Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Õhksoojuspumba parandamine

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Õhksoojuspumba parandamine

    Hei!

    Mitsubishi pump sai tõenäoliselt välgutabamuse kui oli septembris suur torm ja vool käis pidevalt ära. Pump on ise 2019 aasta oma ja läheb käima, teeb luugid lahti ja siis toa soojuse andur hakkab tegema 180 kraadiseid pöördeid ja power tuluke vilgub kolm korda - manualist lugesin, viga on indoor signal vms. Edasi midagi ei tee, vaikus. Kõik muud elektriühendused kontrollisin üle ja õues sellest kastist, st viga on elektrooniline. Kuna pump pole väga vana ja suhteliselt vähe kasutatud, siis vendika mootor vist katki olla ei saa (selle kätte saamine vist on kõige tülikam). Kuna mul see asi maal ja garantiid ka pole, siis kas selle elektroonika vea parandamise saab ka ise ära teha? Probleem on rahas, väljasõit ja tund parandust maksab ise juba 110 eurot pluss kilomeetri maksumus, lisaks veel varuosad mis katki on.

    Kas keegi on ise elektroonilist viga parandanud? Youtubes ma sarnase mudeli toa kasti lahti võtmise videot nägin, keeruline väga ei ole. Äkki tal on mingi termistor vms läbi või siis emaplaat, sarnane uus maksis 280 eurot mingil lehel (milline seal sees on, see selgub siis kui lahti võtan).

    Tasub ise nikerdama hakata?

    #2
    Ikka tasub ise nikerdada aga tulemus sõltub sinu oskustest, milliseid mõõteriistu sul on võimalik kasutada ja kas mingi täpsem elektroonika skeem on ka saadaval.

    Comment


      #3
      Kõigepealt peab selle kasti nii lahti saama, et neid plastist nakse ära ei lõhu. Muidu on kastil vist 3-4 kruvi. Ma leidsin ka manuali on see emaplaadi elektriskeem olemas, st äkki võtta plaat välja ja siis mõne oskaja juurde viia, kes siis leiab vea üles.

      Comment

      Working...
      X