Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

akud

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

akud

Näiteks CD-pleieri sees on originaal akud: AA NiMh 700mAh
    Kas see teeb pleierile ka midagi kui ma panen sinna AA NiMh 2100mAh

See peaks ju vist näitama voolu tugevust, kui ma ei eksi, see number?
    Info võib olla ELUOHTLIK!

ei tee midagi... lissalt pleier mängib 3x kauem, sest voolu jätkub kauemaks... vähaemalt mina olen nii aru saanud... targemad parandage kui eksin. :P
    Intel inside.. Idiot outside...

Comment

nii ongi.

Comment

Kui pleier ei toeta laadimist, siis sobib kindlasti.
        Kui aga toetab laadimist, siis uuriksin kaasasolevaid pabereid.

NB! Osadel on laadimine pleierile sisse ehitatud.

Comment

Aku mahutavus ei mängi ka laadimise juures rolli-lihtsalt suurema mahutavusega akut laeb kauem. Küll aga ära hakka igaks juhuks väiksema mahutavusega akusid panema, sest ma arvan, et laadija võib olla ehk seatud mingi voolu peale ja on reegel, et laadimisvool ei või ületada üht kümnendikku aku mahutavusest (ehk siis suurim võimalik laadimisvool=aku mahutavus jagatud kümnega) ja muidugi jääb vähem aega muusika kuulamiseks Ma ei tea, kuidas need kiirlaadijad töötavad ja kuidas on tehtud kiirlaadijatele sobivad akud, mina räägin praegu tavalistest, milliseid näiteks poes eraldi müüakse ja mis pleierisse sobivad. Sellest 1/10 piirist väiksem võib vool olla, see ei tee muud kui vaid pikendab laadimise aega.

Ehk siis: 700 mA/h mahutavusega aku laadimisvool võib olla kõige rohkem 70 mA.
          Sellega saab laadida ka 2100 mA/h akusid, lihtsalt laadimiseks kulub rohkem aega.
          Liiga suure vooluga laadimine ajab aku kuumaks ja aku võib isegi plahvatada.

Comment

Originally posted by paadikapten@Dec 28 2004, 16:05
            Ehk siis: 700 mA/h mahutavusega aku laadimisvool võib olla kõige rohkem 70 mA
            Ma saan sellest nii aru, et 700mAh akud saab täis laadada min. 10 tunniga... <_< :unsure:

Comment

mina ntx laen oma digica akusid ööpäev läbi, automaatne laadja tehtud, aj probleemi ple, õhtul laadima ommikul v6tan v2lja.

edit: akud 2,5A, kui mälu ei peta, aga digicas sööb metsikult, paar zoomi, sisse väljalülitust, pilti ja juba indikaator vilgub, akud tyhjenevad, vbolla akud õhtal aga noh sai ostetud alles

Comment

Originally posted by raxz@Dec 28 2004, 18:42
                Ma saan sellest nii aru, et 700mAh akud saab täis laadada min. 10 tunniga...
                Klassikaline 700mAh aku laadimine 70mA vooluga on max 15 tundi. Mitte 10 tundi, nagu ideaalakuga võiks olla. Osa energiat kulub näiteks aku soojenemisele laadimisprotsessis, ükski aku pole ideaalne ega tööta 100% kasuteguriga. 2100mAh aku laadimiseks kulub sama vooluga kuni 45 tundi. Laadimise aja arvutamiseks jagame aku mahutavuse (mAh-des) laadimisvooluga (mA-tes) ja korrutame 1,3...1,5-ga. Kiirlaadimisel (vool suurem kui "0,1 mahutavusest") peab olema PIDEV aku temperatuurikontroll, et aku ei paisuks ega plahvataks. Mobiiltelefonide akudes näiteks on selle tarbeks termoandur, selle otsadki väljatoodud vastavatele lisaklemmidele.
                Elektroonika töötab suitsu baasil.
                Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
                Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

kas keegi on mõõtnud enne esimest laadimist NiMH aku pinget? ostsin neli akut, kaks ei pidanud cd-mängijas üle mõne tunni vastu. viisin poodi tagasi ja sain uued, uued olid siis sellise imeliku pingega, nagu 0,3 ja 0,4 V. minu arust ei tohi 1,2 V akut alla 1,0 voldi tühjaks lasta. mis te arvate? aku on varta 1700 mA/h. laadia on tevalost 4-aku laadija, maksis 275.- , kontrollib laadimisel pinget.

