Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

pinge regulaator

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

pinge regulaator

Kuidas teha kindlaks, kas mingi jupp on pinge regulaator või mitte? Antud juhul on tegemist (loodetavasti) 78L05 sarnase jupiga. Selle peal on märgitud küll 7805, kuid see paistab välja nagu sellised pingeregulaatorid (trioodtüristorid) ikka.
    Aga kindel ei ole. Kuidas ma seda saan järgi uurida, millega ikkagi tegu) Otsillograafe/skoope ja muid sellised advanced testimis seadmeid peale 200 kroonise universaal testri.
    Ahjaa, seal on peale märgitud SKS (ma küll ei leidnud googlega otsides sellist elektroonika firmat)

Nojah, ise küsin, ise vastan. Ei teagi miks ma seda kohe ei proovinud. Tegin siis nii et otsisin mingi suvalise 78L05 datasheeti võrgust ja vastavalt seal näidatule ühendasin inputi vooluallika (16V adapter) positiivse poolega ja maanduse väljundi negatiivse poolega. Outputi ja maanduse vahele panin siis mingi LED'i.
    Ning mõõtsin LED'i jalgadel pinget. Oligi umbes 5V

Comment

see 7805 peakski välja andma 5 v.
      ehh... andrjusa

Comment

Niipalju veel, et L tähisega regulaatorid on väikese võimsusega (kuni 100mA) ja "pisikese" kesta - TO92 - sees. Ilma L'ita isendid on T0220 kestas ja voolud alates 1A.
        - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
        - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Working...
        X