Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

1-Wire

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

1-Wire

Tervitus kõigile 1-wire tehnoloogia huvilistele.
    Kas huvilisi ja tegelejaid on? Ja kui leidub, kuidas vaatate info vahetuse peale.

Lugupidamisega

Olen kasutanud DS1820 andurit akvaariumis. Kasutan siiamaani. Koodi jagan hea meelega, vt. Tevalo uudiskirjast akvaariumi kontrollerit (link koodile).
    Teine DS1820 on mu Tipi ruumi akna taga välistemp. mõõtmas. Linuxi purgi taga,juhib Brian Lane kood. Selle ülesehitusest ei tea suurt midagi, mudisin vaid veidi perli skripti et sobivamat graafikut saada.
    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Tere, olen Sinu tegemistest lugenud. Asjalikud!
      Endal mõõdavad 1820 põrandakeskkütte (sisse,välja,ringi) temp.
      välisandur kah,paar lülitit 2405 peal. Praegu ideeks 2450(A/D muundur)
      tarbitava koormuse mõõtja ehitada(idee selles, et enne kui automaadi välja lööb
      ütleb) Soft on minu jaoks kõige suurem mure praegu kasutan HomeSeer+
      1-wirw liides pole vigagi ainult... tasuline teine
      Muide mida see displei kolvi juures näitama hakkab

Lugupidamisega

Comment

Kuskohast 2450-t saada, Tevalo küll reklaamib et müüb kogu Dallase valikut aga hinnakirja ei leidnud. Softi kirjutamine ei peaks väga raske olema kui asja juhib mõni pisikontroller (PIC; ATMEL jne). Koodinäiteid on võrgus jalaga segada. 2450-t kasutab Dallase 1-wire ilmajaam, ehk saad sealt konkreetse tüki koodi. muidu aga kasuta DS1820-e koodi ja asenda vaid sobivad käsud. Võrguprotokoll on ju sama!?

LCD näitab 2 kolvi jooksvat ja vajalikku temp., kolvi käes või alusel olekut ja ka seda, kas kolb üldse jaama küljes, kas uinunud olekus jne. Kui veel häid ideid mida võiks näidata, anna teada.
        - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
        - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

voolu möötmiseks soovitaks 2438 kasutada, ta kyll akukontroll idee poolest, aga sisaldab tundlikku dif.vöimendit - hea voolu mööta + muu kola ( termomeeter, toitepinge ADmuundur, eeprom). Tevalo saadavuse kohta ei tea aga Digikeys maxab ca sama mis 1820.

Comment

Mina olen omale vajalikud Maximi kivikesed saanud
            nn. free samples. Mõnega on küll aega rohkem(2-3 nädalat)
            aga kõik mis on vastu võetud on ka täidetud.Saadavad üldjuhul 2
            kaupa ja mulle tundub, et nad ei pane pahaks kui mõne aja pärast
            jälle tellida.Tevalost ma sain aru, et teenindavad ainult hulgiostjaid?
            Koodi kirjutamine on minu jaoks paraku tume maa, kasutan seda softi mis saada
            ega see HomeSeer pole paha. Kes ainult temp. mõõtmist ja logi tahab siis
            üks soomlase oma on ka päris hea.
            Paraku jah see mis praegu vaja st. tarbitav vool 0,1 kuni 25 amprit
            oleks reaalajas kas siis voolutugevusena või võimsusena näha tahab nuputamist.

Comment

Mis raua peal too HomeSeer jookseb?

Comment

x-10 aga juurde käib päris kena 1-wire plugin
                x-10 muidu ju kena aga pagana kallid seadmed
                ise ehitamine suht jama. 1-wire saaba ka kõike teha-
                kena mänguasi

Comment

X-10 vastuvõtja ma tegin. Saatja ka aga selle kood on veel tiba poolik. Tuleb jupi odavam kui ostes. Kood ja skeemid saadaval.

Comment

Mulle tundub, et 1-wirega on võimalik teha kõike seda sama
                    mis x10 ise aretades on hinnavahe tugevalt 1-wire kasuks
                    Maximil kõik olemas. Poogin siia ühe vene lingi vaata, venelastel
                    päris huvitavaid asju aretatud
                    http://www.elin.ru/1-Wire/04.htm

Comment

Seda küll et 1-traat on kiirem kui X-10 kasutab olemasolevat juhtmestikku. Olevat ka parem proto: EIB. On keegi kursis?

Comment

äkki keegi seletaks ära, mis see 1-wire on? loen ja loen, aga pihta ei saa :S

Comment

http://www.epanorama.net/links/serialbus.html

Comment

Päevast!

on kellelgi mingeid häid mõtteid seletamaks miks a/d muundur ds2450
                            näitab vahepeal mingeid suvalisi väärtuseid
                            skeem siis selline: voolutrafo, opikasse sealt 2450 analoog sisendisse
                            asja mõte selline, et mõõta tarbitavat võimsust ja teha logi

Lugupidamisega

Comment

Kuskohast toide tuleb? 1-traadi pealt ei pruugi opaka jaoks jätkuda.

Comment

Working...
                              X