Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Digisignaal->optiliseks

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Digisignaal->optiliseks

Sony´l on kasutusel selline adapter, mis muudab digisignaali optiliseks (toslink)
    Küsimus, kas sellise vidina sisse on mahutatud midagi peale saatedioodi, gabariit seda nagu ei võimaldaks?!
    Coax pesast kuhu se pistik käib tuleb välja: -, +5v ja signaal.
    Kui kasutasin eraldi müüdavat laiatarbe konverterit, õnnestus sealt ka optiline signaal kätte saada, probleemiks aga aeg-ajalt sisse tulevad elektrilised krõpsud, praksud. Samuti tundus see karp kiirgavat müra, mis häiris raadio tööd - karp ise plastmassist ja varjestamata.
    Kui keegi on näppinud miskit sellist ja oskab mulle nõu anda, siis olen ette tänulik!

Näppinud ei ole aga nende sees on ilmselt
    TOTX173
    gp1fa550tz
    või midagi sarnast, mille sisendiks on tavaline elektriline SPDIF signaal, ega seal palju rohkem kui diood vaja ei olegi (ruumi mõttes) ja kõik mahub ilusti ära.
    Müra ja krõpsud viitavad sellele, et osad impulsid ei tule korralikult läbi. Võibolla ei ole see sony väljund puhas, ehk vaba mingisugustest sony unikaalsetest lisanditest, nii +5 toite kui signaali poolel. Standardsest elektrilisest SPDIF väljundist ei saa kuidagi +5 toidet.

Comment

Tava koksiaal ei ole see väljund tõepoolest, kuna vajab 3 klemmiga pistikut.
      Kas ma saan õigesti aru, et kui sealt pistikust on saadav toide ja signaal siis on võimalik sinna ühendada seesama saatediood ja kõik peaks funktsioneerima!

Comment

Sõltub sellest mis sonyl sees on tehtud, kui on puhas TTL nivooga SPDIF, +5 ja null siis saab.

Comment

Hakkas tööle, kasutasin olemasolevat gp1fa550tz tüübile sarnast saatjat.
          Originaalvidin (pildil) maksab Sonys 800.- krooni!!

Comment

Veel üks küsimus selle saatjasse tuleva signaalijuhtme varjestuse kohta, kas varjestus on oluline, või ei? Hetkel jookseb varjestamata 3 sooneline kaabel ~20cm.

Comment

Seal sees on ilmselt ainult takisti ja punane valgusdiood.

allikas : http://www.epanorama.net/documents/audio/spdif.html

Ise proovisin seda varjanti, kuid käima ei saanud
              MINULE EI MEELDI KUI MÕNINGAD ISIKUD MINU POSTITUSI MUUDAVAD,
              KUI POSTITUS EI SOBI SIIS PALUKS SEE KUSTUTADA !

Comment

Working...
              X