Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

1-Wire

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Ega sa ei unustanud voolutrafo väljundit alaldada ? Millist voolutrafot üldse kasutad ?

Comment

Opikas eraldi toitega,voolutrafost ikka alaldatud.
      Voolutrafo kodukootud,ferriit rõngal 1200 keerdu
      sekundaar 1 keerd.Praegu lugesin, et muundi ka tahab eraldi toidet.
      Peaks vist ka filter konde panema võrgust võib mingit läbu tulla,
      mis muundi lolliks ajab

Tänan kaasamõtlemast

Comment

vana teema küll... aga kahtlemata õige koht selleks.

hakkasin ka siis 1-wire'ga tegelema. sai tellitud sampled maximist. peale pikka ootamist ja palju jama need isegi jõudsid kohale ...tevalosse, kes just maximi ametlikuks esindajaks oli saanud. niisiis sai tellitud
        • DS2480B x 2
        • DS9502P x 4 (tahtsin küll DS9503...)
        • DS18S20 x 3

esialgu said tellitud need. üks tuttav tellis korraga rohkem, millega maxim samuti nõus oli. milline on üldse maximi samplete jagamise policy?

skeemi sain siit: http://apostasy.dyndns.org/temperature/interface.html, ainult selle vahega, et 1-wire väljundis on 100R/470pF filter, peale mida on toosama ESD diood. ja toiteks on üks 100mA pingeregulaator. sisendiks üks 500mA 1.5-12V toiteplokk. väljundiks sai valitud selline kus kas sellest saadud toidet oleks vaja veel filtreerida, seda ei oska öelda. vast mitte.

esiteks oli muidugi suur probleem. smd kivi... eks sa katsu joota...SO8, TSOC6. hea veel, et suhteliselt suure jalavahega SO8. jootejaama ostmine on esialgu veel tulevik, seega sai ostetud uus 25W kolb. üsna suure otsaga muidugi. dimmer ka. eks ma siis jootsin mõlemile peenikesed kiulised vaskjuhtmed külge, saadud kuskilt vanalt kontrolleriplaadilt. hea isolatsiooniga. jootmine nägi siis välja nii, et juhtme ots sai tinatatud, seejärel kivi jala peale pandud ja ettevaatlikult kuumutatud. eriti hea ühendus just nii ei tulnud. kuna kartsin kivi ära põletada. muidugi sai ikka võimalikult korralikult tehtud. õnnestus. tegelikult sai enne olulise kivi juurde asumist ka käe harjutamiseks väike katse tehtud. seejärel kahepoolne teip ja paber. mitte just väga hea lahendus aga töötab. küsimus, mida teie sarnases olukorras teete? minu mõte oli, et kas võtta peenikesed traadid ja tükike makettplaati või veel parem, söövitada selle jaoks üks pisike adapter. ükskord tuleks söövitamine nagunii ära õppida. või leida uskilt SO->SIP valmisadaptereid, või muud sarnast. näiteks smd prototüübiplaate.

njah, tegelikult oli ju jutt 1-wire'st, läks aga smd jootmise peale. mis teha, kui kõige tähtsam komponent juhtus olema vaid sellisel kujul.

aga nüüd siis siis juttu 1-wire'st. jäi silma tore asjake nagu http://www.simat.org.uk/1wirehub.html, mis kasutab DS2409't. siinkohal küsimus, kuidas nende peegelduste ja muude häiretega siis on? mitte, et ma juba 1-wire kohta lugenud pole, aga arvamused oleksid head. ilmselt DS2409't mul esialgu vaja ei lähe... kunagi hiljem ehk küll.

niisiis... esialgne tutvus on 1-wire&#39;ga on tehtud. on valmis korraliku rs232 <-> 1-wire interface prototüüp ja muud. isegi temperatuurigraafikuid saab juba vaadata: http://ketas.life.ee/weather. mis sest, et adapteril pole veel korpustki :P

Comment

sain, tõsi küll, DS1820&#39;id

Comment

Working...
          X