Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

9V trafost 12< kätte?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

9V trafost 12< kätte?

nimelt ilma tarbijata mõõtes näitab suisa 21V. Kas mingi kondeka lisamisega oleks võimalik väljundpinget tõsta? oleks vaja u.14V kätte saada. On see mõeldav?
    Oota! Las ma teen seda natuke paremaks...

Kõik sõltub koormusest.
    Oli see 21V alalis või vahelduvpinge? Lihtsmad adapterid (ilma pinge stabiliseerimiseta) annavadki koormuseta nominaalist tunduvalt kõrgemat pinget.

Comment

Alalispinge oli see

Comment

No siis 21-st 14 ikka saab
        Kirjelda nüüd palun täpsemalt, mida Sa millega toita tahad. Muidu käi nagu kass ümber palava pudru
        Koormusvoolud?

Comment

tahan toita temaga PIC16PRO programmerit. ICSP tahab saada 13+ volti, kuid olemasolev 21V (28v koormuseta) on liiga piiripealne. Jupp kipub kuumaks minema. Koormusvoolud... PIC ise tarbib mingi 100mA vist... ega seal suurt muud olegi. Ärge kõvasti lööge kui valesti arutlen

Comment

kõige lihtsam lahendus on LM7812 ja mõned elektrolüüdid.kui ruumi on vähe, siis osta sama stabilisaator väiksemas korpuses.

Comment

Oot, oot. Mis läheb kuumaks? PIC? Nii kõrget pinget ei tohi sinna mingil juhul anda.
              7812-l stabilisaator vahele on parim lahendus. Või LM317.

PIC tarbib umbes 2...4mA, mitte 100&#33;
              - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
              - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

ei lähe pic ise. kuumaks läksid 78L05 ja 78L08 stabilisaatorid. Eriti just see viimane. Ning selle tulemusena lõpetas esimestel katsetuspäevadel üks transs tegutsemise. Sellepärast läksingi üle arvuti toitest võetud 12V-le. Siiani rahuldas see mind täielikult, kuid ICSP huviga kaasnes ka vajadus kõrgema pinge järele.

Comment

Originally posted by raitl@Jan 29 2005, 22:44
                  kuumaks läksid 78L05 ja 78L08 stabilisaatorid. Eriti just see viimane.
                  Paiguta nad siis radiaatorile, mis soojust hajutab. Pinged, voolud ja stabikad peaks nagu põhimõtteliselt sobima.

Comment

Working...
                  X