Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Vanad luminofoorlambid - küsimus

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vanad luminofoorlambid - küsimus

tavaliselt on FLB "õhtal" kui ühe otsa kütteniit läbi kärssab -- aga teine ots toimib

. . . siit mõte , et kui ühendada kaks kokku nii et katkised niidi jäävad keskele ja ehitada uus ?? ~120V ballast , siis ? kas tulemuseks on
    1. ) -- toimiv 2x Nominaalvõimsusega lamp
    2. ) -- ette-ennustamatu impedansi-jaotuse tõttu tekkiv detonaator-lõhkeseade
    3. ) -- midagi muud

ma vist siiski mõtlesin üle . . . et kui gaas on külm on ta impedants kõrge (ja ta toimib voolu piirajana)

kusagil oli kirjas et ergastatud gaasiga FLB "tööpunti" hoidmine on väga vaevaline (ei leia seda artiklit praegu) . . . ja energiaeffektiivne külmkatoodiga FLB juhtimine on põhimõtteliselt võimatu . . . kui õigesti mäletan siis gaasi ühtlase ergastatuse/temperatuuri tagamine DC componendiga "drive"-´misel on samuti probleemne

/// sellepärast ma oma tandem kompunni idee välja käisingi

. . . veel veebist antud teemal
    "point" on ka veel selles , et teatud "säästlikud" LED´id peavad vastu ainult mõned kuud - ja nende hind on suhteliselt kõrge (eriti peale hiina koroonarünnakut - mille eest keegi ei julge neilt kompensatsiooni küsida - kõik maksavad oma vaktsiinid (riigi-eelarve) ja MASUST tingitud hinnatõusu - vabatahtlikult kinni ???) . . . / -- e. , siis -- LED´ide energiasääst süüakse ära nende väikese eluea poolt ...

... kuigi eluiga oleneb tootjast/konkreetsest_üksik-eksemplarist --ja/või-- sokli-tüübist ... G9 (ja osad E14) -- tunduvad pika-ealisemad . . .
    viimati muutis kasutaja ci139; 12 m 2021, 21:49.

Comment

Esmalt postitatud ci139 poolt Vaata postitust
      ma olen nii korras 18W, kui korras 8W FLB pannud tööle - vastavalt - 13W ja 9W "säästuka tõukuri" pealt. Esimesel juhul "tõukur" põles läbi ~u. 2...4 h katsetamise järel (ma kuidagi ise soodustasin seda läbipõlemist - üritades 13W tõukurist rohkem võimsust välja pigistada), 8W toimib jamadeta siia maani
      Et tahtsid 18W luminofoortoru panna tööle 13 W käivitiga (misiganes nimega ballast) ja ballast põles läbi.
      Ja panid 8W luminofoortoru tööle 9W ballastiga ja too töötab ja oled rahul.
      Mis su küsimus on? Kui võtta luminofoortoru, millel kütteniidid puruks, siis on mitmeid electronic ballaste, mis toru käima/põlema tõmbavad. Jälgi ainult elektroonsele ballastile kirjutatud numbreid nagu toru võimsus, vool, pinge.
      https://www.tridonic.com/com/en/data...c-ballasts.asp
      viimati muutis kasutaja martk; 13 m 2021, 12:24.
      Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

Comment

Working...
      X