nimelt on mikroskeemi toitevool 6-13 V aga trafo on 15 volti, kuidas seda ilma ümber kerimatta saada kuskil 9V peale (võibolla nt takistitega :unsure: )
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
toite probleemid
Collapse
X
-
hm... mul umber sarnane probleem - adaptrist tuleb välja 9volti vahelduvat, vaja oleks teha 3.6 volti alalist, koormuseks ei tule sinna eriti midagi taha, mõned LED-id vaid, ja kui on võimalik, siis teha ta nii: adapter-->dioodsild alalduseks-->lüliti, mille üks asend suunab voolu takistisse, teine lüliti asend aga sellest mööda, et saaks kasutada ka 9t volti alalist--> ja siis peale seda tuleks takk(takid)
on selline idee teostatav? ja kui on siis äkki oskaks keegi öelda mis takisti sinna panna? ma arvan et dioodi suhtes aitaks tevalo poemüüa kah, või mis?
Comment
-
Originally posted by saajatz@Oct 7 2004, 21:32
hm... mul umber sarnane probleem - adaptrist tuleb välja 9volti vahelduvat, vaja oleks teha 3.6 volti alalist, koormuseks ei tule sinna eriti midagi taha, mõned LED-id vaid, ja kui on võimalik, siis teha ta nii: adapter-->dioodsild alalduseks-->lüliti, mille üks asend suunab voolu takistisse, teine lüliti asend aga sellest mööda, et saaks kasutada ka 9t volti alalist--> ja siis peale seda tuleks takk(takid)
on selline idee teostatav? ja kui on siis äkki oskaks keegi öelda mis takisti sinna panna? ma arvan et dioodi suhtes aitaks tevalo poemüüa kah, või mis?
Ajakiri Arvutikasutaja abiks (ei tea peast ,mis number)Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...
Comment
-
aga kuidas määrata palju mingil pote asendil kindel pinge on? sest ei tahaks dioode läbi ajada, need ei ole mitte kõige odavamad...
Põhimõtselt, mul on mõned UV lambid, mõtlesid nendega midagi huvitavat ette võtta, kõigepealt lahendan toiteküsimuse, siis vaatab mis efekti teevad ja mis ette võtta.
kõik ideed muidugi oodatud.
EDIT: suured tänud martinj-le abi eest, aga äkki oskad tekitada mingi skeemi, või abi kust sellist asja otsida?
huvitab pigem see potega variant, kui saaks kindlas asendis tõesti mingi teatud pinge. see oleks hea, saaks tulevikus muidki asju taha panna...
Comment
-
no okei, selle probleeme loeme siis lahendatuks, pinge saab õigeks oletame, aga millise vahemikuga pote peaks olema, et saaks regullida siis 1V-9V, ehk siis ilma takistuseta? kas nii on üldse võimalik?
ja ühendamine? siin tevalos on neid "lm317" kive erinevaid, erinevate hindadega ka, millist valida? kuidas kivi+pote ühendada?
Comment
Comment