse telefonijaamani välja
Comment
-
Originally posted by Enryco@Sep 5 2004, 22:07
Tere! Mul on selline mure, et kuidas saaks panna tavatelefon tirisema? :lol: Nimelt on mul oma telefoni võrk, mis ühendab minu telefoni ja naabri telefoni. :P Seinast tuleb Läbi adapteri 12V (+12V)----telefon---------------telefon----(-12V). omavahel saab rääkida!!! kas peab midagi vahele ehitama ,et mis annab signaali teisele telefonile, et too tiriseks???Aeg on energiahulk, mis jääb põhjuse ja tagajärje vahele.
Comment
-
Süsteemi miinuseks on see, et korrespondendi väljakutsumine (multivibra töölepanek) toimib korrespondendi toiteallika arvelt. Ehk siis kui sõbral toiteplokk väljas, siis väljakutse ei tööta
Comment
-
Originally posted by Eggy@Sep 10 2004, 20:39
Süsteemi miinuseks on see, et korrespondendi väljakutsumine (multivibra töölepanek) toimib korrespondendi toiteallika arvelt. Ehk siis kui sõbral toiteplokk väljas, siis väljakutse ei töötaAeg on energiahulk, mis jääb põhjuse ja tagajärje vahele.
Comment
-
Umbes nii võiks siis olla. Multivibraatoril on kohe kõlar järel (seda on vist nagunii). Sinu kutsungi(millega sina kutsud) nupu alla on toodut teise multivibraatori toite ahel, millesse sa nupuvajutusega voolu sisse lased. Siiis ta võtab vastu ja lülitab multivibraatori toite juhtmed heli juhtmeteks.(toru taha) ja sina kah...idee kohaselt peaks vist nii saama.
Comment
-
Originally posted by Eggy@Sep 10 2004, 22:30
Umbes nii võiks siis olla. Multivibraatoril on kohe kõlar järel (seda on vist nagunii). Sinu kutsungi(millega sina kutsud) nupu alla on toodut teise multivibraatori toite ahel, millesse sa nupuvajutusega voolu sisse lased. Siiis ta võtab vastu ja lülitab multivibraatori toite juhtmed heli juhtmeteks.(toru taha) ja sina kah...idee kohaselt peaks vist nii saama.Aeg on energiahulk, mis jääb põhjuse ja tagajärje vahele.
Comment
-
Telefoni saad helisema panna, kui suudad leida Sellise asjanduse - näiteks megeri või n-armee telefoni seest. Paned liinile jadamisi vahele ja kui helistada tahad, siis väntad.
P.S enda oma ära ei annaElu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...
Comment
-
Nii midagi ma nüüd üritasin kokku visantada...Idee kohaselt peaks vist töötama( kuigi kas toiteallika paralleelselt telefoni torudele peale panemisega rääkida ka saab ei oska öelda. Ise olen pannud ikka järjestikku.) ON siis mõleml vähemalt kaks lülitid. Üks siis lülitab juhtmed kas torule või generaatori toiteks(ooterešhiim) ja teine on vooluallika lüliti, mis siis annb teise ooterehiimis olevale elukale (juhtmed on praegu teise geneka toites) pinge peale ja see paneb teisel lõugama. Teine lülitab enda lüliti rääkimise rešhiimi nagu sinagi ja voila..
Skeem
Comment
-
eggy mötet edasi arendades jätaks yhe toite 12v, telefonid oleks järjestikku.
kella asemel kasutaks sisseehitatud generaatoriga piesosireeni, lased sellisele alalispinge peale ja piriseb.
hargilyliti oleks ehitatud nii et toru hargil olles on toiteahel katkestatud ning pieso liinile yhendatud. kui yks pool töstab toru , saab teise poole piesole toide ning piriseb. kui ka teine pool töstab toru, saab omavahel rääkida.
ainus häiriv puudus on et köne löpetamisel esimesena toru hargile panijal piriseb pieso kuni ka teine pool toru hargile asetab.
Comment
-
Minu telefonisüsteemi skeem on siin. Tumbler on ooteasendis ja isetagastuv nupplüliti on väljakutse. Kommentaariks Eggy skeemile niipalju, et toiteallika ees olev tavaline lüliti võib segadust tekitada (tuleb tingimata tähistada on/off asend). Minu skeemi puhul on tumbleri helistamisrežiimis olek kohe aru saada, kuna telefoni kuular piriseb vaikselt.Aeg on energiahulk, mis jääb põhjuse ja tagajärje vahele.
Comment
Comment