Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Arvuti toiteplokk autoseadmele?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Arvuti toiteplokk autoseadmele?

Tere,

Konkreetne küsimus:
    Kui mul on auto sigaretisüütajasse käiv 12V 115W õhkmadratsi pump
    ja mul vedeleb 200W arvuti toiteplokk...

... siis kas on mingit ohtu, kui ma toiteploki 12V lasen pumbale, et seda kodustes tingimustes kasutada? Peaks ju töötama?

tänud ette!

Töötab küll Olen ise samamoodi auto 12v seadmeid toas kasutanud

Comment

Iseasi, kas see pump ka midagi teha jaksab?
      Arvuta välja või mõõda (kui pole märgitud) pumba vool, võrdle seda PC ploki poolt 12V ahelas lubatuga, ja tee järeldused.
      Head susserdamist !

Comment

200W arvuti toitekatel 12V ahelas tavaliselt max vool 8A, ehk siis maximum võimsus 8*12=96W võib natuke nõrgaks jääda... kuid proovi. Ei usu, et midagi maha põletab....

Edit: kirjavead :angry:
        Intel inside.. Idiot outside...

Comment

Originally posted by mcgangsta@Dec 27 2004, 08:52
          200W arvuti toitekatel 12V ahelas tavaliselt max vool 8A, ehk siis maximum võimsus 8*12=96W võib natuke nõrgaks jääda... kuid proovi. Ei usu, et midagi maha põletab....
          Toiteka peal 8A jah. Pumba peal peale 12V 115W mitte midagi
          Kui ta aga toiteplokile liiga hakkab tegema, kas kõigepealt on nõrgimaks lüliks seal sees mingi kaitse või on kohe toss taga?
          Kui ma kuskilt võimsama toiteploki sebiks, siis kas selle vool võib olla juba piisav?
          Arvutuste järgi oleks mul vaja siis 115/12=9.3 ehk umbes 10A välja pritsivat toitekat. Kas sellist voolu toodab 250W-ne? või 300W-ne?
          Ma ju ei tea seda asja

Comment

Peaks iseenesest olema. Mul endal siin on üks "max 400W" plokk, mis lubab 12 voldisest plussist koguni 15 amprit. Aga mine sa tea. Ma suht võhik alles.

Comment

Originally posted by v20se+Dec 27 2004, 20:04--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (v20se @ Dec 27 2004, 20:04)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-mcgangsta@Dec 27 2004, 08:52
              Toiteka peal 8A jah. Pumba peal peale 12V 115W mitte midagi
              Kui ta aga toiteplokile liiga hakkab tegema, kas kõigepealt on nõrgimaks lüliks seal sees mingi kaitse või on kohe toss taga?
              Kui ma kuskilt võimsama toiteploki sebiks, siis kas selle vool võib olla juba piisav?
              Arvutuste järgi oleks mul vaja siis 115/12=9.3 ehk umbes 10A välja pritsivat toitekat. Kas sellist voolu toodab 250W-ne? või 300W-ne?
              Ma ju ei tea seda asja [/b][/quote]
              250W toitekas peaks juba 12V ahel 10A olema.
              Aga kui maha midagi ei põle, kõige hullemal juhul rakendub toitekal ülepingekaitse (ei anna enam pinget välja ja piniseb vaikselt) kui ülepingekaitse rakendub lülita toitekas korraks välja-peale seda kõik jäklle korras.
              Intel inside.. Idiot outside...

Comment

Working...
              X