Mul on üks trafo mis oli võimu sees mina ei taipa midagi trafodest aga tahaks teada palju ma peaks sellele võimule volte andma et ta jälle häält teeks trafo peal oli järgmiseda andmed (NT5725A-B) JA 230V/12VX2 1,5A tahaks teada kas on seda võimalik mingi teise alaldiga asendada või peab sama olema.proovisin 12v siis tegi jubedat häält ma kardan et 12v oli palju.ehk keegi aitab mind.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
trafo küssa
Collapse
X
-
casparSildid: Puudub
-
Selles võimus on kahepolaarne toide,mis lahtiseletatult tähendab,et trafo peax andma välja 2X12V.Või ka 2X15V,sest peale trafot on nagunii alaldi ja pingestabilisaator,niisiis ei pea sisendpinge(trafo väljundpinge)nii väga täpne ka olema.Proovix võid mingit sobivat toiteplokki ka kasutada.Seega siis kahepolaarset.Samas vaata üle trafole järgneva alaldi suured silukondekad.Kui palju on lubatav pinge ja ega mahtuvus vähenenud pole.Kondekate peal kirjas olev lubatav pinge peax olema vähemalt 1,5X trafo ühe sekundaarmähise pinge.Antud juhul siis 1,5X12V=18V.Sellise pingega vist pole,on 16V ja 25V.Siis peax need olema 25V-sed.Kuidas kodustes tingimustes kontrollida,kas kondekad mahutavust pole kaotanud:
-pane võim tööle
-kui kuuled võrgumüra,ühenda kõigepealt ühele,siis teisele kondele üx samade parameetritega konde paralleelselt külge.Jälgi polaarsust!
-kui ühe või teise konde mahtuvuse suurendamisel võrgumüra vähenes/kadus,siis sellel ongi mahutavus vähenenud.Iga loll oskab foorumi otsingut kasutada.
Mina ei oska,sest mina ei ole loll.
-
caspar
Kas oleks mingi skeemijupiga teha see nii et tõõtaks 12v pealt siis saaks seda ka autos kasutada.
Comment
-
caspar
-
Siis oletan,et mingi lõputranz või -kivi on läbi.Kuna võim tahab saada kahepolaarset toidet 2X12V,siis autos olex seda raske käima saada.Sel juhul tulex teha pingemuundur,sest autos on võimalik saada ainult 12/2=2X6V kahepolaarset pinget.Sellega Su võim kindlasti ei lepi.Autosse tee ikka mingi autovõimu kiviga.Iga loll oskab foorumi otsingut kasutada.
Comment
-
caspar
Comment
-
Niipalju,et väljundis peab olema pool toitepinget.Antud juhul siis 0V.Ühenda proovix kanalid ühekaupa toitele järgi ja vaata,mis siis saab.Võid veel proovida kummalegi kivile toitejalgadele võimalikult lähedale joota 2 lüüti(1000mF).Iga loll oskab foorumi otsingut kasutada.
Comment
-
Nu kuulge... See võim on kahepolaarse toitega... Seega sul vaja 2*12 voltsa, millel siis keskväljavõte 0. Ehk kokku 24 volti. Ja 12 pealt tööle ei saa, sest need 12 ja 12 peavad olema ühendatud järjest, st ühe pluss teise miinusega.
Võimalik on sinna pingemuundur ehitada aga see ei ole niisama lihtne ja kaod lähevad ka suureks...
Comment
-
caspar
Trafo on tuksis kunasealt ei tule mitte grammigi voolu välja.Ja ma tahaks ikka teada kas on võimalik seda kivi testriga vaadata kas on korras või ei igaks juhuks.
Comment
-
Kui sealt trafost grammigi voolu välja ei tule kuda see võim siis koledat häält teeb.Peaks teine päris vakka olema.Aga vaata,kas mõni gramm voolu trafo sisse ka läheb.Iga seade töötab märksa paremini kui ta vooluvõrku ühendada!Aga kui ilma naljata siis mõõda testriga mähised üle ja ongi asi selge.Veel võib jämeda voolu pool olla mähisel ees mingine vidin,takisti vist,mis võib olla läbi põlenud.Töötab ilma ka kui lihtsalt ära lühistada.See vindi võib olla trafo ümber oleva paberi all,nii et haruta kesta natuke laiali.
Comment
-
caspar
See trafo on nii pees et sellega ple midagi teha ja ma arvan et olen teiste trafodega ka proovinud ja siis tege irmasat lärmi.Ma arvan et ma nii loll ka pole et ma unustan voolu anda.Aga kas sellest on kasu kui ma sinna ehitan http://www.hot.ee/qwerty009/ sealt lehelt ühe vidina mis teeb tavalise alalisvoolu kahepolaarseks toiteks.
Comment
-
Mis Sa mõtled seda,mis teeb 12V +-6V-x või? +-6V on TDA2030-e jaox miinimumpinge(datasheedi järgi).Võib-olla töötab ka,kuid võimsust on ta sel juhul Sulle nõus väljastama ainult kuni 4W per kanal.Ma kahtlen sügavalt,kas Sa sellise võimuga autos rahule jääd.Iga loll oskab foorumi otsingut kasutada.
Comment
-
caspar
No kui autosse ei ole võimalik panna siis võiks toa omaks teha.Aga kuidagi peaks ikka olema võimalik seda tõõle panna nii et ei pea seda trafot ostma.
Comment
-
caspar
Leitsin ühe joonise kuidas tega toide kahepolaarseks ,aga kas on võimalik selle skeemiga teha seda kahepolaarset trafot mis sobiks sellele võimule see joonis on http://www.hot.ee/evo14/ seal toiteseadmete all käõige viimane kas sellest on mingit kasu ja kui on siis kas keegi viitsiks anda täpsed andmed nende komponentide kohta kuna mina nii loll küll et ei oska seda arvutada.ette tänades caspar.
Comment
Comment