Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Trafode ühendus

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Trafode ühendus

    On plaanis üks toiteplokk ehitada aga arvutustest selgus tõsiasi, et minu trafo väljundpingest jääb väheseks. Ei saa kasutada ka pingekordistit kuna väljundvool peab olema 500mA. Teatavasti ühe trafo sekundaarmähiseid järjestikku lülitades väljundpinge suureneb aga kui on kaks trafot ja nende sekundaar mähised järjestikku ühendada (primaarmähised loomulikult paralleelselt ühendada), kas siis on tulemus sama mis ühe trafo sekundaalmähiseid järjestikku ühendada. Skeem oleks selline.

    skeem

    Kas siin ei teki mingit probleemi faasinihetega?
    Samas saaks ka asja nii lahendada, et mõlema trafo väljundid ära alaldada ja seejärel väljundpinged liita mis on kindel asi.

    Seejuures tekib veel üks huvitav nähtus, kui mõlema trafo väljundisse panna täisperiood aladid ja täisperiood alaldi väljundisse panna suuremahtuvusega kondensaator paralleelselt ja seejärel pinged liita saab väljundpinge oluliselt kõrgem kui trafo sekundaarmähised järjestikku liita (kui see on võimalik) ja seejärel aladada ning kondensaatoriga siluda. See on tingitud teatavasti sellest, et kondensaatoril on siinuse tipppinge.

    omamoodi ka nagu pingekordistaja

    #2
    Sama skeemi järgi olen isegi kaks trafot ühendanud (50W+50W mingid vene 12V asjad, vist halogeenlampide toiteks) ja ilma probleemideta. Mingi 24-voldise toiteploki ehitasin ja vajalikku trafot polnud võtta. Samuti sobisid paralleelselt, aga siis vist oluline, et sekundaarmähised oleks võimalikult identsed, muidu hakkab üks teist koormama. Kuidas see asi teoreetiliselt sobiks (faasinihked jne.) ei oska öelda. Mähiste polaarsust peab aga hoidma, muidu läheb jamaks...eriti just paralleelühenduse puhul

    Comment

    Working...
    X