Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

K: Elektroonika õppimisvõimalused Tallinnas

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

K: Elektroonika õppimisvõimalused Tallinnas

Tere!

Mul on seletamatu (paljudele ilmselt arusaadav) huvi elektoonika vastu. Kuna ma asjast palju ei jaga (põhja pole all), ei ole mul kerge ka ise õppima hakata. Enda koolis (Tallinna Reaalkool) mul tõsisemat elektoonikaga tegelemise võimalust ei ole. Füüsikaõpetaja Mart Kuurme küll korraldab igasuguseid grupitunde ja täiendusi füüsika osas (ka elektroonika algteadmiste osas), kuid tema lähenemine on minu jaoks liialt teaduslik.

Kas keegi teab kas Tallinnas õpetatakse huvilistele kuskil ringis/kursutel elektroonika põhiteadmisi? Tean, et mitme kooli (TPÜ, TTG) õppekavas on asi kindlalt sees, kuid ilmselt seda koolivälistele inimestele ei õpetata.

Siin foorumil liiguvad inimesed, kes on elektroonikaga vägagi kodus. Kui on olemas head seletus-, suhtlusoskused ning teadmised, tuleb leida veel tahe järeltulevat põlve harida. Mulle on jäänud mulje, et NL ajal oli elektroonikaõpe päris kõrgel tasemel. Ma arvan, et Teilt oleks meil ehk kõige parem praktilist elektroonikat õppida (ülejärgmisel põlvkonnal kahjuks see võimalus juba puudub).

Tugevat närvi soovides
    -Siim Sepman

Otsing annab ka Tallinna piirides midagi, ehk annab sealt valida...
    http://www.neti.ee/cgi-bin/otsing?sr...ry=raadioklubi
    Teaduslik lähenemine on ka hea asi, loogiline mõtlemine elektroonikas väga vajalik...
    Elektroonika töötab suitsu baasil.
    Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
    Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

Mina tutvusin ja õppisin elektroonikat Tallinna Polütehnikumis. Seal meil tegutseb Raadioring. Jaan Kuusi juhtimisel kes on elektroonika kohapealt vägagi pädev. Ta tahtis meist kõigist raadioamatööre teha ja mõned saidki selleks. Meil on käinud seal ka välaspool kooli Raadioringi huvilisi. Sinna võiksid küll vaatama minna vast. Aga Jaan Kuus on ikka selline mees et kui ta näeb et sinna on tuldud niisama lollitama siis ta ajab su minema. Ega ta karm õpetaja ole. Endal on see kool lõpetatud juba.

Seal Raadioringis ta otseselt kedagi õpetanud kunagi pole sa saad seal midagi ehitada ja siis selle käigus küsida kuidas miski asi töötab ja miks ta nii töötab. Pead ise pusima raamatutest otsima jne.

Edu elektroonika vallas

Comment

Fre,
        Teadusliku lähenemisega võib alati üle pingutada. Peab oskama asju rahvapäraselt/teiste nurkade alt ka seletada, siis saab paremini aru (vähemalt mina).

Äitäh raadioklubide otsingu eest, kuid mind ei huvita niivõrd raadioelektroonika kui helielektroonika. Need asjad loomulikult kattuvad omavahel, kuid raadioamatööride töö seondub ikkagi peaasjalikult raadiostaatjate-vastuvõtjatega. Võite ka öelda, et raadio on absoluutselt kogu elektroonika aluseks, kuid kas ei ole mingit võimalust raadioamatörismist möödumiseks? Võib täiesti olla, et mu soov on niivõrd spetsiifiline, et ei leidugi sobivat õpetusvarianti.

Trinitron,
        Suur tänu soovitamast! Võtan kindlasti ühendust ja kirjutan siia tulemustest.

Tervitades
        -Siim Sepman

Comment

http://www.uldis.narod.ru/katalog/sub/dls/soundbook.zip
          lugeda tuleb palju.niipalju peab igaüks oskama, et teha skeemil vahet kondensaatoril ja takistil, teada, et mida mõõta voltides ja mida amprites.et mille poolest erineb kilooom oomist ja nanofarad mikrofaradist.kui see on selge, siis saab midagi praktilist ehitada. näiteks 1-2W võimendit.
          et tänapäeval on vene keelega raskusi, siis ülaltoodud link on ingliskeelne ja sobib kõigile, kes tahaksid helitehnika aluseid uurida.

Comment

Mina õppisin kunagi Kullo's õp. Olveti käe all. Minuteada aga ta enam ei anna tunde...
            Paneks siis ka iseõppimiseks lingi: http://www.ibiblio.org/obp/electricCircuits/

Comment

Kas keegi on lugenud raamatuid transistor see on imelihtne ja raadio see on imelihtne. Need on väga head algtõdede selgekstegemiseks.

Comment

Kas keegi on lugenud raamatuid transistor see on imelihtne ja raadio see on imelihtne. Need on väga head algtõdede selgekstegemiseks
                olen lugenud ja on olemas nii transistor see on imelihtne, kui ka raadio see on imelihtne...kusagil vedeleb vist isegi televiisor see.....

Comment

Loen praegu raamatut "Transistor... see on imelihtne". Tõesti hea raamat... aga praktika oleks vist asja kinnistamiseks kohustuslik.

Terv
                  -Siim Sepman

Comment

Proovi kuskilt saada kas electronic workbench, multisimi või simploreri student version või demo (need peaks tasuta olema, ent lihtsaid skeeme siiski võimaldama) ja sa saad lihtsamaid skeeme väga kergesti järgi proovida. Kui viitsimist on võid omale makettplaadi (pistikutega) muretseda ja elektri lõhna vahelduseks nuusutada. Mina kasutan viimasel ajal enamasti arvutis simuleerimist kui midagi tahan järgi proovida (olen vist vanaks jäänud, mitte ei ole kätes enam seda jõudu et kolbi hoida ).

Comment

Working...
                    X