Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Lauaarvutisse pisikese helivõimendi mooduli

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Lauaarvutisse pisikese helivõimendi mooduli

Mõtlen siin, et peaks lauaarvutisse sisse ehitama mingi pisikese helivõimendi, võtma samast 12V pealt toite ja ega mul tugevat helivõimsust sinna vaja pole ning võiks ehk piisav olla. Hetkel on küll võimsam võimendi seal LM3886 kivide peal ja selle helikvaliteet on minu kõrvale täiesti piisav. Kui nüüd selle välise võimendi tahaks jalust ära koristada ja arvutisse sisse pisikese helivõngutaja paigutada, siis millise kivi baasil vms sinna soovitaksite vaadata? D-klass ilmselt ei tuleks väga kõne alla, kuna nende helikvaliteet vist siiski räbalam, kui tavalistel ja eriti kui suurt võimsust ka veel vaja pole. Kunagi jäi kõrvu TDA2030, kas sellised moodulid võtta aliexpressisit võiks anda vaiksel helitugevusel kuulates enamvähem sama kvaliteediga heli, kui praegused LM3886-d ?

E: Või siis näiteks midagi sellist, see vist sillatud variant seal .
    viimati muutis kasutaja otsija; 08 February 2025, 09:13.
    otsija

Kui tundlikud nö papp-krapid käigus siis piisab 2X1...5 W kivist. Ühele lauaarvutile sai sisse sokutatud teleka element mida toidab mingi 1..2 W sanga kivi- see on piisavalt vali. TDA2030 on mõttetu, kui eraldi toitekat ei pane. Ise soovitaks helitugevuse nupu kuhugi esipaneelile tuua, kui on võimalik. Samuti oli jama undamisega mille vastu aitas ground-loop isolaator trafo.
    Maailm oleks puhas ja süüta
    kui poleks õllejogurtit
    - Õ.Õ.

Comment

Sai kunagi ka miskit aretatud, suht ammu muidugi.
      Võimukivi/plaat läks veel väiksem ja radikat polnudki. Asi nii väike ja tollel arvuti toitekal oli -12 ots ka piisavalt asise vooluga ning nii läks käiku +12, 0, -12 otsad ja sularid läksid igakspetteks ette.
      Võimuplaadil olid peal toitekonded ja need sai maha võetud, sest arvuti toide oli hea ja lisa koormust käivitamisel pold vaja.
      Arvuti taha läksid laboriotsad, kuhu oli hea kõlliotsad külge kruvida. Ja kõllid väikesed papi-ovaalid karpide sees.
      Poole päeva tegemine, kui jupid olemas.

Hiljem läks veel sinna sinihamba moodul ka sisse, mis signaali sai emaplaadi USB pinnidelt.
      Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

Comment

Aga mul see viimasel lingi olev kivimoodul oleks siis piisavalt hea heliga muidu kvaliteedi osas? Kusagil youtube videos nägin, kus soovitati selle nimelist chippi, kui hea see reaalselt ja kas sealne soovitus ka pädes, seda ma ei tea. Bluetooth mooduliga oleks ehk veel lihtsam jah, ent selle bluetoothiga on vähemalt minu odava bluetoooth pulgaga helil väike viivitus sees ja see mulle ei meeldi.

ja sealt aliexpressist leiab muidugi veel soodsamaid neid välimuselt pea sarnaseid kividega mooduleid veel, näiteks see, mida sellest veel arvata? Ehk pole selle esimesega vahetki?
        otsija

Comment

See jutt et D klass ei ole piisava kvaliteediga jäi sinna 15 aasta taha. Tänu oma effektiivsusele on see sinu rakendusse ideaalne.
          Toidan trolle!

Comment

Ega keegi ei tea.
            Sisuliselt antakse ju tasuta ära, aint müügikulu on näha, minimaalne.
            Kas see on proovipartiist või praakpartiist või tehti ainult prooviks mingi hulk neid.. mine võta kinni.
            Loodetavasti töötab.

