Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

analoog-või digitaalne multimeeter

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #61
    ei ole just mugav lugeda 0,15....0,35. Arvuta siis ja kratsi kukalt
    Tühiasi, võrreldes vanade vene seiertestritega, kui tuli korrutada või jagada näiteks 2,5-ga või 4-ga ja skaalal kriipsuvahe oli ka näiteks 2,5 või midagi taolist. Vaat siis tuli tihti kratsida. Läbimurdeks oligi just TЛ-4, aga jätkati ka lolluse tootmist.
    Tegelikult tahtsin teemaväliselt veidi laiatarbe täppistakistitest rääkida. Paljud kujutavad ette, et need on midagi erilist. Tavaliselt ei ole. Küsimus on põhiliselt markeerimises tootmise lõppjärgus. Kuna tootmisel takistid tulevad nagunii erinevad, läbivad nad enne markeerimist mõõtmise. Tänapäevane mõõtmine on lihtsalt täpsem ja tehnoloogia arenenum, pole lihtsalt enam mõtet +/- 20%-lisi markeerida nagu kunagi tehti. Alles eriti täpsete puhul võib rääkida materjalide valikust, kunstlikust vanandamisest (kliimakambrid) või muudest viguritest, mis täpsuse stabiilsuse huvides tehakse.
    Testrites on täppistakistid. Vajaliku puudumisel moodustatakse täppistakisti kahest harilikust nii, et kogutakistus oleks vajalik täpne. Mul on selliseks vajaduseks kasutusel 0,1% täpsusega mõõtesild. Testri remondi käigus täppistakisti asendamise vajadusel tuleb ju saavutada, et tester ka peale remonti oma mõõtetäpsuse tagaks.
    Elektroonika töötab suitsu baasil.
    Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
    Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

    Comment


      #62
      Mul oli ka esimeseks testriks pikki aastaid Tл-4M.Nüüd kasutan digitestrit.Kogemusest võin rääkida,et pooljuhtide mõõtmine oli algul digitestriga väga harjumatu.Lisada võin,et vanema tehnika remontimisel on kindlasti vaja mahtuvuse mõõtjat.Soovitav suurus kuni 20MF.Ise ostsin mõningad aastad tagasi selle
      riista töö juurde.Hea väärtus proffidele on muutuva relatiiv väärtuse jäädvustus.Miinuseks on "krona" patarei.Ostetud Ronexist.

      Comment


        #63
        lasin enda TЛ-4M aastaid tagasi sisse, kuna mõõtsin trafo sekundaarmähist(alajaama oma), kahjuks oli see pingestatud . siis mõistus ei küündinud, nüüs ei kipu aega olema, selle lappimiseks. kest on kriipimatta ja üldse on asjal mingi 20 töötundi. sain onu käest, sest ta oli kunagi "ennevanasti ostnud" isegi vahpolüsteroolist pakendis on veel. oli hää asi...
        http://www.handymann.ee/cart/view_pr...?product=89017 sarnase eluka ostsin peale eelmise kõrbemist. nüüdseks räigelt kulunud, aga endiselt elus ja suurema ja väiksema pinge, takistuse, voolu jms lihtsa mõõtmiseks suurepärane. võimendi toitmiseks ei ole vaja mul toiteplokist saada pinget täpsusega 3 kohta peale koma, mulle piisab seal enamasti paari voldisest täpsusest ja seda ületab see isend kordades. sai ka kord alajaama mõõdetud ja suitsu tuli, pärast taki vahetust oli timmis.
        vahepeal on figureerinud erinevad saastatestrid hinnaga 59-250 EEK, mõni vedeleb kuskil, mõni on kutu jne. sai kunagi ühe digikaga mingit voolu mõõdetud, kuskil läks miskit lühisesse ja šunt kukkus plaadi küljest ära tööriist jäi iseenesest ellu, ga täpseks enam ei saand, kui šundi tagasi jootsin... .
        jõudis aeg siis taskutestri kätte isendiks sai KEWTECH KT110 http://www.guijarro-hnos.es/download/Ma-KT110.pdf ostmise hetkel oli kallis, sest enne olin ostnud vaid mõnesajaseid, aga see maksis vist ligi 700. tööl oli sellist ilgelt vaja, sest katsu sa mingit tavasaastakat triiksärgi taskus kanda. vidin oli meeldivalt õhuke soliidne ja kukkumiskindel(tänu oma olematule massile). korduvalt on kukkunud 5-6m kõrgusel betoonpõrandale. isegi mahtuvust mõõdab, kuigi 20µF on mulle tiba vähe. voolu mõõta ei saa, aga siis ei saa ka testrit sisse kõrvetada ala jaama takistust saab mõõta, kas õigesti näitab, ei tea, aga sisse ei põle. parim mõõteriista ost, mis ma senini olen teinud!
        nüüdseks on aeg jõudnud vähe kangemate riistadeni, ise vist ei ostaks - ei ole vajadust selliste täpsusklasside järgi, aga kuna töökoht tagab riistad, siis ei takista/keela keegi neid ka oma tarbeks kasutada. Metrix MX53 http://www.decmed.pt/ocasiao/mx53.html katab siiani kõik minu vajadused, peale selle, et asjal on puudu alalisvoolu ampertangid. kaitsmeid, küll vahel läheb, aga selleks need ju on, et seadet kaitsta - ega need kiirkaitsmed palju ei maksa ka
        Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

