Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

pmr446

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

pmr446

Tahan osta 446 bändi saatja-vastuvõtjat, need on need poole vatised. Tehnoturus on neid igasuguseid ja ka Tevalos. Oskab keegi soovitada, milline oleks hea valik? Et oleks hea heli ja muidu ka asine asi. Päris profi asja muidugi ei jõua osta, aga nende nn. "laiatarbeliste" hulgast.

Minule sümpatiseerib COBRA-MT525, seda müüs vist Oomipood, paar maksis alla 600 krooni.
    Paljudel mudelitel ei ole CTCSSi tuge aga sellel on (see "38 virtuaalse privaatkanali" värk). Voxi kohta ei oska aga õelda aga vist ei ole.

Comment

Kui juba jutuks tuli, siis kommenteeriks ka veidi. Sai just üks selline komplekt ära võetud, küll MT725 pähe. See on vähe kabedam komplekt, ca 1600 juures tuleb vist kätte koos akude ja laadijatega.
      MT525 piisab elementaarseks sidepidamiseks, on olemas CTCSS piloottoonid, st paaril peab olema sama piloottoon vastaval kanalil, siis on üksteist kuulda, teisi kasutajaid kes samal kanalil teistsugust piloottooni kasutavad, ei kuule. See ei tähenda et sind ei oleks kuulda st kui vastuvõtul on piloottooniks null, siis kuuled kõiki kes sinu lähedal sellel kanalil töötavad. Puudub kahjuks skaneerimine, teinekord on lihtsalt huvitav kuulata, mis toimub. Puudub sisseehitatud VOX, st käed vaba rezhiimi saab kasutada ainult siis kui on olems VOX mikrofon sisemise lülituselektroonikaga. Olemas on elementaarne väljkutsesüsteem, CALL nupp, selle vajutamisel hakkab heliseb teisel raadiol kutsetoon, minu arvates edastatakse lihtsalt kellahelinat, mingit koodi või numbrit ei ole. Veidi häiriv on see et kanalite vahetamisel teeb alati piuksu, oleks hea kui saaks välja lülitada. Saatel olles sidet lõpetades teeb ka tiliulilulitt, et teine saaks aru et tema kord on, asja nimi on Roger Beep ja seda saab välja lülitada.

Tehnilist. Voolutarve saatel 180 mA, vastuvõtul ca20-30 mA, aku säästurezhiim vähendab vastuvõtul voolutarvet. AAA suurusega elemendid, laadimiseks tuleb välja võtta, mis on tihedal kasutamisel tülikas, kuna eemaldada tuleb vööklamber ja siis vabastada üks lukustusnaga mis tagumist kaant kinni hoiab ning siis tagakaas. Toitepesa klemmid on seevastu tugevad ja usaldusväärsed. Toiteelemente saaks laadida pistiku kaudu, kuid kahjuks on pesa ebastandartne, tuleb osta kas Cobra originaallaadija või oskuste korral oleks vist mõistlik modifitseerida aparaati nii et saaks kasutada ntx Nokia mobiililaadijat, oleks üks asi vähem mida vaja kaasas tassida. Siis saaks kasutada ka autolaadijat, kuna autolaadijas tavaliselt mingit laadimisintelligentsust pole ainult pingemuundi 12->6V.

Minu isiklik arvamus asjast on et kui on tarvis rääkida punktis A inimesega kes asub punktis B, siis on täiesti piisav valik. Aga kui on väheke rohkem raha siis võiks võtta 725. Kui tuttavad Soomes on siis http://www.hamradio.fi/ lehel on päris soodsa hinna ja komplekteerituse astmaga, nii et tasuks vist kaaluda.

Comment

Working...
      X