Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

trafo ???

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

trafo ???

Muretsesin endale trafo.........see selleks aga oleks nagu selline proble et ta on kuidagi imelik.
    tavalised trafod on sellised kuubi taolised aga see mis mina sain on selline ovaalne. On nagu üks suur trafo südamik ja kahel pool on mähised ??? need mähised on muidu täiesti identsed igaljuhul tahaks teada kuda ta töötab......muidu lasen valesse kohta võrguvoolu sisse ja siis on puuks :-/

tavaline toroidtrafo, mis siin imelikku on?

Comment

See vast teleka toitetrafo. Südamik kahest U kujulisest plekipakist. Akki tal mõni kiri ka pääl?

Comment

kle et telku oma jah piaks olema aga ple kasutuses olnud....igaljuhul piaks siis korralik olema ja tekst on kah pial kohe räägin :
        seal on nagu niimodi et seal on mingi palju klemme ja on ka kirjutatud mõlemale poole et 1-2klemm on 220v ja teisel pool et 1´-2´klemm on kah 220v ....... kuhu ma selle voolu siis suskan ??? valida on ju niimodi et kas 1-2 , 1´-2´ või siis kõik neli :-/

Comment

220V sisse klemmile 1. Klemm 2 ja 1' kokku, klemm 2' 220 voltsi peale. Nii peaks olema.
          - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
          - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Paistab jah, et telku trafo. Neil on 2 primaarmähist, üks mõlemal pool. Need primaarid tuleb järjest ühendada. Ja muidugi niiviisi, et keerud samapidi jätkuksid ümber südamiku, muidu on lood kehvad... Sellel on kaks sama primaariga pooli ja seega tuleb ühendada kokku ühe algus ja teise lõpp, st ühe pooli 1 ja teise 2, nigu felch ytles...

Comment

Pane Tähele: asjal võivad sekundaarmähised olla samamoodi 2-ks osaks jagatud. Võid neid muidugi eraldi ka kasutada, kui pinge sobib.Vastasel juhul ühendad mähised järjestikku analoogselt primaariga.
              - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
              - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

no krt ma ütlen ...... heh tahaks kohe sõimata.......igaljuhul tegin nii nagu ütlesite et 1 ja 2´ klemmi 220 sisse ja siis 2ja 1´ühendasin ära, see päris võimas asi tundub olema igajuhul on mul kuvar nagu vikerkaar ja sädemeid pildus kah nii et vähe pole..........miks need sädemed???? kas tõesti siis nii võimas we

Comment

Okei küsisin siin enda vanamehe käest mis wärk on , ta seletas ära. Igaljuhul tuli ära ühendada omavahel 2 ja 2` ja 220v anda klemmile 1 ja 1´ vot nii on lood.......vedas et korke välja ei löönd ja trafo maha ei põlend
                  Aga nüüd tekib teine küssa kas ma saan neid eraldi kah kasutada et panen aint ühte mähisesse 220 sisse????
                  Katsetada ei tahaks oleks vaja kindlt vastust muidu põleb mähis maha

Comment

Sorry, minu viga. Osadel trafunklitel on tõesti selline ühendus, nagu mainisid. Osadel jälle teisiti. Olex pidanud hoiatama. Viga on selles, et vastupidisel ühendusel kompenseeruvad mähiste induktiivsused ja tulemus on, nagu oleksid ühendanud traadi võrku.
                    Teen sulle uue kaitcme välja
                    Primaarmähise poolikuid eraldi võrku pista kindlasti ei saa. 220V võrku, 110V omasse saaksid küll aga sellist leiab ainult kuskilt Venemaalt.

Comment

Ühes eestikeelses raamatus "Värvitelerid " on nende trafode skeemid kaa ja keerud ning traadi mõõdud.

Comment

Working...
                      X