Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Valikus on 5 võimsusastet CNC samm-mootoritele

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Valikus on 5 võimsusastet CNC samm-mootoritele

    Tere,

    Etteruttavalt ütlen: tegin uue postituse, kuna see puudutab CNC freespinkide võimendite toiteallikat, aga asjakohast infot ei leitud:

    Vajan toiteallikat 5 samm-mootori väljundastme jaoks, millest igaüks on 20-50 V sisendpingega ja 2A sisendvooluga (sammmootorid peavad andma 2,5 A nimivoolu, väljundaste 2 A RMS ja 2,83 A tipp).

    Kuidas valida õige? Tavaliselt on toiteallikal ühendused 3 võimsusvõimendi jaoks, seega tuleb ülejäänud 2 võimsusvõimendit ühendada paralleelselt teiste võimsusvõimenditega. Ma ei tea, kuidas seda arvutada...

    Kui teil on võimsusvõimendite kohta küsimusi, leiate need siit:
    https://www.oyostepper.com/goods-111...per-Motor.html

    #2
    Step 1, on vaja kvaliteetset toiteallikat. Kvaliteedi määrab toiteploki (SMPS) ehitus ja materjalid millest ta on tehtud. Kvaliteeti saab hinnata, kui on näha pildilt sisemist ehitust, kui tootja on tunnustatud firma ja on korralik toote manual koos andmetega.
    Paremal toiteallikal on 2-4 kordne filter võrguvoolu poolel ja reeglina 2 astmeline filterdus väljundvoolu poolel. Filtrites kasutatavad elemendid on näiteks sellised: "Link"

    Step 2, õige pinge, väljundvool ja väljundvõimsus. Korralik SMPS-i manual annab teada, kas tootele märgitud väljundvõimsus on maksimum hetkeline võimsus või maksimum lubatud püsikoormuse võimsus (sellel on suur vahe). Eeldatavasti on sellele projektile vaja SMPS, mis on väljundi poolel 32-36V ja 600-1100W vahemikus (kui kõik 5 mootorit võivad ka korraga tööd teha).

    Step 3. igale mootori ajami ahelale ette eraldi kaitse. Kuna ajam on "Soft-start with no “jump” when powered" on, siis arvatavalt sobib 6,3A sulavkaitse.

    Step 4. töötamisel tekkiv ajami müra toiteploki (SMPS) suunal. Kui ajami tekitavav müra on suur (+/- 36V ahelas), võib see hakata segama teise ajami või SMPS tööd.
    Siis tuleb panna SMPS ja ajami vahele liinifilter (kui ajam nõuab suurt toitepinge stabiilsust, siis lisaks kondensaator näiteks 100V 1100µF).

    Maksimum oleks: 1 SMPS, 5 kaitset, 5 liinifiltrit, 5 kondensaatorit, 5 ajamit, 5 steppermootorit.
    Ja ühe mootori toiteahel näeks välja; SMPS, kaitse, liinifilter, kondensaator (kui on vaja), ajam, mootor.
    Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

    Comment

    Working...
    X