Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Kas nii võib olla :)

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Kas nii võib olla :)

On siis selline asi et võimendi toites on 4 22000uF elektrolüüt kondesaatorit(link on siin http://www.astro.uu.se/~marcus/private/psu.jpg ) et kas ma seda asendada ei saa we N:100000uF kondega?või siiis 2-e 47000uF kondega?

Tänud kõigile

võib küll, aga siis tekib probleem gabariitidega.mida suurem mahtuvus, seda suurem kondensaatori mõõt.sellega peab arvestama.

Comment

Aga kumb variant siis, ma ise arvan et teine siis tuleb sama mahtuvus(2x47000) kokku mis skeemi järgi mõeldud Aga kas see mõjutab ka midagi et 4 asemel on 2 kondet(kui mahtuvused on samad)

Tänan kõiki kes aitavad

Comment

ei tohiks mõjutada. vist.
        <span style=\'font-size:13pt;line-height:100%\'>Qlimax</span>

Comment

Kui Sa paned n x 10000 uF konded, siis teoreetiliselt kasvab sellega toiteploki töökindlus. Näiteks kui ajapikku nendest n kondest 1-2 konde omadused mahtuvuse ja lekete seisukohalt halvenevad, siis tervikuna toiteplokile see muutus pole ehk kriitiline. Plokk võib töötada mõnda aega nii, et pole üldse aru saada, et midagi viga võiks olla. Remont (kondede vahetus) tuleb ka odavam.

Kui Sul toites aga 1 47000 uF konde, ja sellega midagi juhtuma peaks, on kohe ka vajalik toide kadunud ja poodi uue järele minek kindlustatud. Ja ma kujutan ette, et need tükid maksavad päris suure peotäie raha.

Esimesel juhul on remondiga natuke raskusi, sest suurest "patareist" ühe vigase konde ülesleidmine ei tarvitse kohe õnnestuda. Teise variandi puhul seda muret pole.

Muidu selles suhtes vahet pole, kas paned ühe suure või mitu väikest - loeb mahtuvus, mis lõpuks kokku tuleb.

Ise pole kunagi 1-te suurt kasutanud, alati mitmest väiksema mahtuvusega kondest vajaliku "patarei" kokku pannud, siiani probleeme pole olnud.

Comment

Ma vaatasin oma postitust ja mõnes mõttes panin puusse arvutustega.Selle skeemi järgi mis ma panin siia, on kogu mahtuvus 88000uF ja kui ma panen 2x47000uF siis selle kogu on 94000uF.Et jälle üks küssa:et mis siis saab kui ma suurema mahtuvuse panen,kas siis pinge tõuseb we?

Comment

Toites kasutatakse minimaalset vajalikku mahtuvust, mis hoiaks toite pulsatsiooni vajalikult madalal.
              Kui tahad võid mahtuvust ntx 10x suurendada, midagi halba see ei tee peale selle et sisse lülitamisel võivad kaitsmed läbi minna.
              Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Toite ahelas võivad olla suure mahtuvusega lüüdid ( toite pulsatsiooni vähendamiseks) nii suure mahtuvusega kui rahakott lubab

Comment

Ma ei hakka uut teemat tegema Küsiks siis jälle, Mida tähendab trafode lõpus VA N:Toroid trafo 2x38 500VA

Comment

Originally posted by Villem666@Jan 30 2005, 20:01
                    500VA
                    V - voldid
                    A - amprid
                    ehk 500 voltamprit
                    Mõningase mööndusega 500W võimsust, kui ei arvesta reaktiivkomponenti
                    (koosinus fii-d arvestamata).
                    Elektroonika töötab suitsu baasil.
                    Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
                    Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

Originally posted by Hypik@Jan 30 2005, 10:47

Muidu selles suhtes vahet pole, kas paned ühe suure või mitu väikest - loeb mahtuvus, mis lõpuks kokku tuleb.

Vahe on selles, et mida suurem mahtuvus, seda suurem parasiitinduktiivsus sellega kaasneb. Mitme konde kasutamine aiab seda effekti vähendada. Võib panna ka ühe suure ja teise tublisti väiksema.
                      Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Originally posted by sahtel@Jan 30 2005, 12:43
                        Toite ahelas võivad olla suure mahtuvusega lüüdid ( toite pulsatsiooni vähendamiseks) nii suure mahtuvusega kui rahakott lubab
                        Üle ei maksa siiski pingutada. Nimelt on vaja need konded ju sisselülitamisel täis laadida. Kas trafo ja dioodid veavad välja. Tühi konde=lühis.
                        Või tuleb teha kondede laadimine läbi takisti, mis täis saadel lühistatakse näit. releega.
                        Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Vahelduvvoolu aktiivvõimsus P=I*U*cosφ (ühik vatt), kus cosφ on vahelduvvoolu võimsustegur. P=I*U (ühik voltamper) nimetatakse ka näivvõimsuseks. Kuna koosinusfunktsiooni väärtus ei saa olla suurem kui 1, siis on voltampreid alati rohkem, kui vatte. Kui pinge ja voolutugevus on samas faasis (φ=0), siis eeltoodud valemid osutuvad samaväärseks.

Comment

Ja siit jälle üks küssa:kudas arvutada trafo VA/W-d siis?

Tänan kõiki kes aitasid

Comment

ja üks asi veel, kudas arvutada kas trafo toidab lüüdid ära või mitte?

Comment

Working...
                              X