Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Kvartsi asemel LC-ahel, ...kuidas?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Kvartsi asemel LC-ahel, ...kuidas?

Äkki keegi teab rääkida, kuidas asendada 38kHz kvarts LC-ahelaga. Kvartsi ei õnnestu saada. Skeem on siin: http://www.elin.ttu.ee/tsamel/datsheet/BA1404.pdf
    Võnkeringi puhul võiks sageduse stabiilsus siiski vast rahuldav olla. Kusagil (http://home.intekom.com/jean/fm_stereo.htm) pakuti välja ka NE555-ga generaatorit, aga selle stabiilsus on vist veel õnnetum kui võnkeringil.
    Teine alternatiiv võiks olla mõne saadaoleva kvartsi sageduse jagamine. Selleks aga oleks hea teada ka "jagaja" skeemi või vähemalt kivi nimegi. Päris lihtloogikakividega ei tahaks küll jagama hakata - asi läheks liiga suureks.

Mida arvad asjast?

Kui mina proovisin omale FM stereo saatjat teha (tosi kull nats teise skeemi jargi aga siiski ) siis mul kull ilma kvartsita ei onnestunud. Heli ragises ja oli moonutatud mis jube. > Samas aga uht kanalit ilma kooderita saates oli heli korras seega pidi stereo kooder olema hada pohjustajaks.
    Ma sain kvartsi omale Vene aegsest kaekellast, 80 aastate keskelt vist. Neis vanades on igauhel uks sees. Parast seda on heli puhas ja viskab vastuvotjal Stereo polema nagu naksti.

Akki see info on abiks.

Rein

Comment

Kas selline resonaator on tõesti Tevalol tootevalikust puudu? Tavaliselt kasutatakse neid telekate laotuskivi küljes (38kHz) ja pultides(450kHz). Kollast või rohelist värvi ja lapikute väljaviikudega pisike kondeka moodi klots.
      Serigost olen neid kunagi ostnud.

Comment

Küsisin nii Tevalost kui ka Serigost - neid kvartse ei saavat isegi tellida!

Comment

palju selle krempli alla pappi läheb?
          KES SOOVIB, SEE PROOVIB

t-linespeakers.org

Comment

Working...
          X