Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
Mul on väga palju vaba aega aga midagi pole teha. Tahaks mingit huvitavat elektroonika värki teha. Olen täiesti algaja(14 aastane). Äkki oskate midagi lihtsat ja odavat soovitada.
Mul oleks vaja mingit huvitavat linki kust ma saaks lihtsa ja odava skeemi. Tester jootekolb ja muud vahendid on mul olemas. Ma tahaks lihtsalt mingit soovitust.
Siin näiteks on palju huvitavaid skeeme: skeemid
Ise pead vaatama, mis sind rohkem huvitab, üldjuhul on nii, et mida vähem kompononte, seda lihtsam, võibolla paned mõne ledi vilkuma näiteks.
Alustuseks ürita iseseisvalt läbi teha led'i eeltaki arvutus nii, et led põleks minig toitepinge juures õige vooluga, testriga kontrollid tulemust. Kui põhitõed on selged, siis asu keerulisemate vilkuvate-piiksuvate asjade juurde. Ilma oomi ja kirchhoffi seadusi tundmata on ülejäänud asjade ehitamine ka müstika. Kui tööle hakkab, siis on tore aga aru ikka ei saa.
Nu siis järeldame, et sa pole õiget "tööd" veel teinudki. Mul oli ka algul 100W vene kolb ja mingi 10a vana jootepastat :P Nu jootmine oli ikka üks paras....Aga kuna ma paremat polnud tundnud siis ei osanud ka kurta
Originally posted by Eggy@Dec 12 2004, 18:29 Nu siis järeldame, et sa pole õiget "tööd" veel teinudki. Mul oli ka algul 100W vene kolb ja mingi 10a vana jootepastat :P Nu jootmine oli ikka üks paras....Aga kuna ma paremat polnud tundnud siis ei osanud ka kurta
umbes nii jah. koolis sai tehtud uuemate kolbidega ledilamb ja paar asja veel aga muidu mitte
ise kah alles suht algaja,100w vene kolb praegugi alles uuem sai ostetud 4 nädalat tagasi, vana kippus liiga kuumaks minema. ja sellega oli lihtne ka näppe kõrvetada
Eks vist enamus kolbidega ole see näpukõrvetamine suht lihne :P Mul oli kunagi 25W, kivide jootmisel ideaalne, nüüd 40W sai diood vahele pandud, et tempi maha võtta..kuumenes ikka ka meeletult
alustuseks ei pea tingimata midagi ehitama hakata.millegi ehitamisel on see jama, et kui asi välja ei tule, siis kipub tüdimus õige varsti kallale tulema. õigem oleks ehk alustada vanade plokide lammutamisega.ühelt poolt annab see kogemust kuuma tinutuskolviga askeldamisel, kui miski untsu läheb, siis rahalist kahju ka ei ole.
annab võimaluse takistite, kondekate leidmiseks, nende sorteerimine omakorda õpetab värvikoodi lugemist.takistite jaoks tuleks tühjadest tikkutoosidest kasett kokku panna(24 toosi, vastavalt nominaalide tabelile)igaks juhuks siis nominaalide tabel: 1; 1,1; 1,2; 1,3; 1,5; 1,6; 1,8; 2,0; 2,2; 2,4; 2,7; 3,0; 3,3; 3,6; 3,9; 4,3; 4,7; 5,1; 5,6; 6,2; 6,8; 7,5; 8,2; 9,1;
sellisest kasetist on pärast väga hea ja lihtne sobiliku takistit otsida.
Comment