Mul on neid erinevaid muid plaate old.. üks tegi paugu minutiga, üks käis ca pool aastat ja.. on ka neid mis on jäänud tööle.
            Proovid ära saad teada. Hüüber asja ära looda (vaata asja hinda).
            Kui oled ää proovinud, anna siia ka teada, kas on asi või pole.

Sinihambal ongi viivis sees, ainult väga moodsad inimesed suudavad videot vaadata läbi sinihamba heli ja ülistavad taevani.
            Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

Comment

Ilmselt maksab siis talutava heliga juppmaad rohkem kui paar eurot, ma mõned aastad mingisuguse tellisin keldrisse sealt hiinamaalt, tühijooksul tarbis päris palju ja läks suht soojaks ka niisama vaikuses seistes ja veidi oli kuulda selliseid kõrvalhelisid, st mulle see heli eriti ei meeldinud ja pealekauba põles maha ka veel mingil hetkel sootuks. Ilmselt tellin selle soodsa ära mingi hetk, kui mingeid soovitusi ei lisandu kivi mudeli osas.

Poteka võiks küll sealt arvutikastist välja tuua monitorijala külge näiteks, ent tavalahenduses peaks selleks stereopote ja audioliinid edasi tagasi nelja kaabliga vedama potekani, mis ei tundu eriti hea. Pildilt ma ei saa selle kivi volüümireguleerimisest täpselt aru, ehk toimibki lihtsa monopotekaga mõlema kanali volüümi reguleerimine nagu mu mingil eelvõimendil oli, siis oleks asi lihtne ja mugav, ent kui mitte, siis võtaks hea meelega vastu ka soovitusi mõne lihtsa opamp baasil eelvõimendi lahenduse osas, kus saaks ühekanalilise potekaga kahe stereokanali helitugevust regullida, või kas üldse ongi seesuguseid lahendusi lihtsaid.
              otsija

Comment

See hiinakas ei pruugigi väga kehv olla, kuid too TDA7295 kivi on sillatud mitte suurema võimsuse vaid see pärast et kahte väljundkondekat vaja poleks. Ehk siis 12V+ juures ei saavat enam 4 oomiseid kõlareid kasutada.(tõenäoliselt siiski saab kui volüümiga mitte liialdada. Siin ülevaade sarnasest hiina võimukesest: https://youtu.be/aK63iCI11D4?t=350
                Maailm oleks puhas ja süüta
                kui poleks õllejogurtit
                - Õ.Õ.

Comment

Leidsin sealt veel odavama mingi alla 2 eurise mooduli TDA7297 peal väidetavalt, tellisin ära ja eks näha ole mis teeb siis, ei maksa nagunii suurt midagi, kui isegi rämps on. Pildi pealt ei saa muidugi aru, et mismoodi see volüümi potekas seal lahendatud on, kas klassikaline stereo potekas seal või käib mõlema kanali volüümi reguleerimine monopoteka abil, KAs nende St-BY ja MUTE pinnide kaudu võiks ehk monopotekaga volüüm regullitav olla?
                  viimati muutis kasutaja otsija; 09 February 2025, 21:57.
                  otsija

Comment

Aga milleks potekas?

Comment

Esmalt postitatud a1 poolt Vaata postitust
                      Aga milleks potekas?
                      Selleks, et heli tugevust reguleerida.
                      Head susserdamist !

Comment

Läpakal ma ei näe potekat.

Jah, ma saan aru, et kohati oleks mugav, aga kui palju seda tegelikult on vaja.

Comment

Juhuks, kui mingi programm (või OS) kinni kiilub (on ka endal juhtunud) ja on vaja piinadest vabaneda; siis mehaanilise pote vastu ei saa ükski juhtmoodul, eriti kui ta on mittefunktsioneeriv.
                          Head susserdamist !

Comment

Potekas jah kindla peale minek ja hea mugav reguleerida, praegu on ka sellel suuremal võimendil see potekanupp tihti kasutust leidev. Ehk on sel võimendimoodulil selline monopote, reguleerib mingit pinget mingil koival, mille alusel volüümi tugevust määratakse, selle peaks saama kaugele eemale vedada võimendist ja häireid see ka ilmselt kaasa ei korjaks kusagilt.
                            otsija

Comment

Working...
                            X