Originally posted by KaruTEC@Jan 28 2005, 23:07
>>Olen lugenud, et juba praegu kasutatakse mobiiltelefonides kiipe, kus signaali >>kannavad vooluimpulsid, mis koosnevad vähemast kui kümmnest elektronist.
Sooviks viidet artiklile. Väga sürr väide igatahes. Tõenäoliselt oled millestki valesti aru saanud.
>>Olen lugenud, et juba praegu kasutatakse mobiiltelefonides kiipe, kus signaali >>kannavad vooluimpulsid, mis koosnevad vähemast kui kümmnest elektronist.
Sooviks viidet artiklile. Väga sürr väide igatahes. Tõenäoliselt oled millestki valesti aru saanud.
Artikkel "Infotehnoloogia versus füüsika XXI sajandil", autor Tartu Ülikooli laineoptika professor akadeemik Peeter Saari.
Alajaotises "Protsessorite parameetrite paranemine on peatumas" on kirjutet:
Joonise 1 sirge aga näitab, et juba aastatel 2015-2020 tuleks biti kandjaks alla ühe mikroosakese, mis pole võimalik ITT senise klassikalise paradigma raames. Sellele füüsikalise reaalsuse poolt seatud põhimõttelisele piirile oleme juba täna väga lähedal - isegi mobiiltelefonide kiipides kannavad signaali vooluimpulsid, mis koosnevad vähem kui kümnest elektronist, aga elektroni laengust väiksemaid laenguid pole olemas...
Artikkel ise asub siin
Ootan huviga täpsustust, millest ma valesti olen aru saanud

Comment