Kas keegi on proovinud oomipoes saadaolevat press-n-peel kilet?
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
Trükkplaadi valmistamine
Collapse
X
-
Eespool on olnud juttu kärnimisest. Kui ma alustasin 40 aastat tagasi trükkplaatide tegemist, siis ainsaks materjaliks oli folgeeritud getinaks. See ei kannatanud kärnimist, sest tihti tuli foolium hiljem jootmisel lahti. Praeguseks on plaadi materjal tunduvalt parema kvaliteediga kuid kasutan ikkagi kärnimise asemel natuke teist meetodit. Plaadi joonise teen diagrammi paberile ja seejärel asetan joonise kartongile, mis on asetatud mingile vanale ja kasutule ajakirjale või raamatule ja torgin nõelaga aukude kohad kartongi. Hiljem asetan selle perforeeritud kartongi, mis on plaadi toorikuga lõigatud ühte mõõtu, plaadi toorikule ja märgistan naaskliga ühe nurgale kõige lähema augu ja puurin sinna 0,7 augu. Asetanud kartongi plaadile panen sellest august mõne detaili (takisti, konde, dioodi) väjaviigust lõigatud jupi ja keeran otsad ära. Seejärel märgin dioganaalnurgas oleva ava naaskliga ja puurin ka sinna augu ning asetan ka sinna väljaviigust lõigatud jupikese. Nüüd on märgistatud kartong fikseeritud ja puurin läbi kartongi kõik avad 0,7 puuriga. Avad, mis vajavad suuremat läbimõõtu, puurin hiljem suurema puuriga üle. Kui plaat on suuremamõõtmeline, siis võiks kartongi fikseerimisks kasutada ka teist diagonaali. Nõelaga kartongi märgistamisel saavutan suurema täpsuse, kui kärnimisel ja vabanen hirmust, et olen põrutanud fooliumi alusmaterjalist lahti.
Comment
-
Hr. Rosin 8)
Mida Sa mõtled laserprinteri spets paberi all.Kas mingit
laserprinteri paberit, ühepoolselt või kahepoolselt läikivat.Palun anna paberi mark näidiseks.
Tegin varem plaate pressnpeel sinise kile abil.See on väga kvaliteetne meetod kui triikraua temperatuuri paika saab.
Kust saaks seda sinist kilet osta hinnaga umbes 1USD tükk,
nagu ma eelmised 20tk ostsin paar aastat tagasi.
Comment
-
Printeri paberi all mõtlen ma siledamat paberit, mis ei ole nagu "rasvane" aga on sile ja läigib. Probleem on selles et siledalt paberilt saab selle tahma veatult üle kanda vase kihile. Tavaline A4 printeri paber on boorne aga "rasvane" ei ligune lahti st. paber peab eemalduma ilma printrei tahmata. Olen selle mõne paberi lehe trükikojast saanud.
Comment
Comment