Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

patareilaadija isetegemine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

patareilaadija isetegemine

tere

tekkis kummaline mõte.. kuna kasutan digifotokat, ja tihti kisab et patareid tühjad

raha nagu eriti pole et akusi ja laadijat osta.

kas laadijat ise annab ehitada ? veidi odavamalt peaks ikka saama vms ? eks siis sebiks akud ka kuskilt.
    Kaitse ei väldi lühist, vaid kaitseb lühise tagajärgede eest.

Ehitada on ikka võimalik, pole ka teab mis keeruline skeem, põhimõtteliselt alaldi, kuhu lisatud mingisugune voolu piirav lülitus. Aga kas see nüüd odavam tuleb, ei tea. Muidugi sel juhul kui kõik, k.a trafo osta.
    ...

Comment

tee lm317 baasil skeeme sellisele isendile netis lademetse

ostad selle "kivi" ja paned kaks taki (poteka ) ja anna minna MUidugi peab ikka trafo ka kuskilt saama
      >>>>>>>>>>>>&g t;Foorum <<<<<<<<<<<<&l t;<<<<<<<<

Comment

Patareide laadimine on üks kaheldava väärtusega ettevõtmine. Pealegi võib see lõppeda pauguga. Akulaadijatest on siin foorumis palju juttu olnud. Otsing aitab.
        Harjutamine teeb harjutajaks.

Comment

Sellisel laadimisel pole mingit mõtet: põhjus selles, et digifotokas tarbib üsna palju voolu. Mingi kasu patareide (elementide) laadimisest siis, kui tarbitav vool üsna väike. Aga arvan, et ei tasu vaeva...ja pauku teevad nad ka vahest, nagu Padasonic ütles. Muretse ikkagi akud, patareidega digifotoka toitmine on puhas raharaiskamine.

Comment

Idee on muidugi aus, kui lähtuda elektroonikahuvilise isetegemiserõõmust.. aga kui 4x 1800mAh akut + laadija(küll sellise primitiimsemat sorti, kuid asja ära ajava) saab kätte 170 eeguga, siis ei näe asjal erilist pointi.

Comment

Patareide laadimisest on pikalt juttu 1991 aasta Radio mingis numbris.
              Laetakse neid kusjuures ühelt poolt veidi kastreeritud siinuspingega.
              Asi tasus ettevõtmist küll defitsiidi ajal. Makki sai kräunutatud sama patareikomplektiga pool aastat
              Kaamera juures see ära ei tasu, sest kaamera võtab liiga palju voolu.
              Lisaks tuleb patareisid ennem suht hoolikalt valida, mis taastuvad ja mis mitte - igaüks ei kõlba.

Kusjuures paugu olen minagi patareide laadimisel kätte saanud.
              Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Originally posted by Clemm@Dec 30 2004, 23:03
                raha nagu eriti pole et akusi ja laadijat osta.

kas laadijat ise annab ehitada ? veidi odavamalt peaks ikka saama vms ? eks siis sebiks akud ka kuskilt.
                Arvestades seda, et odavaimad laadijad maksavad juba alla 100 krooni, siis ei usu, et sa väga palju odavamalt hakkama saaksid, kui üldse.
                Samas kui teed seda iseehitamise rõõmu pärast, siis on hoopis teine asi.

Comment

ehee...

sai veidi valesti sõnastatud

mõtlesin selle all ikka akude laadimist tegelt... aga akusi on mitmesuguseid, seega mõtlen just patarei AAA kujuga akusi, neid tahaks laadida ikka.

patareisid ei olnud plaanis laadida ikka.

asi ongi selles et kogu kompleks kokku 4 AAA tüüp akut + laadija.. krt raha pole
                  saaks vähemalt ühe veits odavamalt...

ja kui mind ehitamisrõõm ei huvitaks siis ma poleks seda postitust teinud

ilusat vana aasta lõppu

Comment

Mulle tõi ka jõuluvana kingikoti sees digikaamera... samuti ostsin akud sisse 1600mAh. Laadijat polnud märjamaa pommiaugust aga leida, siis leidsin sellise lahenduse et võtsin nokia telefoni akulaadija mis kannatab ilusti 355mA välja... kuna yhe aku laadimisvool on 160mA siis lykkasin sellise suure rohelise veneaegse pote ja ampermeetri jadamisi kahe rööbiti oleva patareiga, tuunisin voolu potest 320mA peale ja asi töötab.

Comment

Tee siis nagu eelnevalt soovitati. Osta odav LM317, paar takistit, väike trafo ja alaldusdioodid (dioodsild). Laadimise vooluks sead 1/15 akude nimimahutavusest, ehk siis 700mAh akude puhul 40...50mA. Nii on laadimise aeg umbes 20 tundi, kuid pole karta, et akusid üle laeks.
                      Skeeme leiad Googlest kuhjaga, ka siinses foorumis on teemast infot küllaga.
                      Normaalset kiirlaadijat lihtsate (odavate) vahenditega ei valmista, siis on mõistlikum juba valmis seade osta.

Toredat aastalõppu!

Comment

Tee siis nagu eelnevalt soovitati. Osta odav LM317, paar takistit, väike trafo ja alaldusdioodid (dioodsild). <-see paar takistis, väike trafo alaldusdioodid ilma igasuguste suurusteta ei ütle mulle tegelt midagi.. pole veel nii elektroonik

Muidu fotoka documentationis kirjas et sobivad akud Ni-MH (min 550mAh/1.2V)

Comment

Mina laadisin alkalain patareisid 2tk (1,5V AAA) patarei jadas üle 60 oomise 2 W takisti, selle kupatuse ühendasin 5V klemmiga mis arvutil.
                          Eeldan et sellega peaks saama laadida ka õigeid akusid. Midugi võtab see kauem aega aga ple vähemalt mingeid xvidinaid vaja.
                          Maailm oleks puhas ja süüta
                          kui poleks õllejogurtit
                          - Õ.Õ.

Comment

Kõik need akud peaks olema vist 1.2 V. Ma ostsin algul 1500-sed, nendega sai umbes 5 pilti teha ja tühjad. Hiljem ostsin kaks 2300-st. Peavad võibolla isegi 2 päeva vastu, kui pidevalt pilte teha.
                            <span style=\'font-size:13pt;line-height:100%\'>Qlimax</span>

Comment

teine asi veel

mul tsikliaku 6V 12Ah... laadija puudub

kas annab ehitada kuidagi 2in1 ?

Comment

Working...
                              X