Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

2N7000 ESD probleem

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    2N7000 ESD probleem

    olen 1-wire projektis mitu korda 2N7000 mosfeti staatilise elektriga ära rikkunud.
    on kellegil ideid kas on mõnda ESD kindlat TO92 pakis olevat n kanaliga mosfetti olemas?

    kui pole, siis mida peaks jälgima selle transiga ümberkäimisel (olen kuulnud et isoleerimata vasktraat ümber jalgade kerida, siis joota, seejärel traat pintsettidega ära urgitseda)

    tänud

    #2
    Maanda kõik ära: metallvõru ümber käe, jootekolb, skeem kuhu joodad ja soovitavalt ka jalgealune. Ja kõik siis kokku, läbi 10 koomi takisti, iga juhtme jaoks oma tak. Ja kui on eurojuhe kah võtta, siis vist maandusega kokku. Ja peaks aitama.

    Comment


      #3
      Originally posted by urmas78@Oct 1 2004, 10:35
      Maanda kõik ära: metallvõru ümber käe, jootekolb, skeem kuhu joodad ja soovitavalt ka jalgealune. Ja kõik siis kokku, läbi 10 koomi takisti, iga juhtme jaoks oma tak. Ja kui on eurojuhe kah võtta, siis vist maandusega kokku. Ja peaks aitama.
      kas peaks sokid kah ära võtma kui jalgealune maandatud on?

      ma ei saanud sellest 10k taki jutust aru. mis mõttes iga juhtme jaoks oma takk?

      Comment


        #4
        1.jootekolb peab olema madalapingeline, lahutustrafoga. kolvi toitejuhe peab olema 3. soont ühe soone kaudu maandatakse kolvi korpus.
        2,töölaud peaks olema kaetud tavalise vineeriga. laual ei tohi olla mingit sellist katet, kus on võimalus tekkida staatilisel laengul.
        3. riietus seljas ei tohi sisaldada mingeid sünteetilisi komponente, kõige hullemad on sünteetilise lisandiga päevasärgid või dressi püksid, kõik peaks olema linased riietusesemed.
        4.on olemas spets käevõru, kui pole siis aitab ka metall käekella rihm, mis maanatakse.
        5.enne skeemi jootmist tuleb detail mida hakatakse paigaldama, lühistada, see tähendab seda, et jalad tuleb peene halja vasktraadiga kokkusiduda. peale detaile paigaldust tuleb lühis traat eemaldada. loe kokkusiduda, mitte tinutada.( oma mure kas pärat eemaldad lühise :lol: )
        6. seade mida remonditakse ei tohi olla lülitatud vooluvõrku, ka see tuleb maandada. kõik need maandused peavad olema maandatud ühes punktis.


        kõik see kehtib elementide kohta, kus kasutatakse väliefekte ehk MOP transistore

        kui need elementaarsed nõuded on täidetud siis probleeme ei teki, aga võib ka teisiti vahest läheb ka õnneks.

        Comment


          #5
          Originally posted by humax@Oct 1 2004, 12:00
          kõik see kehtib elementide kohta, kus kasutatakkui need elementaarsed nõuded on täidetud siis probleeme ei teki, aga võib ka teisiti vahest läheb ka õnneks.
          see oli väga põhjalik selgitus.
          tänud

          Comment


            #6
            see on tehnoloogiast võetud nõuded, mida kasutasid kunagi nn. postkastid ja mis tambiti pähe nendele, kes sellega tegelesid ja ega see pole muutunud, sest füüsikalised seadused kehtivad ka lääne skeemitehnika kohta, kus on tegemist otseses seoses inimfaktoriga.

            Comment


              #7
              v6ta kasv6i šok. foolium, siis läbi väikese tyki torka transi jalad, mis lühistab need omavahel senix kuni joodad ning see kaitseb staatilise elektri eest, ise kasutan seda meetodit väljatransistoride jootmisel (käsitsemisel), samuti ka antistaatiline käevõru või mis ta nüüd oligi :P

              Comment


                #8
                ahiküttega korter, 1.korrus, galvaaniliselt lahutatud kolb, puust laud, rauast jalad. kõik. ja pole kunagi veel juhtunud 25 aasta jooksul. vaipa pole.
                alusta jalanõudest ja põrandakattest.
                Džinni kristalli sisse tagasi ei pane

                Comment

                Working...
                X