Vot seda HQ-d pole küll mõtet osta. Omasin sellist peaaegu nädala, pärast 5 tunnist seesolekut andis kolb saba. Oma kogemustest selle HQ ("High Quality???") jaamaga olen sama teema all juba kirjutanud (uimane soojenemine, ebaergonoomiline jne). Viisin tagasi küsisin raha tagasi, maksin veidi juurde ostsin WHS 40 ja olen sellega rahul. Pooleteise aasta jooksul olen ainult ühe otsa vahetanud ja sedagi enda süü tõttu (sai veidi brutaalselt sellega ringi käidud) ja kolb on mõnikord terved tööpäevad sees. Ainukeseks puuduseks loeksin ehk kolviotsa kinnituse (ebamugav vahetada).
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
Jootekolb ja jootmine
Collapse
X
-
Räägi lähemalt, kas kasutasid jaama taga seda HQ kolbi või
kütsid otse 24v peale. On kavas ehitada selline regulaator
http://u-sound.newmail.ru/solderingstation1.htm
kolb olemas ja peale väikest testimist jättis hea mulje
uimane kah ei tohiks olla küttekeha takistus 4 om ca. 15 sek.
kulus külmast tina sulamiseni, aga kasutada saab teda ainult
koos regulaatoriga
Comment
-
Mina kasutan senimaati ühte vene vahetatava otsaga jootekolbi, ots käib vindiga külge, algul oli 42V ette nähtud, ehitasin ümber ja panin termoregulaatori sisse, otsad teen ise, trein vasest ja pärast katan glaviaaniliselt nikliga (nikkelsulfaadi lahuses), panen ikka suhteliselt paksu kihi niklit ja siis pärast viiliga lihvin vase välja kohalt kus tahan et tina külge võtaks, puuduseks see et peab hoidma pidevalt tina otsal muidu põleb kiirelt ära. Muide infoks et see kolb on yle 10 aasta töötanud ja kui minukätte sattus ja termoandurit sisse ehitasin katsin ka korpuse nikliga ja näeb seni välja naq uus, ainult juhet on palju vahetatud:P.Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.
Comment
Comment