Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

teleka pilt jukerdab

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

teleka pilt jukerdab

Et selline probleem:
    Kui käima panna ilmub algul ainult peenike horisontaalne riba, hiljem läheb järjest laiemaks, aga päris täit ekraani ei kata, alla jääb mingi 5cm-ne must äär. Asja pidavat kuskilt keerata andma. Äkki oskab keegi aidata. Teler on mingi vanem salora ja ei raatsi remonti viia.
    Tänud

Vaevalt seda niisama keerata annab, kui juba alul vaid triip ees on. Pildi võid küll nats suuremaks saada keerata, aga esialgset triipu see vist ära ei võta. Arvatavasti on kaadrilaotuses mingi muu jama sees on (tõenäoliselt mõni kuivanud elektrolüüt)
    ehh... andrjusa

Comment

Viga on kaadrilaotuses. Esiteks kontrolli lihtsalt jooted üle, need annavad 90% vigadest. Elektroonika on teadus kontaktidest
      Siis uuri, kas kaadrikivile tulevad toited õigesti ja kohe peale. Järgnevalt vaata üle väljundlüüt (ca. 2200uF, kui on) ja voolupumba lüüt (100..220uF/35V). Vaheta.
      - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
      - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Tänud vastuste eest.
        Tundub, et kipub ikka minu jaoks keeruliseks minema ja peab teenindusse minema.

Comment

;D Võta raamatukogust selle teleka raamat.

Comment

Võiksid detailid ja plokid üle vaadata.
            Vaata,ega mõni kondekas pole lõhki plahvatanud.Mul ükskord juhtus see.Terve telekas oli löga täis.

Comment

Mul jälle telekal selline kala, et pilt vähe viltu. Näiteks teletekst on paremas ääres ülevalt ca 0,7 cm all pool, kui vasakus. Telekaga see ei paistagi välja aga videot vaadates on pisut nõme. Ei tea kas annab midagi teha sellega, ta vist on kogu aeg selline olnud.
              "Computers in future may weigh no more than 1.5 tons."(Popular Mechanics, 1949)

Comment

Kui pilt on viltu,siis tähendab see seda,et kineskoobi kaelal asuvad kallutusmähised ei ole paigas.Need mähised on üks tervik konstruktsioon.Vene telekatel sai kogu seda kupatust keerata,lääne telekatel on aga nad kinni liimitud.Ettevaatlikult võid proovida keerata,kuid kordan uuesti:hästi ettevaatlikult!Võimalus kineskoop ära lõhkuda on väga suur.Kineskoop ongi kõige nõrgem just tagant kaela osas.
                Vana helitehnika remont Pärnus

Comment

Mul ka niimoodi pilt veidi viltu ja just siis, kui teleteksti vahin, siis kohe selgelt näha. Aga suht vähe ja enam nii ei häirigi. LIhtsalt vene telekatel olen näinud neid kaelapeal ja seal nagu lihtsam keerata. Sel väljamaa omal nati imelikult ja eriti nagu ei julgenudki keerata. Et äkki veel tuleb miskit jama juurde sellisest väiksest veast ja siis sinna ta jäigi. Kunagi veel mäletan, et kui väike olin, siis remondimees käis rubla aja lõpus ja siis korrutas muudkui, et ära sa neid asju jumala eest näpi.

Comment

Remondimees tahtis ise nutcu saada ja pidas muu hulgas ilmselt silmas kaela peal olevaid värvide ühitusmagneteid (rõngad). Neid ei tasu tõesti näppida kui just tabeli generaatorit käepärast pole.Ilma selleta on raske tagasi keerata.
                    Laotuspoole on suhteliselt lihtne keerata aga liim või silikoon kummipuksidelt tuleb enne lahti lõigata. Mõnedel poolidel on keeramiseks 1 kruvi, millega poolid lahti lasta saab. Ettevaatust, koobi kael on tõesti õrn. Igal juhul tuleb lahti keerata klamber poolie lõpus (poolide ja koobi pesa kaardi vahel).
                    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Ilmselt on siis kavalam oodata ja vaadata, sest eks ükskord see koop ikka läbiläheb ja uus telekas osta tuleb.
                      Telekas on mingi 95 aasta orioni lameda koobiga, keegi ütles, et need ei pidand eriti kaua kestma.
                      "Computers in future may weigh no more than 1.5 tons."(Popular Mechanics, 1949)

Comment

Working...
                      X