Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Õhksoojuspumba parandamine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Õhksoojuspumba parandamine

Hei!

Mitsubishi pump sai tõenäoliselt välgutabamuse kui oli septembris suur torm ja vool käis pidevalt ära. Pump on ise 2019 aasta oma ja läheb käima, teeb luugid lahti ja siis toa soojuse andur hakkab tegema 180 kraadiseid pöördeid ja power tuluke vilgub kolm korda - manualist lugesin, viga on indoor signal vms. Edasi midagi ei tee, vaikus. Kõik muud elektriühendused kontrollisin üle ja õues sellest kastist, st viga on elektrooniline. Kuna pump pole väga vana ja suhteliselt vähe kasutatud, siis vendika mootor vist katki olla ei saa (selle kätte saamine vist on kõige tülikam). Kuna mul see asi maal ja garantiid ka pole, siis kas selle elektroonika vea parandamise saab ka ise ära teha? Probleem on rahas, väljasõit ja tund parandust maksab ise juba 110 eurot pluss kilomeetri maksumus, lisaks veel varuosad mis katki on.

Kas keegi on ise elektroonilist viga parandanud? Youtubes ma sarnase mudeli toa kasti lahti võtmise videot nägin, keeruline väga ei ole. Äkki tal on mingi termistor vms läbi või siis emaplaat, sarnane uus maksis 280 eurot mingil lehel (milline seal sees on, see selgub siis kui lahti võtan).

Tasub ise nikerdama hakata?

Ikka tasub ise nikerdada aga tulemus sõltub sinu oskustest, milliseid mõõteriistu sul on võimalik kasutada ja kas mingi täpsem elektroonika skeem on ka saadaval.

Comment

Kõigepealt peab selle kasti nii lahti saama, et neid plastist nakse ära ei lõhu. Muidu on kastil vist 3-4 kruvi. Ma leidsin ka manuali on see emaplaadi elektriskeem olemas, st äkki võtta plaat välja ja siis mõne oskaja juurde viia, kes siis leiab vea üles.

Comment

Kus kandis asute sellega ?

Comment

Vahepeal polnud aega tegeleda sellega, kiskusin pumba lahti, polnudki keeruline. Kakkusin fan mootori välja, ei saa aru, kas on katki või ei ole. Mootor ise uus maksab 355 eurot. Vahepeal ei tegelenud asjaga, nüüd uurisin veel netist ja soovitati üle vaadata kondensaator, üks suur jurakas ongi trafo kõrval ja puudutasin seda näpuga ja sain ilge siraka. Kas tõesti kondekas lekib, kas kondekast tohiks niisama särtsu saada kui puudutada peal seda plekki? Mul testrit pole, aga oomipoes see kondekas maksab silmajärgi paar eurot.
          Ma ikka ei raatsi tehnikule maksta, pärast ei hakka tema ka plaadilt midagi vahetama vaid surab uue trükiplaadi ette mis maksab ka pea 400 eurot.

Igatahes see suur kondekas on 82uF ja 450V, aga sellist ei müü isegi ELFA pood.

See kondekas on siin pildil selle toiteplokil, see kõige suurem must ja see väike krempel maksab 238 eurot. https://jsenergi.eu/power-board-msz-fh25ve-84386
          Maksab rohkem kui nutitelefon.
          viimati muutis kasutaja vipu; 12 February 2025, 14:10.

Comment

Esmalt postitatud vipu poolt Vaata postitust
            Kakkusin fan mootori välja, ei saa aru, kas on katki või ei ole.... soovitati üle vaadata kondensaator, ... puudutasin seda näpuga ja sain ilge siraka.
            Kui pinge all asju näppida, siis saabki sirakat.
            Soovitan spetsialisti poole pöörduda, enne kui järgmine sirakas fataalseks osutub.

Comment

Kui testrit ei ole ja seda ilmselt ka kasutada ei oska, siis ei maksa jah ise katsetada vaid tuleb spetsialistile asi anda.

Comment

Spetsialistiga on see teema, et neid ei ole. Ma ei saa viia toiteplokki kuhugi nö parandusse (need kes parandavad telekaid ja makke?), vaadake kas on terve. Keegi ei võta seda tegemiseks. Testriga kondekaid ma mõõta oskan ikka, lihtsalt testrit ennast ei ole. See firma, kes õhksoojuspumba paigaldas, nemad elektroonikat ei paranda, lihtsalt ploki vahetus.

Comment

mõni võtab küll, kuid kodutöö peab endal tehtud olema.

MEIE TEENUSED Remondime peaaegu kõike ja ka seda millega teised pole hakkama saanud. Teostame keerukaid Apple Macintosh seadmete remonte. Kogemus sellel alal alates 90 aastatest, kui Mac arvutid ilmusid. Teostame kvaliteetset AppleRead More...

Comment

no ei võta ju, ma olen juba otsinud. teate, eesti ei ole enam see riik mis ta oli 90ndatel kus igal teisel tänaval oli elektroonika parandus, tegelikult olid seal venelased, sest venelased oskavad parandada. kui ma elaks saksamaal või pranstsusmaal, siis seal igas teises kvartalis oleks mõni araablaste või türklaste elektroonikaparandus, aga meie tänases eestis ei taha keegi enam võtta selliseid lihtsaid töid töösse, lihtsast ei tasu ei ära või ei viitsita. selline on meie eesti elu. mul oli 90ndal radiotehnika võim ja kes võttis parandusse, venelane, aga mitte eestlane eks. parandas ära, küpses 2 kuud hiljem läbi, sest vene jupid olid sellised. isegi zx spectrumi parandas ära, aga ka kaheks kuuks eks. olid jupid eks. täna ei ole enam neid kes võtaks mingi asja tegemisse soodsa hinna eest, mitte hinge hinna eest eks. neid inimesi enam ei ole, eestit on tabanud passiivsuse marker. keegi ei taha enam olla oluline, lihtsalt nii on.
                    ühesõnaga ma mõtlen, tõenäoliselt ostan uue õhksoojuspumba daikon vms 1000 euroga, saan garantii ja saadan selle üli kalli mitsibishi varuosadeks kui keegi ülsde ostab., ei soovita osta mitsubsihi elektroonikat kui raha pole, jupid on 5x kallimad kui õhksoojuspump ise. umbes sama nagu osta hp või canoni värviprinter, kulud on suuremad kui printer eks.

Comment

oled sa talle kirjutanud?

Comment

tegemist on ju arvutite parandusega. mingit hinnakirja pole.

Comment

Kui seal lehel vaadata, siis on nad igasuguseid imelikke asju remontinud.
                          Elektrimootorite juures nägin hinda 40€/h.
                          Ehk siis sinnakanti.

Comment

Tere, jutt pikk ja kena aga kusagil pole kirjas pumba mudelinumbrit...kohvipaksupealt ennustada ja niimoodi aidata ning nõu anda suht keerukas..samuti fotod võiksid olla asja sisust jne..ei tohiks olla keeruline....ennustan et see kondensaator millelt sa laksu said on korras ja ei ole süüdlane..aga jahh erinevad mudelinumbrid erinevad veakoodid...kas mingi andur või elektroonikaplaat kutu..seega fotod sisust ja mudelinumber vajalik

Comment

Working...
                            X