Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Laskesimulaator

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Laskesimulaator

Tere.
    Oleks tarvis mingit lihtsamat skeemi isetehtud tankitõrjesimulaatori jaoks.
    Mänguasjapoodides on olnud müügil lihtsaid püstoleid ja tabavuse vastuvõtjaid, laskekaugus neil oli vist u.30m. Tahaks aga midagi mis tabaks vähemalt 50m kauguselt. Oleks hea kui tabavuse andur registreeriks tabavuse kogu auto ulatuses.

algul oli plaanis teha asi laserpointeriga kuid see poleks vist välja kukkunud.
    Nüüd tahaks teada ka sama asja saaks teha mingite sobivate IR elementidega

Comment

IR-il on seee jama et silmaga ei näe.
      - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
      - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

see et seda nägema peaks ei olegi oluline aga kas selle IR-ga annab teha kitsa kirega või vajub kauguse suurenedes laiali?

Comment

IR laserpointeritel ei vaju laiali 50 meetri peal rohkem, kui 1cm umbes.

Comment

Mismoodi sa selle tanki vms peal registreerimist teed?
            Kui kuidagimoodi enam ei saa siis vaata manuali.

Comment

vat selles suhtes tahakski abi saada
              et kui õnnestuks nt. 1m raadiusega kiireks ajada ja leida mingi sobiv vastuvõtja mis ise oleks ka suuteline kirt registreerima laialt
              aga kuna see teema mulle suht tume on asjaga raske

Comment

Originally posted by brand11@Jan 20 2005, 12:00
                IR laserpointeritel ei vaju laiali 50 meetri peal rohkem, kui 1cm umbes.
                Vaat selliseid ei ole näinudki. Miskipärast arvan, et seal on ikka tavaline nähtaava punase valguse laser. Muude valgusallikate kiirt nii kitsaks kokku ei koonda. Ja üldse: mis mõtet on nähtamatul pointeril? Mingi militaarvahend?
                - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Sellise simulaatori tegemine ikka päris keeruline, kui mõtlema hakata. Tankitõrje relvaga sihtimisel tuleb ju arvestada üsna täpselt kaugust, kuna rakett lendab päris suure kaarega. Sellisel juhul peaks selle pointeri panema sihiku külge, koos sellega liikuma. Sihik aga vist enamus tankitõrjerelvadel korpuse sees ja väljas ei liigu midagi(RPG-l võibolla isegi liigub) Tuulega arvestamine jääks vist ära, sest see muudaks asja üsna keeruliseks. Üldiselt oleks nähtamatu pointer parem, muidu ei viitsi keegi sihiku järgi sihtida, vaid jälgivad hoopis pointeri täppi

Pointeri sihiku külge panemisega ajasin vist veidi jama, aga kaare probleem jääb ikkagi.

Comment

nii keeruliseks pole nüüd küll asja vaja ajada, laskesimulaatorid on KV olemas millest kal räägib aga minu vajadused ajab ära ka lihtne varjant. Olen näinud mänguasjapoest ostetud mängupüssi mis toimib ka nagu simulaator. Sihid mingit võru mis pähe käib tukiga ja pihta saades hakkab asi vibreerima. Kuna aga see on ca. 30m ja peab suht täpselt sihtima siis ei saa sealt otse malli võtta. Nii et igasugu soovitused endiselt teretulnud.
                    Ja selle süsteemin tahaks integreerida kasutatud B-300 TT toru sisse ja sihik lihtsalt sisse lasta kiire järgi.

Comment

No see oleks lihtne.
                      Kaitseväes olevatel simulaatoritel on nii, et kui päästikule vajutad, lastakse laserist üks impulss mingit infi, mille siis märklaud registreerib.

Põhimõtteliselt on seal märklaua sees miski kaamera laadne asi, mis fikseerib tabamuse paigutuse ja kuvab selle siis arvuti ekraanile.

Kui sul pole oluline niivõrd selle tabamuse asetus märklaual, vaid see, et kas miski pisike piirkond on pihta saanud või mitte, tasuks proovida midagi analoogset sellele, mis Megazone-s vms..

Eks targemad inimesed parandage, kui millegiga eksin, ent ma arvan, et see laseri väljutatav impulss peaks olema moduleeritud 36 või 38 kHz (mis seal täpselt oligi) peale, justnagu TV kaugjuhtimispultides.

Vastuvõtja (märklaud), võiks siis olla sellel TSOP17xx vms kivil baseeruv vastuvõtja, sest selles on suur osa vajalikku kraami sisse ehitatud, ning selle küljes omakorda mõni mikrokontroller, mis siis andmeid töötleb ja vastavate kellade ja viledega tegeleb.

Põhimõtteliselt, kui laserid kiirgavad kindlat (ainulaadset) informatsiooni, siis saab selle järgi hiljem kindlaks teha, et kes (relva järgi) ja kui mitu korda märki tabas.

Nüüd küsimus, kas punaste laseritega on võimalik neid TSOP17xx kive kasutada? Kas need on võimelised sellist lainepikkust "nägema"? Peamine on see, et vastuvõtja peaks olema võimalikult tuim, see siis selleks, et ta kuskilt seinapõrkest midagi üles ei loeks, vaid ikka täistabamusest.
                      To boldly go where no man has gone before.

Comment

Nii saab ju märklaua ainult 1-e aktiivse punktiga! Kuidas fikseerid väikese (või suurema) kõrvalekalde?

Comment

Nojah, ma pidasin silmas mängu, kus kas said pihta või mitte.
                          Ma olen korra Megzone-is käinud ja minu arust oli seal ikka väga lihtne see tehnoloogia - vestil olevatest klaaskopsikutest paistsid fototransid, mis küll liiga täpset sihtimist ei vajanud. Egas sõduril loe, kuhu see kuul läks, võitlusvõimetu igal juhul.

Ma kujutan ette, et päris täpse märklaua saaks kombineerida pooleldi läbipaistva ekraaniga, mille taga webcam, arvuti ja ise kirjutatud lihtsama pildituvastussoftiga, mis kaamera pildi ntx ruutudeks jagab, ning tabamuse koordinaadid määrab. Edasi juba soft mis joonistab siis märklaua (tanki silueti) ja kannab sellele "kuuliaugud" vastavalt määratud koordinaatidele.

No ma ei kujuta ette, kuidas see süsteem päriselt neil töötab ja kas minu idee tegelikult toimib, kuid ma katsun alati mõelda käepäraste vahenditega teostusest :-P
                          To boldly go where no man has gone before.

Comment

Jah seda fototransside asja mõtlesin ka ise. Tegelikult on isegi kunagi tehtud üks ääretult lihtne skeem sel põhimõttel +laserpointer.
                            Aga ma tahaksin ikka 2 ruutmeetrist pinda kuhu sihtida. Neid transse läheb ikka sigapalju sinna sel juhul. Ja see viimane varjant kus arvuti ja muu värk on liiga keeruline ja seda ma ei taha. Tundub et peab selle mängupüstoli ikka lahti kakkuma.

Comment

Working...
                            X