Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Led kõlarisse

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Tegelt kui hästi teha on seieriga palju vingem.
    muusika on kuulamiseks

Comment

http://hot.ee/a1/a/indik.jpg
      passivaljukaga paraleelselt

(kui moderaatori arvates on see pilt säilitamist väärt, võiks selle tõsta kuhugi oma serverisse)

Comment

a kas midagi sellist ei annaks sinna aretada nagu radiotehnika s90'netel?

Comment

LED-i kaitseks liigvoolu eest kasutatakse väljatransistori. Niinimetatud püsivooluallikana. Suvaline väljakas ei sobi. Siis saad takisti ära jätta. Küll aga tuleb jadamisi LED-ida panna diood, mis laseb õige polaarsusega pinge LED-ile. LED talub kahjuks umbes 5V vastupinget.

Comment

Kunagi tegin endale kah sellise leiutise, töötas täpselt nii nagu lootsin. Idee seisnes selles, et ma eemaladin keskmise ruurusega valjukal (läbipõlenud valjukal) magneti. Seejärel meisterdasin kesta ja memraani külge klemmid mis reguleerisin hästi üksteise lähedale, ja siis panin valjuka väikse tugeva papist karbi sisse ja asetsain kõlari lähedusse. Kui bassi mütsakas tuli siis see pani membraani liikuma ja ühendas klemmid kokku, kuna membraani kumm tõmbab membraani algasendisse ruttu tagasi siis iga vilksatus oli aint mõni sajandik pikk. Sai vist väheke liiga pikk jutt. Pärast selgus, et kui klemmid olid piisavalt lähedal siis toimis ka kaugemas toa nurgas.
            Tiit

Comment

kle tee lihtsalt ledidega vu-meter, isenesest lihtne ju.....eks vaata ise ja otsusta ise :P http://www.matronix.de/elektronik/peak.php

Comment

No kui ikka sihukest värki teha,siis nõnna,et LM3914 või
                LM3915 või BA6822 peal.Need Tevalos ka olemas.Vt Elfa
                kapsast ka.

Comment

No kui ikka sihukest värki teha,siis nõnna,et LM3914 või
                  LM3915 või BA6822 peal.Need Tevalos ka olemas.Vt Elfa
                  kapsast ka.
                  võibolla tundub imelik aga mis asjad need onn ? :
                  <::Nii arvan mina aga miski pole kindel::>

Comment

Peaks nagu kivid olema minu teada. :-/
                    transistor[ätt]starline[punkt]ee

Comment

Kas keegi ehk oskab öelda kui suur on selle maksimum tugevus
                      Tegemist on siis venaegse kramofooning Kanta 205,mida kasutan võimuna Kõlarite takistus on 40 oomi?

Comment

40 oomi ??? ;D

Comment

ega mul polegi vaja mingit ilgemat tümakat
                          Kõlle on 2 neist piisab täiesi mul veel kõrvakuulmine korras

Comment

Kuulge... te olete siis SOMEONE'i segadusse ajanud ???. Teine tahtis lihtsalt oma radioolale musa rütmis kõlarisse vilkuvat silma aga sai vastuseks et ... ehita kompuuter. Kantata väljundvõimsus on vast kusagil 10 watti,(kõlar vast 4 ohmi) st et pane valgusdioodile ette umbes 400- 500 Ohmine takisti (kui ei hakka põlema vähenda veelgi takistust) ning kuula ja vilguta. :P :P :P.
                            ehh... andrjusa

Comment

Working...
                            X