Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

kolvi temp. reguleerimine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

kolvi temp. reguleerimine

tyristori ja transide jalgade asetus jäi segaseks
    (Qwerty lehelt)

Mis nende transidega siis on nagu segast ei saa nüüd kohe pihtagi mis sa küsid?
    Elektrik läks baari pingeid maandama.

Comment

Ei saanud kah hästi küsimusest aru.
      transistor[ätt]starline[punkt]ee

Comment

Jalgade asetuse saad vastavate transside ja türistoride andmelehelt.
        Kui töötab - ära näpi! (A.Ots)

Comment

näiteks millisest Q2 transi jalast läheb juhe millisesse türistori jalga?

Comment

TRANZI Q2,mitte "konde Q2".Seega siis Q2 emitterist läheb türistori juhtelektroodile.Ja jalgade asukohad saad teada vastavatelt datasheetidelt.Ma ei tea ju,mis juppe Sa seal kasutad.Muide,tranzide Q1 ja Q2 moodustavad kokku 1-siirde tranzi.Kui Sul selline juhtub olema,pääsed vähe lihtsamalt.Venelastel oli selline minu mäletamist mööda KT112(vist).Kui vene juppide peal teed,siis kõige lihtsam on vist siiski panna 2X KT315.Suvalise tähega.Ja kui juba jutt vene pulkadele läks,siis vene türistoridel KY201-KY202 on see juhtelektrood hõlpsasti ära tuntav-kõige väiksem jalg.Kokkuvõttes väga kasulik skeem jootekolvile.Kui valmis oled saanud,siis näed,et ka vaskotsa pole enam tarvis nii tihti viilida/puhastada ja joota on ka lausa lust ja naudingOmale ka kunagi tegin ja olin väga rahul.Jõudu!
            Iga loll oskab foorumi otsingut kasutada.
            Mina ei oska,sest mina ei ole loll.

Comment

see skeem on võetud Qwerty lehelt ( http://www.hot.ee/qwerty009/kolvi_reg.htm )
              ja ma kasutasin vene tyristorile asendust (TIC126D) ja sellel on kõik jalad ühepikkused :-/

Comment

Ise panin lisaks regulaatorile kaa aegrelee kolvile ette. Hoiab pool tundi kolbi taga, siis peab nupule vajutama saab jälle pool tundi. Nüüd kulub kolbe vähem.

Comment

kõige lihtsam on 1 diood vahele panna, võtab pool
                  perioodi maha ja pool võimsust kah. Lisaks võib ju lüliti panna kui suuremat kuuma vaja.
                  "Computers in future may weigh no more than 1.5 tons."(Popular Mechanics, 1949)

Comment

milline on transi kt361b ja kt315b baasjalg jne...? ja kas keegi teeks  selgeks et millinejuhe läheb nt. kt361b   transi täpsemalt millisesse jalga  ??? ??? need noolekesed seal transidel ei ütle mulle midagi.....

Comment

Kui 315 transi ette võtad nii et kirjad jäävad sinu poole ja jalad allapoole siis loetakse jalgu E K B. Sama 361-l. Transid eristad teineteisest selle järgi ,et 315-l on täht transi servas, 361-l keset trastsi kirjutatud. Noolega jalg on E(mitter), küllili T on B(aas) Ilma nooleta jalg on K(ollektor). Nii õpetati mind kui ma hästi noor olin.

Comment

kas skeemil näex see välja nii:

http://www.zone.ee/moddah/kondedtemprgil.jpg ?

Comment

Working...
                        X