Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

väike näpuproov "VOLTMEETER"

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

väike näpuproov "VOLTMEETER"

et siis väike sissejuhatus:
    et huvi on elektroonika juurde toonud alles hiljuti ja vanust juba 23 aastat - mine tea äkki pole veel mõttet maha kanda :/
    Taustast niipalju et arvutitaga olen istunud palju ja eelkõige pakkuvad huvi jublakad mis arvutiga ühenduvad, seega tuli plaan väike ehitamise töö ette võtta teha Voltmeeter mis näitaks 0-10V väikeste pingete juures (kuni 25mA)

Plaan oleks siis selline et testeri otsikud->ADc(Analog/digital converter)->PIC->10 led'i ja seda siis arendada, et ledide asemel PC serial porti ja pärast äkki veel USB'sse
    PIC'i asm'iga olen simulaatorisse paar programmi kirjutanud, suhteliselt tundub et saan aru aga kindlasti on veel palju õppida

1. Äkki on mõttet harjutamise mõttes hea ise implementeerid A/Dc otse PIC'i külge
    2. Kuidas kaitsta oma leiutist liiga suure voolu/pinge eest?
    3. Äkki tuleks millegist lihtsamast alustada?

-Kaspar

Põhimõtteliselt saaks kasutada PIC12F675-e, milles A/D sees. Tulemuse saadad otse seriali kaudu välja. Kuna antud picil rauas serial puudub, peab saateotsa ise võngutama. Selleks on netis piisavalt koodinäiteid. LED-id ... pole naguu vajalikud.

Sisendeid saab kaitsta piisava suurusega takistiga, mille järgi pici poolele paned dioodid: 1 toitesse ja teine maha.

USB-d saab teha üsna lihtsalt FT232 kiviga. On selline spets konverteri klotc.
    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

PIC12F675 tundub hea lahendus (odav :P)

LED'id on selle jaoks vaja et esimene variant liiga keeruline ei tuleks, küll ma pärast pusin selle arvutiga interfacimisega

Aga kuna ma selline lammas olen siis ma väga ei taipa seda kaitsemhhanismi (ma oskan küll takistusi ja pinget arvutada paralle ja jada üheduses ning veel paari lihtsat asja mis ma olen netist õppinud, samuti tean mis on diood)

nagu ma hetkel aru saan
      Kood:
              + diood (->) - maa
      sisend -> takk +
              + diood (->) - pic A/D jalg
      ma nagu ei saa sellsi asja olemusts aru (edaspidi eeldage et ma olen lammas siis ma ei pea seda iga lause lõppu kirjutama)

alandlik särtsu huviline
      -Kaspar

Comment

Kaitsedioodid ühendatakse sisendile tavaliselt niiviisi:
        Üldmiinus -> sisendjalg -> toite+, kus -> tähistaks dioodi.
        Signaal sisendile takistiga.
        Töötab skeem siis nii, et toitepinget ületav suunatakse +toitesse ja negatiivne pinge "alumise" dioodiga üldmiinusesse ("maha") ja dioodid koos takistiga kaitsevad sisendit, "ülearune" pinge langeb siis takistile.
        Tihti ongi mikroskeemides kõrgeoomised sisendid niimoodi kaitstud (samamoodi on dioodid juba sisemuses) kuid pannakse ka sel juhul vajadusel välised lisaks.
        Elektroonika töötab suitsu baasil.
        Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
        Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

Ma ise arvaks, et seriali pidi PC-sse saatmine tuleb lihtsam aga mine tea. 12F675-l on vaid 6 kasutatavat koiba. 1 olgu sisend, siis jääb 5. LED-ide jaoks nagu ei jää midagi Kui mitte LCD-displeid kasutada...
          - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
          - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

diooditest niipalju et nagu ma aru saan on selle jaoks spetsiaalne diood millel siis on kolm jalga sisend, väljund ja ülevool :huh:
            äkki on võimalik mõni link et kuidas sellist toodet nimettakse et ma oskaks seda poest küsida ilma et näeksin VÄGA rumal selle juures välja..... <_<

-Kaspar

Comment

Kasutad kahte tavalist dioodi, nt. 1N4148. 3 jalaga isendeid on ka olemas aga siinkohal ehk tarbetud.

Comment

et siis see dioodi asi veel (äkki keegi oskab algajale särtsutajale mõnd head käsiraamatut soovitada mis seletaks just dioode ja transusi ja niisugust keerulisemat kola lihtsate sõnadega h34r: )

ja kui ma (äkki <_< ) sain õieti aru siis väike seletus või link ei teeks kah kurja

äitäh
                -Kaspar

Comment

Niiviisi

Comment

Kas otse paralel porti ei taha ühendada - tean, mitut lihtsat seemi kuidas saab picoscoobiga pingeid mõõta ja ka oss olemas
                    &quot;Computers in future may weigh no more than 1.5 tons.&quot;(Popular Mechanics, 1949)

Comment

Jah, Pico A/D muundi on vaffffa asi. Kõige vaffam on see, et 2 tonni võib endale jätta, kivi ise maksab miskit paarsada raha (TLV1543 vist oli, A-poes). Keda huvitab, saab skeemi. Softi võib picolt tasuta tõmmata.

Comment

Huvitaks küll skeem

Comment

Working...
                        X