Nii asi selles et toitekas enam ei anna voolu kui ta pinge all on.Kui stepslist välja tõmmata siis 3x annab väikse koguse voolu nii et ventilaator korra töötab siis lõpus veel üks kord suurem kogus nii et lamp hakkab põlema.Ja kõik....Milles võib viga olla?
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
Arvuti toiteploki jama.
Collapse
X
-
PWM - pulse width modulator (impulss-laius modulaator). Tehnoloogia nimetus. Vastav kivi on enamasti TL494. Selle toitejala ümber tasubki otcima hakata. Lüüt võib olla ka 47uF.
Vaata veel üle väljundi lüüdid(et ei oleks paisunud, kummis) ja mõõda üle dioodid (radikal) et ei oleks lühist. Väike takistus võib olla, sest väljunditest lähevad maha koormustakistid, isegi kuni 22 oomi!- Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
- Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!
Comment
-
Mis kivid seal plaadil üldse on?
Üldiselt peaksid ikka dioodid üle tsekkima, päris ilma testrita ei saa
Kui oled Tallinnast, võta blokk näppu ja tule külla. Äkki saab korda.- Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
- Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!
Comment
-
Uuri!
Tüüpvead:
-PWM kivi toitelüüt paha -> vaheta
-madalapinge poole lõputrans(id) pahad
-diood(id) lühises
-külmjooted!!!!!!!!!!!
-komparaatori klotc (ntx. LM324) paha
-väljundi lüüdid punnis ja pahad
Proovima peab hea koormusega, vana suur vints sobib erriti hästi. Väikesel koormusel mõni blokk ei käivitu.- Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
Comment
-
Kahjuks nagu probleemi lahendust ei tea, aga mul tuli hoopis üks teine õte. Kuna nagu ise elektroonika poole pealt eriti ei jaga, siis mõtlesin selle üle, et:
uuema aja odavatel toitekatel on sees tavaliselt üsna väikesed ning väikese mahutavusega kondekad.. vanematel ja kvaliteetsematel mida olen lahti kangutanud on aga kasutuses tavaliselt suuremat sorti kondekad. Siit ka minu, idee, et kas võib äkki vahetada uutel toitekatel neid kondekajullasid suuremate vastu...et asja nn "paremaks" ehitada, või on skeemis just sellised kondekad ette nähtud ja nende väärtused peavad olema kindlates piirides?
Idee tuli nagu sellest, et isgasugusel muul elektroonikal on see õnnestunud kui olen katkise kondeka mõne suuremaga asendanud. :
Comment
Comment