Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

laser

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

laser

kas cd romi laserit on võimalik niisama töle panna ei pea midagi lugema

on ikka
    laserdioodile(mitte vastuvõtjale)pinge järgi ja põlebki

Comment

kust ma tean miuke seal vastuvõtja miuke diood ja kui suur peaks pinge olema
      umbes

Comment

diood on see 3-e otsaline (mingi potekas kah seal laseri peal)muidugi lasereid on
        erinevaid mõnel on diood ja vastuvõtja eraldi,mõnel koos.
        sry sinna ette tuleb paar trantsi ja paar takki ka panna(nagu laser võtmehoidjas)
        skeemi kahjuks pole.
        pinge 2-4,5V vool ei tohi lubatust suurem olla,muidu põleb läbi(igal laseril on see erinev)

Comment

aga cd-romi laserit ei tohiks niisama tööle panna minuteada, tal on laine pikkus esiteks selline et sa seda (eriti) ei näe, ning ta on piisavalt võimas et võib sul silmad ära rikkuda ju?

Comment

punast värvi on see valgus,huvitav kas cd kirjuti laser suudab midagi põletada ka,
            näiteks paberit

Comment

kuokisin selle dioodi välja sealt
              kuda tööle saab

Comment

huvitavat juttu
                http://www.fortunecity.com/meltingpo...245/index5.htm

guuglis p2ris palju stuffi igasuguste cdromide kohta

Comment

Originally posted by ints0000@Oct 21 2004, 15:38
                  punast värvi on see valgus,huvitav kas cd kirjuti laser suudab midagi põletada ka,
                  näiteks paberit
                  minu mäletamist mööda 0.5W KIIRGUSvõimsusega laser peaks võtma paberi suitsema küll, samuti, kui käsi kiire teele ette panna, peaksid kuuldavale tooma parajalt valju röögatuse

Comment

Kunagi sai arutletud laserite võimsuste teemadel. Otsing abiks.
                    Kui töötab - ära näpi! (A.Ots)

Comment

Kunagi kuskilt lugesin, et DVD kirjutaja laseri võimsus oli vist umbes 45mW. See oli veel üks võimsamaid. Lugejatel siis nõrgemad. 45mW=0,0045W nii et paberi kärsatamine....väägagi kahtlane

Comment

Originally posted by Eggy@Oct 21 2004, 19:36
                        Kunagi kuskilt lugesin, et DVD kirjutaja laseri võimsus oli vist umbes 45mW. See oli veel üks võimsamaid. Lugejatel siis nõrgemad. 45mW=0,0045W nii et paberi kärsatamine....väägagi kahtlane
                        enne jääd pimedax kui paberisse augu teed,
                        laseriga nalja pole

Comment

Originally posted by manfred@Oct 21 2004, 19:25
                          minu mäletamist mööda 0.5W KIIRGUSvõimsusega laser peaks võtma paberi suitsema küll, samuti, kui käsi kiire teele ette panna, peaksid kuuldavale tooma parajalt valju röögatuse
                          antud juhtumil olen ma oma silmaga näinud, kuidas paber suitseb; loodan, et ma võimsuse arvulise väärtusega väga palju mööda ei pannud.

ja ega CD/DVD-seadme laser peagi nii võimas olema, et plaat pärast aurab

Comment

muide, 45mW ei ole 0.0045 watti, peaks loogiliselt olema 0.045W, 1mW on 1 tuhandik watti, vähemalt nii mulle õppejõud seletas <_<

Comment

ups..Õigus. Väike näpukas.

Comment

Working...
                              X