Tahan oma tuunerile antenni taha ehitada. Esialgu midagi lihtsamat ehk siis poollainedipool. Kuna "Raadioamatööri käsiraamatus" olnud infost jäi mõndagi segaseks, küsin siin.
1) kas resonantspikkus on dipooli pikkus koos varraste sisemiste otste vahelise vahega või peavad selle määramisel varraste sisemised otsad kokku puutuma?
2) kas varraste sisemiste otste vaheline vahe (võiks öelda ka veerandlainetrafo laius) sõltub lainepikkusest ja kui, siis kuidas?
3)Kas raadiole võib antenni teha peenemast vardast/torust/traadist kui telekale? Kogu raadioskaala laius on umbes pool TV ühe kanali ribalaiust, nagu ma aru saanud olen.
4) Kas on üldse mingit sobituslüli vaja (tuuneriks on Laspi 001 Stereo)?
Põhiline jaam, mida vastu võtta tahan, on Raadio 2 (103,6 MHz).
Resonantspikkuse arvutasin raamatu juhiste järgi välja.
1) kas resonantspikkus on dipooli pikkus koos varraste sisemiste otste vahelise vahega või peavad selle määramisel varraste sisemised otsad kokku puutuma?
2) kas varraste sisemiste otste vaheline vahe (võiks öelda ka veerandlainetrafo laius) sõltub lainepikkusest ja kui, siis kuidas?
3)Kas raadiole võib antenni teha peenemast vardast/torust/traadist kui telekale? Kogu raadioskaala laius on umbes pool TV ühe kanali ribalaiust, nagu ma aru saanud olen.
4) Kas on üldse mingit sobituslüli vaja (tuuneriks on Laspi 001 Stereo)?
Põhiline jaam, mida vastu võtta tahan, on Raadio 2 (103,6 MHz).
Resonantspikkuse arvutasin raamatu juhiste järgi välja.
Comment