Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

220V jootekolb 12V peale?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    220V jootekolb 12V peale?

    Kas oleks selline asi võimalik? Olemas 220V 15W welleri jootekolb. Hetkel on tehtud alus talle, kus diood võtab pinge 110 peale kui käest ära panen. Võimsamate kolbidega on asi ennast õigustanud, kuid see 15W ei kuumene uuesti üles piisavalt kiiresti kätte võttes. Ikka peab ootama, kolb pihus enne kui joota saad... Tuli siis selline mõte, et äkki on võimalik panna ta toimima arvuti toiteblokist tuleva 12V 20A(vist) pealt? Või on mõni muu lihtne ja kiire lahendus? Päris mikroprotsessoriga jootejaama ehitama hakata ei tahaks...veel.
    Oota! Las ma teen seda natuke paremaks...

    #2
    kas reguleeritavat veneaegset autotrafot pole proovinud?

    Comment


      #3
      sellisele kolbile pole mõtet dioodi vahele panna,ta võib ka vabalt 8 tundi seinas olla ilma et midagi hirmsat juhtuks.15W on nii väike võimsus, et kolb ei suuda üle kuumeneda.kui aga midagi ikkagi vahele tahad panna,siis tõesti autotrahvo nagu humax soovitas või siis kasutada kondensaatorit ja vähendada sellega pinge umbes kolmveerandi peale.

      Comment


        #4
        On ka varjant sümistorile antud seadde valmistada.Nende juhtimiseks on koostatud lihtsaid skeeme ning 15W puhul pole ka mingit hirmvõimsat sümistori vaja(nt. KU208G).
        On ka endal soov lähitulevikus seade 30W kolbe jaoks valmistada.Ära tüütab juba iga 5 nädala tagant uus kolbe muretseda(ega need puuotsas kasva&#33.
        The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
        Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
        Projektide pildid
        Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
        http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

        Comment


          #5
          miks sa neid siis nii tihti vahetad?Et kolvi ots nii kiiresti ei põleks siis olen kasutanud selleist võtet. kui võtan kasutusele uue kolvi, siis enne seda võtan alasi ja haamri ja pinnin otsa neljakandiliseks ja mis peamine materjali struktuur muutub tihedamaks. vask venib veidi pikemaks ja just sellise kujuganagu mulle meeldib. kui otsast vaadata siis onvask otsal ristküliku kuju. kui on ära pinnitud siis viilin otsa uuesti välja ja läheb käiku.See pinnimine on selline tundega töö ega vaja meeleheitlikku peksmist, küll aga pikendab väga palju kolvi iga. Tõsi küll, aga kasutan ainult vene kolbe, need on odavamad ja pole neil häda midagi.Sama olen ka kasutanud tooriku kallal, millest trein ümara ja auguga otsa tegemiseks kui trükiplaadiga on tegemist ja see kolb on lahutustrafoga ja otsad vahetatavad ja madalpingeline reguleeritav. õigeks tuleks lugeda lahendust, kus tegelemisel pooljuht tehnikaga , kasutatakse madalapingelist ja lahutustrafoga jootekolbi

          Comment


            #6
            jutt on õige, aga sobib ainult vene vaskotsikutega kolbidele.welleri oma ei kannata pinnimist,viilimist ega isegi kriimustamist.sümistoriga variant on ka natuke keerukas.lihtsuse poolest on peale dioodi ja transformaatori,kondensaator.kasutada on teda lihtne,ainult et nominaali arvutamisega tuleb natuke vaeva näha.

            Comment


              #7
              Ei ole leidnud endale sobivaid vene päritolu kolbesid.Kasutan nii 100.- + hinnaga kolbesi keraamilise otsaga metalliseeritud teraga(haamer/viil hoia eemal&#33.Tavaliselt ikka küttekeha annab õled ülekuumenemise tõttu.
              The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
              Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
              Projektide pildid
              Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
              http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

              Comment


                #8
                Dimmer teeb selle töö ilusti ära kui viitsid paar sotti kulutada.
                Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

                Comment


                  #9
                  http://www.hot.ee/qwerty009/KOLVI%
                  Elekter on niisugune asi mida ei näe, aga tunned - ja kui tunned siis enam ei näe

                  Comment


                    #10
                    tiit vist mõtles seda linki: http://www.hot.ee/qwerty009/kolvi_reg.htm ?

                    Comment


                      #11
                      seda jah
                      Elekter on niisugune asi mida ei näe, aga tunned - ja kui tunned siis enam ei näe

                      Comment


                        #12
                        Endal on mingi 100kr-ne "poolametsas" tehtud jootekolb. Koguaeg oli hirmus jama, et otsalt põles kähku kampol ära(enne kui mingi detailini jõudsin) ja otsad ise põlesid ka kiiresti ära. Piisas ainult sellest, kui panin ühe dioodi jootekolvi juhtmele vahele. Oligi kogumoos, kõike saab ilusti joota, otsad peavad kauem vastu ja kolvi eluiga peaks ka pikenema.
                        Elas kord üks väike transistorike, tal oli ainult üks viga, ta nimi oli p217

                        Comment


                          #13
                          kasutan juba üle aasta ühte kolbi, vist welleri oma. mingi kollase kummist kraega elukas on. pole mingi profi kolb, aga pärast selle kasutuselevõttu ei taha enam mingite 35 jaaguste hiinlastega enam tegemist teha, sest nei raibetel põlevad tõlvikud ära. Oomis maksis 185EEK ja RETis oli 180EEK. väga hästi peab, kuigi on erandeid: tööl kasutan ka sama isendit ja esimese kuu jooksul vahetasin kaks tükki välja, igatahes nüüd on pidama jäänud. kusjuures kodune kolb sai elekrtikilbis jootes faasi tõvikusse(unustasin pinge all jootes pistiku välja tõmmata) ja põletas selle 5mm lühemaks, siiski ei ole täheldanud tõlviku põlemist, kuigi see kaitsev kiht peaks ju kadunud olema...
                          Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

                          Comment

                          Working...
                          X