Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

suitsumasina ehitamine.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #46
    tee ise ikka. saad võib olla odavamalt ja saad minu elu ka kergemaks :P

    Comment


      #47
      miks sinu elu siis kergem?

      Comment


        #48
        mbt Brute II, fm850

        Asi on ikka seeriatoode, mitte isearetis.

        Mõõtudega ~30*20*15 senti, must.

        pilte vaadake netist !

        Comment


          #49
          mida küttekeha vahetus maksma läheb?

          Comment


            #50
            ma arvan et palju. mõtekam oleks juba ise teha.kuna küttekeha lähebki peaaegu vaja selle tegemisel. maksad 450 krooni korpuse, juhtmete ja pumba eest (kui ma õieti aru sain et ta müüb 450 krooniga katkise küttekehaga).

            Comment


              #51
              Küttekeha teed nii, et puurid vana keha välja ning paned asemele sobivad võimsustakistid (traattakistid. Tevalost tellid, pakun et läheb ~50 krooni)

              Comment


                #52
                endal tuleb ka vist huvi juba selle vastu... aga ise sult ostma ei hakka. mis küttekeha see selline on`? tevalos praegu pole müügis?

                Comment


                  #53
                  ehk vastad? ja selline kysimus veel et mis kyttekehaga oleks kõige parem teha mis kuumutaks parajalt ? suitsumasinatel on vist päris tugev kuumus taga? veekeetja jääb vist nõrgaks? jarsku siis aitaks kui paneks 2 veekeetja kütte keha või aitab ühest?

                  Comment


                    #54
                    tegelt oleks isegi huvitatud sellest karuteci variandist. aga oled kindel et nii saab? mingi omapoolse nn. "Garantii" ka annad?

                    Comment


                      #55
                      kas keegi ise ei taha teha? ma tahaks valmis saada aga esimene ei taha olla. tahaks teada kui palju kuumust läheks vaja et normaalselt saada suitsu ja katsetada ei viitsi. võibolla suvel kui rohkem aega

                      Comment


                        #56
                        Laseme hinna siis 350 peale, helistage tööpäeval 10.00 - 18.00 tel 6120673 ja küsige Madist, kätte saate Tööstuse 47.
                        Garantiiga asju saate nt. Sound & Lightist osta.

                        Comment


                          #57
                          selle triikraua küte jääb vähe nõrgaks kuumuse poolest aga neid on ka erinevaid.Olen näinud üht isetehtud tossukat ja seda on isegi pidudel kasutatus,tossul oli imelik hais ja maite see vist oli tulnud mitte piisava kuumuse pärast,aga eks selle haisu sees sai suht palju oldud ka ja mingi aja eest läheb nõrgemaks see hais,maitse.Poe tossukatel on näiteks küttekeha kuni välja tuleva auguni.kui triikrauaga teha siis pange terav otst niipalju kui võimalik väljatuleva aguguni ja mitte jätta eriti suurt ruumi kasti sissekus see toss välja peaks tulema.Aga eks ige üks võim proovida seda asja.Igatahes hea valgustehnika ilma tossukata ple eriti efektiivne,laseriga eriti!
                          Peatselt valmimas tornkõlarid visaton- sc10n-WS13E-ws20e

                          Comment


                            #58
                            Ma omalt poolt soovitaks uurida glütserooli ja teiste komponentide andmeid. Orgaanilistel ühenditel on nimelt omadus "valedes" tingimustes laguneda ja siis ei saa soovitud tulemust, või muutub see tulemus lausa ohtlikuks.
                            Oleks hea kui uuriksite välja selle täpse temperatuuri või temperatuuride vahemiku, kus vedelik aurustatakse.. Võib juhtuda, et kui raud on ikka liiga kuum, siis väljub teisest otsast sinine suits vms..

                            Kunagi üks tuttav rääkis, et nad tegid tossu kohvimasinaga, lihtsalt vedeliku plaadile tilgutades. Olevat töötanud küll, kuid need jäägid, mis sinna plaadile jäid, läksid kõrbema ja tekitasid suus s..a maitse :-P

                            Kunagi omasin kah isiklikku huvi kõnealuse masina suhtes, hiljem sai isegi keemia laboris seda glütserooli vesilahust elektripliidile tilgutatud..

                            Muide, välitingimustes saab tossu karamellist, mis koosneb 6 osast kaaliumnitraadist ja 4 osast suhkrust, mis on madalal temperatuuril kokku sulatatud. Lihtsalt tuli otsa ja naudi, sisse hingata ei soovita ja siseruumides mitte kasutada (seega diskule ei sobi). Pealekauba, on komponentide sulatamine ohtlik :-)

                            Mul tõusid ihukarvad põsti, kui ma eelmisi postitusi lugesin, need nitroglütseriini ja trinitrotolüeeniga :-P Päris humoorikas oleks, kui keegi kuulutaks kuskil "aa, ma vajan 5 liitrit nitroglütseriini" :-) Elukuntstnikud.

                            Mis aga puutub masina ehitamisse, siis eksperimenteerige. Võrgus on materjali küllaga. Ise tehes õpib kõige paremini, lisaks sellele omanduvad ka kogemused. Vedeliku soovitan turvalisuse huvides siiski osta, mitte lõhkeainetest kokku segada :-P
                            To boldly go where no man has gone before.

                            Comment


                              #59
                              Olen proovinud triikrauaga, kasutasin õli baasil tihendatud tossu vedelikku (on ju kahte tyypi vedilikke 1. õli baasil 2. vee baasil). Triikraud kuumeneb liiga palju, vedelikke on lubatud kuumutada kuni 200kraadi Celsuse järgi. Tekkis küssa kas siis kohvimasina küttekeha ei kuumene nii palju, endal pole kahjux millegagi mõõta. Ja kui kuumeneb siis kasutada küttekeha koos masina sees asuva tagasivoolu lukustiga. Siis ju auto klaasipesu pump ei sobi sest annab liiga palju peale. Ühesõnaga, mis pumpa siis kasutada?

                              Comment


                                #60
                                Ma arvan, et sa võiksid proovida mõõta väljuva auru temperatuuri, asetades termomeetri otse väljuva aurujoa sisse kohe küttekeha juures. Mõistagi, sul peaks selline termomeeter olemas olema siis.

                                Huvitav, mis on selle vee baasil vedeliku komponendid? Ma isiklikult endale teadmata igasugu kraami sisse ei hingaks.

                                Samas, ma olen mõelnud, et kas küttekehana ei saaks kasutada jootekolvi küttekeha. Sellele miski vasktoru sisse ja peaks kärama. Kolbide temperatuurid peaks teada olema, lisaks saaks teha veel pingeregulaatori jne.
                                Ilmselt jääb võimsust väheks?

                                Minu tegemistel jäigi muide pump ja tagasivoolu klapp piduriks. Küttekeha kerisin ise pliidi küttetraadist keraamilise torukese ümber, mille sees veel vasktoru oli. Ümber pidi tulema veel keraamikat ja klaasvilla.
                                To boldly go where no man has gone before.

                                Comment

                                Working...
                                X