Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
Küsimus? Kas teed neid trükiplaate 1 või 10? Kindlasti kui sa just tootmisega ei tegele siis teed neid 1 või äärmisel juhul 2. Kunagi aastakümneid tagasi sai neid ise ka söövitatud (polnud siis markereid ega midagi sai kaetud rajad lakiga) väga tüütu oli, aga viimase 5 aastat olen kasutanud lõikamist (kahjuks pole digifotokat, et teile näitamiseks/vaatamiseks midagi panna siia), aga võin kinnitada, et päris ilusad jäävad, siis peenikese liivapaberiga plaat üle ja voolurajad üle tinutada, muidugi kui on plaadil ka poolid koostatud fooljumist, siis neid ma üle tinutada ei soovita. Lõikamisel abiks väga edukalt kas skalpellist või siis rauasae lehest tehtud nuga.
Elektroonika aastast 1977
El. generaatorid, hooldus ja remont.
Autod ja arvutid
- Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
- Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!
no ma olen lugenud et parim tulemus tuleb kui paned 1:5 st. et siis 5 osa vett ja 1 osa naatriumpersulfaati ....... ise tegin kunagi vähe lahjema lahusega, näksis nii mis kole aga nüüd krt teen nii kanget et kohe kahju hakkab ( aga mis muud üle jääb, muud moodi enam paremat tulemust ei saa)
Ma arvan ka, et see on paki peal kirjas, aga kahjuks saksa keeles. Sahtel, kas sa 1:5 massi või mahu järgi? Kuigi tegelikult saab parima tulemuse ise proovides.
Ma arvan ka, et see on paki peal kirjas, aga kahjuks saksa keeles. Sahtel, kas sa 1:5 massi või mahu järgi? Kuigi tegelikult saab parima tulemuse ise proovides.
ma panen ikke mahu järgi nii ike õige sest et kui panna massi järgi siis oled kohe pankrotis kah :P
Kus juures tegin väikse katse et panin ühte söövitus lahusesse kaks erinevat trükiplaati söövitamiseks, mõneaja möödudes selgus kurb asi et üks plaat oli täiesti puhas ja teisel oli mingi minimaalne kiht maas
Sellisel juhul:
1. sulle müüdi lakiga trükkplaat (mida kasutatakse fotomenetlusel trükkplaadi tegemiseks)
2. trükkplaadi peal mingi muu nähtamatu jama? kui enne radade joonistamist või kandmist plaati pesid siis veendu, et pesemisvahend ei jätaks mingit kihti peale. osad seebid jätavad.
3. plaadi vasekiht on väga-väga paks? tavaliselt kasutatakse 18um paksuse vasekihiga plaate kuid on ka oluliselt jämedama vasekihiga. (aga need on ka oluliselt kallimad olema).
nähtavasti on siis tegu vist ikkagist selle viimase probleemiga, sest et kui näiteks tõmmata sõrmega üle mõlema (erinevast partiist) trükiplaadi siis ikka annab tunda vahet et nagu oleks palju paksem ( asja juures on muidugi ka oma parem külg kah ju )
mina joonistan trükiplaadi rajad tavalise markeriga ( veekindel ) aga olen ka proovinud joonistada selle markeriga mis mõldud spets rada joonistamiseks...... see jättis väga paksu värvi kihi peale mis on isenesest väga hea
Comment