sellist skeemi vaadates tekis kade tunne,aga loomupärane laiskus ja mugavus ei lase mul seda kindlasti valmis ehitada.tegelikult oli mul ka kunagi ammu-ammu peaaegu poolautomaatne jootekolb.äärmiselt lihtne, aga see eest tõhus ja lollikindel.idee oli lihtne-kui kolb oli käes, siis jooksis talle 220v peale.kui aga kolvi alusele panin, siis lülitus pisike lüliti ja kolb sai läbi dioodi ainult pool võrgupingest(siit ka nimetus-poolautomaatne).vene vaskotsaga kolbi jaoks oli see mõnus säästureziim.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
Jootekolb ja jootmine
Collapse
X
-
Mõtlesin panna mõlemale kolvile oma herkonanduri. Võimsuse regul ikka nii et täismahv peale ja temp saavutamisel jälle välja. Nii jõuab õige temperatuurini kiiremini.
Mida arvate, kas tasuks spannungi peale andmise hetk teha sujuvaks (pirnid ju põlevad läbi just sisse lülitamisel)? Ise ei ole veel ühtegi katkenud kolbi näinud aga siiski...- Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
- Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!
Comment
-
mu meelest ei tööta ykski tööstuslik kolviregulaator tyristoriga faasi käristades, kolb on nii suure inertsiga asi ,et juhitakse täisfaasi sisse-välja lylitades, paarkymmend perioodi on täislaks peal ja siis paus. ei teki häireid ega midagi.
teine asi on w-40le elektroonika pookimine, see on nagu mossele gaasiturbiini ehitada. antud jootejaamal on soojustakistus kyttekeha-kolviots sedavörd suur, et muudab täppisreguleerimise möttetuks. ilus on muidugi, lausa kadedaks teeb.
aga hetkel olen Pace jaamaga kah rahul.
Comment
-
Minu meelest võiks jootekolb ühe poolperioodi koguaeg kätte saada, enamusega vist siis tº piisavalt madal. Teisega "mängides" siis reguleerimine. Nii oleks väiksem "väsimine" kui vähem kõige järsemaid tº kõikumisi.Elektroonika töötab suitsu baasil.
Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.
Comment
-
minu arust kasutasin ma tookord isegi väiksemat dioodi, mingist vanast lamptelekast sai võetud.skeem on lihtne-katkestad ühe soone, paned dioodi vahele(pole tähtis mispidi). süsteem oli tehtud nii, et kolvi aluselt tõstes rakendus lüliti mis, lühistas selle dioodi ja kogu moos.kui kolvi alusele tagasi panin, siis lüliti läks lahti ja kolb sai ainult pool toitepinget.
Comment
-
Hankisin sellise digitaliseerimiseksMuidu ilus asi ja mõnusalt kätte istuv kolb aga....
Pettumus tuli karpi lahti kruvides: Ei mingit termoregulaatorit! On skeem aga see genereerib lihtsalt pulsse kolvile, tõlviku sees termotakistit ei ole. Nagu üks kunagine vene kolb oma pseudo termoregulaatoriga. Häbi, Weller!
Tegelikult on võimalus ka säärase kolvi temp. muutuse kohta inffi saada mõõtes kolvi küttevoolu. Esialgne katse nagu lubaks. Täpsuse kohta ei oska midagi öelda, ilmselt 10 kraadi oleks ülihea tulemus.- Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
- Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!
Comment
-
On selle vanem vend tööl kasutada. Väga hea! Ainult sellest ei saa aru, miks säärane hinnasilt. Sees lihtsalt opakas LM358 ja türistori kivi SL443. Elementaarne regulaator....!?- Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
Comment
Comment