Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Ressivrile unetaimer ja veel muudki

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Ressivrile unetaimer ja veel muudki

    Tervist kõigile!

    Tekkis väike plaan kodu elektroonikat natuke täiustada, kuna puudused on aina rohkem segama hakanud. Räägin siis ressivrist, millel kahjuks puudub unetaimer. Tekkiski plaan selline vidin lisaks ehitada ja sellega siis asje ka natuke tundma õppida.
    Skeem
    Plaan siis järgmine:
    Ehitada mingisugune keskne seade, mis neid protsesse kõike juhib ja mille tööpõhimõte oleks siis järgmine: vajutades puldil teatud nuppu(neid on seal vabu päris mitmeid), saadab viimane signaali seadme IR vastuvõtjasse. Sõltuvalt nupu pressimise kestusest rakendub taimer. Samas näidataks ka seatava aja pikkust visuaalselt. Mõttesse tuli vana Majaki helitugevuse nivoo, mis oleks pimedas ruumis päris kena. Pole veel uurinud, kuidas see töötab, aga kodu poole saades üritan seda teha. Mõte siis selline, et nupu pressimise ajal siis nivoo pidevalt tõuseb maksimumi suunas, mis võiks olla kuskil poolteist tundi. Kui nupp lahti lasta, hakkab taimer aega maha lugema. Samas pidevalt alaneb ka visuaalne nivoo. Kui aeg läbi saab, siis saadab seade IR väljundist signaali ressivrisse, mis ennast standby-sse viib. Tekis veel ka mõte laiendada juhtimine ka arvutini. Arvutit on praegu võimalik juhtida sama puldi, IR vastuvõtja ja Girder’i sõbralikus koostöös. Mõte siis ühendada seade veel samusesse COM-porti kus IR sisendki(seal peaks veel vabu pinne olema). Asi seisneks siis selles, et kui aeg läbi saab, saadab seade arvutisse signaali ja seal olev ja töötav progejupp võtab viimase vastu ja paneb arvuti kinni. Kui seade saab signaalid saadetud, siis lülitub välja visuaalne nivoo ja seade jääb nö. standby-sse järmise aja seadmist ootama.
    Arvatavasti ei ole siin nii paljudki asjad just kergesti ja ratsionaalselt teostatavad, aga see ei olegi eesmärgiks. Ootaks siis parandusi ja soovitusi kuidas asi toimima saada, lingid vastavasisulistele õpetustele oleks ka väga oodatud.

    Hulgaliselt vastusidet oodates:
    Rait Rääk

    #2
    Aga kui panna arvuti külge mingid tüüritavad pessad 220V jaoks ja toita ressiiverit (vastuvõtja?) sealt. Annad Girderiga käsu ja vastuvõtjalt koristatakse pinge ära. Ja vastupidi. Graafilise displei teed PC ekraanil või paned LED-id LPT-porti. Kas poleks lihtsam?
    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

    Comment


      #3
      Lihtsam kindlasti, aga samas on soov ka antud teemasid sihtsalt selgeks saada ja uurida. Seepärast ootan ka häid linke tutvumiseks!
      Ressiivri all mõtlesin siis Kenwoodi KRF-V5060D Link
      Soovitage siis lahendusi süsteemi teostamiseks...
      Selle taimeri lahendusena olen mõelnud mingisugust kahepidist loendurit. Arvatavasti saadab pult signaali välja ikkagi impulssidena, mida loendur võiks lugeda, ja kui mitte siis teha signaal impulsiks ja pärast panna maha lugema? on selline asi üldse võimalik?

      Comment


        #4
        Majaki indikaatori asemel võiks ju siis kasutada sedasama loendurit, mis loeb aega maha: 10 või 16 dioodi ritta dekooderi taha. Või hoopis 2-numbriline väljund - selge kohe, kui palju aega jäänud (algul minutid, siis sekundid)
        Head susserdamist !

        Comment


          #5
          tavalist pulti kasutada ei saa, aga põhimõteliselt käiks asi niiuldis on impulssgeneraator,vastuvõtuosas on impulsivõimendi, näiteks transistori peal.tekivad impulsid hakkavad kondensaatorit laadima. seni kui kondensaatoril on laeng peal, võimendi töötab. kui kondensaator tühjeneb, lülib võimendi välja.
          idee tasemel on asi päris lihtne, aga kui tegema hakkad siis tuleb ikkagi enne skeem valmis teha ja see juba nii lihtne ei ole.

          Comment


            #6
            Usus mind, mingi protsessori kasutamisel saad tunduvalt universaalsema seadme. Lisaks võib alati funktsioone muuta, kui asjast siiber saab. Jäiga loogikaga skeemi puhul on see keerulisem.
            Käskude vastuvõtmise ja raadiole edastamise võib jätta kontrolleri hooleks, indikatsiooni samuti. Kui tahad just kasutada Majaki indikaatorit, peaksid tegema prosele analoogpinge väljundi. Paned D/A muundi sappa või kasutrad PWM-i ja silud pinget kondega.
            Aja määramine on samuti prosega tunduvalt täpsem.
            Valik on sinu!
            - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
            - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

            Comment


              #7
              antud teema läheb siis minu poolt natukeseks kinni, kuna pühendun natuke PIC-ide hingeelule

              Comment


                #8
                Tere jälle!

                Teosammul küll, aga vahepeal on projekt ka edasi liikunud. Plaanis teha algsest natuke tugevam tükk, nimelt lisatud on felch-i fanbusi funktsioonid ja asi tõstetud natuke suurema prose peale, kui felchil kasutusel. Progemine on mõeldud C keeles.

                Skeem

                Tüki ülesanneteks on siis:
                ventilaatorite juhtimine,
                helitugevuse näitamine,
                LCD-l on kavas näidata arvuti ja prose temperatuure (saadakse RS-232 kanalit pidi com-pordist), ning lisaks veel seadistamine,
                loomulikult ka ressiivrile unetaimer ja äratus,
                (loomulikult, kui oskused PC alal tekkivad, siis ka PC juhtimine puldiga RS-232te pidi, midagi girderiga kokku keerata)

                Aga on tekkinud ka väike probleem: oleks vaja tuvastada puldist välja kiiratava infrapunasignaali kodeering. Puldiks Kenwoodi RC-R0622 ja ressiivriks millele ta sobib ikka veel KRF-V5060D.

                Faktidest: Girder koostöös Igori pluginaga suudab asjast aru saada. Igor ise väidab kodeeringute kohta nii:

                tested with RC: Sony TV (Sony code), Orava TV (RC5 code), Panasonic Video (RECS-80 code), PCTVLive (NEC code), Creative iNFRA CDROM (NEC code), Xwave DVD (NEC code), Philips DVD (RC6 code), Philips TV (RC6 code) and certainly other too...

                Link

                Proovisin PIC-i peal kasutades felchi rattaalarmist võetud RC5-e koodi, kui see ei mõika teda.

                Oman veel teadmisi RECS80-st, mis ta ei paista olevat, kuna signaali kõrge nivoo pikkus on võrdne ühe madalamaga.

                Väike ülestähendus inverteeritud (võetud TSOP1736-e väljundist) koodi elutööst on siin:

                Pilt

                Kahjuks ossina kasutusel felchi artikli järgi ehitatud tükk, mis istub LPT-s ja baseerub A/D muunduri peal. Kui vaja, võin töö juures korraliku pilliga ka pilti teha.

                Äkki keegi oskab identifitseerida?


                Aq

                Comment

                Working...
                X