Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Pult katki, kas annab midagi teha

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Pult katki, kas annab midagi teha

Juhtus nii, et teleka pult hakkas mingi aeg kalama. Võtsin puldi lahti ja selgus, et see oli mingit kleepuvat vedelikku täis. Arvatavasti pulti sattunud nädalakese jagu ennem synna ajal.
    Puhastasin puldi ilusti ära ning natuke aega töötas ilusti, kuid siis hakkas jamama. Osad nupud ei tööta üldse või näiteks häält saab juurde panna peale pikka nupuga jebimist. Mis kõige huvitavam, et puldil tuleb vahepeal ka selguse hetki, kus kõik nupud töötavad suurepäraselt, aga neid suht vähe. Kas selle puldiga annab midagi ette võtta või peaks uue puldi muretsema. Kui poleks neid hetki, kus pult töötab ilusti, siis ma ei kahtleks, aga äkki annab seda pulti ikkagi parandada?

Kui pult näitab vahel "selgeid hetki", siis proovi uuesti korralikult puhastada ja kontrolli ka puldi toidet koormusel.

Comment

kummikontaktidele tuleb uued pinnad peale liimida.tuleb osta puldiparanduse komplekt (sellest pääsu ei ole,sest teised liimid ei kõlba). kasutada saab kaasasolevaid kummikontakte, kuigi parema tulemuse annab fooliumiga kaetud paber,näiteks närimiskummi ümbert,või sigaretikarbist

Comment

Kui vahepeal KÕIK nupud korralikult töötavad, ei peaks nuppude juures vist viga olema...
        Elektroonika töötab suitsu baasil.
        Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
        Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

Mõned sama vea põhjusega puldid olen korda saanud puhastades trükkplaati ja nuppe piiritusega ja siis kuivaks puhudes. Igatahes ei tohiks läbu käigus pulti valgunud sodi sinna kauaks jätta sest see sööb trükirajad ruttu läbi.
          - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
          - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Niipalju kui mina olen pulte lahti võtnud, on neis kõigis kummi all mingi vedelik tekkinud. Ka enda pult, mida ma tean kindlalt, et pole teda kuskil ujutanud. Nii et jääb mulje, et aja jooksul surud kummist kleepiva vedeliku välja :huh:

Ja kui see vedelik piirituse/viinaga ära pesta, hakkab tavaliselt asi käima. Aga kusk kohast see vedelik sinna tekib ikkaga?

Comment

Olen näinud, et osa kummitooteid muutub aja jooksul kleepuvaks kummikänkraks.

Tõenäoliselt tegemist viletsa materjaliga.

Comment

See kleepuv möga võib tekkida ka mingil määral näppudest.Oleneb,mis seisukorras nad puldi kasutamise hetkel on.Kas rasvased või higised või midagi kolmandat.Kui pult korralikult ära puhastada,hakkab see jälle tööle.Ega see pult juhuslikult maha kukkunud pole?Sellisel juhul võivad tekkida trükiradadesse praod.

Comment

Käte ja näppude niiskus on üldjuhul alati suurem kui puldi oma, ( temp. ka); järelikult kondenseerub niiskus ikka puldi peale (ning sisse) ja sealt välja ei taha tulla. Sama häda traadita telefonidega (mobladega mingil määral vähem - parem isolatsioon ja mis veel), et iseenesest "mahla täis". Peale piiritusega töötlemist mõnda aega jälle töötab B)
                  Head susserdamist !

Comment

Võiks ka veel vaadata ega ir dioodil külmjoodist näha pole, omal on olnud juhus et töötab ja ei tööta , mõni nupp töötab mõni ei tööta ja lõpuks oli ikkagi viga dioodis kuna mõnele nupule muljudes pressis trükkplaati nii et ühendust andis.
                    "Computers in future may weigh no more than 1.5 tons."(Popular Mechanics, 1949)

Comment

Working...
                    X