Comment

Originally posted by fre@Dec 28 2004, 17:45
                    Klassikaline 700mAh aku laadimine 70mA vooluga on max 15 tundi. Mitte 10 tundi, nagu ideaalakuga võiks olla. Osa energiat kulub näiteks aku soojenemisele laadimisprotsessis, ükski aku pole ideaalne ega tööta 100% kasuteguriga. 2100mAh aku laadimiseks kulub sama vooluga kuni 45 tundi. Laadimise aja arvutamiseks jagame aku mahutavuse (mAh-des) laadimisvooluga (mA-tes) ja korrutame 1,3...1,5-ga. Kiirlaadimisel (vool suurem kui "0,1 mahutavusest") peab olema PIDEV aku temperatuurikontroll, et aku ei paisuks ega plahvataks. Mobiiltelefonide akudes näiteks on selle tarbeks termoandur, selle otsadki väljatoodud vastavatele lisaklemmidele.
                    See on mingi jama <_< Mul digikaameral 650mAh aku ja see saab täis max 4 tunniga. Peale täis laadimist saab teha kaameraga üles 100 pildi täisresolutsiooniga ja välguga(3,2 MPix, ~1.5MB pilt). Laadija annab talle voolu 1A. Peaks nagu üle kuumenema või põlema minema... :unsure:

Comment

Originally posted by raxz@Dec 29 2004, 10:15
                      See on mingi jama <_< Mul digikaameral 650mAh aku ja see saab täis max 4 tunniga. Peale täis laadimist saab teha kaameraga üles 100 pildi täisresolutsiooniga ja välguga(3,2 MPix, ~1.5MB pilt). Laadija annab talle voolu 1A. Peaks nagu üle kuumenema või põlema minema... :unsure:
                      Vaata siia: http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_store.cgi...ku.html&lng=est

Seal on juttu ka akude kiirlaadimisest ja sellele kuluvast ajast.

Comment

Ostsin K arvutisalongist universaalse akulaadija igat tüüpi akude jaoks 1,5-9 volti.140.krooni maksis.AA JA AAA tüüpi akude standard laadimisvool oli tal 120ma.Selle tõstsin takistite vahetamisega 240ma.800mah.mahtuvusega AAA tüüpi mp3 mälupulga laadimiseks kulub nüüd ca.2 tundi.2000mah.mahtuvusega AA tüüpi digikaamera akude jaoks 9.tundi.Kui mõlemat tüüpi akud korraga laadima panna,siis väiksema mahtuvusega peab varem välja võtma.Varem laadisin üldse täiesti isetehtud kiirlaadijaga 2000.mah digikaamera akude laadimiseks läks ca 45.minutit 1,5 aastat kasutasin seda isetehtut.Kõik oli hea ainult see pesa kuhu akud sisse käivad oli nikerdis.

Comment

GP laadija paberid väidavad, et see laeb 20% mahtuvusest ja 7 tundi on aeg. Mahtuvused jäävad 1800 - 2500 vahemikku.

Comment

Akude tootmise tehnoloogiad on arenenud, julgetakse juba pakkuda laadimisvoolu "0,2 (mõned ka rohkem) mahutavusest" ilma temperatuurikontrollita. Kuidas see tööeale mõjub, ei tea.
                            Akudel on mahutavus,
                            kondensaatoritel on mahtuvus.
                            Elektroonika töötab suitsu baasil.
                            Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
                            Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

Working...
                            X