Olen üsna noor ja roheline sel alal, niiet palun asi puust ja punaseks mulle teha. Mul on 120mm ventilaator a ainuke jama on see et asi teeb tohutut heli ja niisama 7v peale panemine teadagi ei aita. Kuidas ma siis saaksin 220v kuskile allapoole, et asi vaiksemaks jääks aga ikka käima läheks ja miskit puhuks.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
220v vendi kiiruse muutmine.
Collapse
X
-
võimalik ju ka see, et vent vajab lihtsalt veidi õli... mul n2iteks arvuti prose vent ka teeb hullu häält ja ma peangi m6nipäev tolle lahti v6tma....Abiks kõigega! djmadys@hot.ee/bazzmazternoq@hot.ee
DeeJay Catass
-
Teeme esiteks asjad selgeks: kas vendi nominaalpinge on 12V või 220V. Tehnika pinge reguleerimiseks on täiesti erinev!
1. juhul saab skeemi lehelt www.hot.ee/qwerty009 , teisel juhul on asi õige veidi keerulisem.- Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
- Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!
Comment
-
Tööstuslikes seadmetes on tegu kaa astmelise reguleerimisega. Tehakse seda autotrafo ning ketaslülitga. Autotrafol teed mähistele 5-6 väljavõtet neutraali otsa poole, vendi ühendad faasi ning ketaslüliti keskmise kontakti külge. Väljavõtted tuleb ühendada ketaslüliti välimiste kontaktidega. Asi on lihtne ja töökindel. Sümistorregulaatorid selleks hästi ei sobi. Sest mootor vajab tööks siinuspinget. Isegi täiesti avatud sümistor tekitab mingi faasinihke. Olin ise hädas kui tahtsin võimsale trafole sümistorlülitit teha(relee asemel).
Comment
-
[quote]Tehakse seda autotrafo ning ketaslülitga. Autotrafol teed mähistele 5-6 väljavõtet neutraali otsa poole, vendi ühendad faasi ning ketaslüliti keskmise kontakti külge. Väljavõtted tuleb ühendada ketaslüliti välimiste kontaktidega. Asi on lihtne ja töökindel.quote]
<span style='color:Yellow'>[/color][color=Pink]</span>Põmst see olex abix jah. Aint mis see autotrafo on ja kuidas ma need 5-6 väljavõtet teen :-[ Ja kust seda ketaslülitit saab (mis see on). Sorry, a jagan elektroonikast suht vähe ???
Comment
-
Jah, kondesid lülitatakse ventide ette ka mõnedes õhupuhastites. Lülitad ühe konde asemel teise, suurema mahtuvusega ja ongi kiirus suurem.
Trafo võib ka panna aga siis pead ta sekundaari maha kiskuma, primaari samuti. Mähid primaari uuesti, kuid teed iga teatud keerdude arvu tagant väljaviigu. Need viigud ühendad ketaslüliti külge. Lüliti keskotsas või liugkontakti (see käib lülitit pöörates ühelt kontaktilt teisele) ühendad vendi külge. Vendi 2. otc läheb võrku nagu trafo ots.- Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
- Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!
Comment
Comment