        Comment


          #64
          No testritest on siin juba pikemalt juttu olnud, lisaks siis ka enese poolt kasutatava testri(multimeetri) kohta paar sõna.
          Olen aastate jooksul kasutanud peamiselt ikka odavaid digimone(King-Kong ja Hiina on selle kohapealt märgitud).Kõik läksid peale esimest-teist patarei vahetust varem-hiljem lolliks või siis lihtsalt hingusele.
          Hetkel kasutan analoogtestrit, vene päritolu ц4317M, ning olen tollega väga rahul.Täpsusklassid on erinevad(1,5%-alalispinge, -vool ja takistuspiirkond; 2,5%-vahelduvvool, -pinge ja absoluutne signaalinivoo pinge järgi; 5%-vahelduvpinge vahemik 0,1...0,5V), kuid täiesti rahuldav amatööritöös.Samuti omab antud seade Ge ja Si transistoritele (eraldi) mõõteskaalat h21E määramiseks(eraldi bloki näol, mis paigaldatakse mõõtepesadesse, tüüp p4317M).Samuti võib lugeda heaks küljeks ka laias sagedusalas (vahelduvpinged/-voolud)mõõtmisvõimalust(kuni 10kHz).Puuduseks võiks lugeda halvad juhtmed mõõtepistikute vahel, pisut jässakas korpus, mis peab asetsema kindlalt horisontaalselt, ning vajab tõsiselt pikka harjumisaega.Algajale ei soovita, kuna on väga keeruline kasutada.Ise kasutan toiteallikana(originaalis 3xAAA patareid) 3,6V 1800 mAh Li-ioon akut(rakendub ainult takistuste mõõtmisel).Ideaalne vahend edasijõudnud amatöörile!
          Digitestreid ei igatse ka enam taga.
          Mis puutub amatööride mõõtetöösse, siis piisab alguseks ka mingi 65.- digimon.
          PS. Legendaarset TL-4 testrit olen kasutanud(nii vanemat, kui uuemat tüüpi) ning on tõsine soov antud seade kasvõi maa alt välja tuua!Kel see olemas, minupoolsed parimad soovid!
          The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
          Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
          Projektide pildid
          Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
          http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

          Comment


            #65
            mul olemas siis TL-4 aga näidik krt nac perses, nimelt sealt koorub värv maha ja seier ei taha liikuda.... soovitusi on?

            igatahes akkan vaikselt võimu kallal nokitsema ning tleb muretseda mingi 100EEK piirimail tester, on soovitusi kust?, ja milline?

            Kes tahab mult seda TL-4 ära osta vms... siis võtku ühendust!! Seisab mul sahtlis, kellegile äkki kasu sellest!

            Comment


              #66
              Ise vaatan kah juba et peaks testri ostma, aga millist?
              Kuna olena alles algaja, siis mingit profi oma ei tahaks osta.
              Vaataksin digitestrite poole siiski.
              Hinnast siis niipalju, et midagi odavamat, aga mitte päris hiinakat kah

              Comment


                #67
                ma vaatasin Tevalost mingit Vellemani oma, 120EEK suht ok tundus!

                Comment

                Working...
                X