Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

relee "voltide ja amprite kannatavus...

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

relee "voltide ja amprite kannatavus...

mul on 1 relee, sveitsis tehtud, tyyp A2410. kuidas teada saada selle ACvoltide ja amprite kannatavust... nagu kas kannatab kui läbi selle juhtida jootekolbi (25W)

mingid datad ma leidsin aga pildilt tundub see relee natuke teine... mul on see läbipaistav plastikus "karbis suurusega 10X20X10, klemme on 8(2 toide+6jalad)

kas see ei ole võimalik siis? või on? äkki keegi teab kuda ise leida seda verki...

Comment

Hmmm.... Ei saa eriti aru mis sul täpsemalt plaanis on

Arvestades relee mõõtmeid (kui see on ikka antud mm) siis sul see ei õnnestu.
      Tegemist võib olla signaalireleega.
      Kasuta veidi suuremaid releesid.
      Näiteks selliseid: http://www.akaabel.ee/index.php?&PID=produ...900968&LANG=est

Comment

tegelikult tunduvad need releed sään Akaablis umbes samasugused...(minu mõõtmised olid peast kujutlusvõimega, tegelikud mõõtmed 1,5X suuremad)

Comment

No siis peaks ikka sobima.

Kui relee kest on läbipaistev, sa näed ju ise ka kontakte ja oskad hinnata kui suurt voolu see kannatab.

Kui relee kontaktidel on korralikud (u. 3mm) "vasarad" siis võid läbi lasta kuni 10A (ka need mis pildil on)

Jootekolbide näol tähendaks see tunduvalt suuremat arvu kui üks ainus

Comment

aga mis valemiga neid jootekolvi ampreid arvutatakse?

kas pole mitte valem I=P\U?
            nii tuleks I=25\220
            ja see on nagu alla ampri...

või kehtib see valem ainult DC pinge puhul?

Comment

Kõige lihtsam viis mõõta voolutugevust on kasutada ampertange. Elektroonilisel variandil on võimalik skaala resol. muuta, nii saad täpsema tulemuse - paar kohta peale koma.

Teine võimalus on ühenda ühe toite haru vahele ampermeeter.

Valem on jah muidu õige. Kehtib nii AC kui DC puhul.

Comment

Originally posted by Potekas@Jan 17 2005, 18:04
                Kehtib nii AC kui DC puhul.
                Täpsustaks nati.
                AC puhul on võimsus P=U*I*cos(fii) , kus fii on nurk voolu ja pinge vahel.
                Sõltuvalt koormusest võib olla see isesugune.
                Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

kuna ma cosinust ei jaga ja neist fiidest veel vähem kas siis keegi võiks välja arvutada mitu A'd 25W jootekolb tahab?

Comment

Kle, sa katseta see asi ära ja ära pabista nii palju. 25W kolb on nii väike tarbija mille voolutugevus on üliväike. Cos fii antud valemis on veidi erinev 1'st, ma ei ole paberitega elektrik ja võin eksida aga see võis olla 0,8 või midagi sellist. Kui jäädki sellise väikse asja taha stoppama, siis ei jõuagi kuhugi.

Iseasi kui 100A'ga on tegemist kus isegi sõrmepaksused juhtmed lähevad soojaks, peenemad juhtmed lähevad kuumaks, kehvad ühendused lähevad ülituliseks millest võib tulekahju tekkida ning lühise korral sulab paks alumiinium/vask silmapikselt muidugi kaasneb viimasega korralik välk ja pauk. Halvimal juhul kaarleek. Ühesõnaga elektrikilbist väljub tuli mis ulatub meetri kaugusele. Tervist kahjustava toimega.

Comment

Puhtalt aktiivse koormuse puhul koosinus fii võrdub ühega. Jootekolvi ja teiste soojendusriistade pisikese reaktiivse tarbimise võib rahulikult arvestamata jätta.
                      Elektroonika töötab suitsu baasil.
                      Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
                      Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

Õige. Valemis las olla cos kuid rohkem ei tasu küll sellega pead vaevata

Comment

Working...
                        X