Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Trükkplaadi valmistamine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Trükkplaadi valmistamine

Õpetage palun ära, kuidas saab [glow=red,2,300]söövitades[/glow] trükkplaati teha!

Vaja oleks alguses tükkplaati ja raudkolm kloriidi ja mingit korrektorit(alkoholi baasil). Seejärel joonistad rajad korrektoriga plaadile ja plaat söövitusse. Raudkolm kloriidi tuleb veega lahjendada näiteks 1:15 või midagi taolist.
    Elektrik läks baari pingeid maandama.

Comment

Voiks vist veel lisada et soovitamise ajal on soovitav seda plaati koos soovitusvedelikuga natuke loksutada, siis laheb soovitamine kiiremini. Voib soovitaja ka ornalt soojaks lasta, nii 40 pluss kraadi. Vaga palju ei voi sest siis tuleb korrektor pealt lahti ja plaat laheb nassu. Olen ise katsetades leidnud et natuke soojendades votab aja poole peale.

Comment

Plaadi rajad võib joonistada ka veekindla markeriga.Igal juhul peab plaat olema enne rasvast puhas. Augud puuritakse alles peale söövitamist.
        Söövitajaks soovitan kasutada Tevalos müüdavat Naatriumpersulfaati (söövituspulber). Segad kuuma veega ja võtab silmaga näht´avalt. 5 mintsiga on plaat puhas!! Ei määri ja muidu igati mõnus asi. Enam raudkloriidi ei kasutaks.
        NB!! Lahus peab olema KOGU töötlemise aja 50 kraadi, soovitavalt rohkem. Alla 50 kraadi söövitamist praktiliselt ei toimu.
        - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
        - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

kui palju see temperatuur max võib olla selle Naatriumpersulfaadiga?

Comment

Mulle öeldi,et umbes 50 kraadi peab vesi olema,,s.t.leige.

Comment

50C küll enam leige ei tohiks olla.

Comment

Sama mõte. Tevalos on mingi 200g 80 eeku. Kas see nagu kallis pole, kui umbes 140g saab teha 6dm2 või midagi sellist?

Comment

RauaKloriidi löga saab 80 eest mingi liitrijagu.
                  Elektrik läks baari pingeid maandama.

Comment

Mina olen augud kõigepealt puurinud,siis plaat kergelt liivapaberiga puhtaks,rajad peale ja söövitusse.
                    See on küll õige,et soe vesi ja loksutamine kiirendab söövitust kõvasti.
                    Vana helitehnika remont Pärnus

Comment

kas raudkloriid või naatriumpersulfaat? kumbaga kiiremini saab?

Comment

Naatriumpersulfaat on puhtam ja võtab >50 kraadi lahuses tunduvalt kiiremini. On silmaga näha, kuidas näksib!
                        - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                        - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

kle rääkige kust seda raudkolm kloriidi oleks võimalik osta ??? ma seda naatriumpersulfaati olen kasutanud küll , päris hia tundub aga kallis on rsk

Comment

Siin on väike jutuke ka kuidas söövituspulbrit kasutada
                            http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_store.cgi...s/soovitus.html

Comment

Loksutamise asemel olen teinud sihukese nipu,et olen pannud
                              söövitusanuma sobiva vaheplaadi abil bassivaljuka peale ja siis heligenest andnud umbes paarikümnehertsist mõminat-plaat saab üsna kähku söövitatud.

Comment

Working...
                              X