Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Trükkplaadi kaitsevahend

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Trükkplaadi kaitsevahend

    Tere

    Mõnel trükiplaadil on osad detailid paksult kaetud mingi pooleldi läbipaistva tahke ollusega (suhtiliselt kõvast materjalist). Seejuures kuju poolest oleks nagu mingi plastik või paks lakk üles sulatatud ja detailile peale valatud. Äkki keegi oskab öelda, et millega võib tegemist olla?

    #2
    mulle tundub, et jutt käib kuumliimist.

    Comment


      #3
      kas mitte kuuma liimiga tegu?

      Comment


        #4
        See täpselt seesama liim, mida lilleseadjad kasutavad. Liimipüstol kuhu tahked liimipulgad sisse käivad. Endalgi selline 15.- püstol säästumarketist kunagi ostetud. Kasutan samaks otstarbeks. Ehk siis kõikuvatel jalgadel olevaid detaile toestan jms. Hea, jahtub/hangub sekunditega.
        Oota! Las ma teen seda natuke paremaks...

        Comment


          #5
          Liimipüstoliga tõesti fikseeritakse mõnikord detaile või juhtmeid, lääne "sangades" ikka näha, aga see pole ilmselt trükkplaadi kaitsevahend nagu teema pealkirjast võiks arvata.
          Kaitseks niiskuse eest kaeti kokkumonteeritud trükkplaati lakiga. Seda nähtust võib näiteks tihti kohata vene kroonu raadioaparatuuris, mis välitingimustele kohandatud. Laki tüüpi või marki ei tea öelda, elektrotehniliseks lakiks vist nimetati.
          Elektroonika töötab suitsu baasil.
          Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
          Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

          Comment


            #6
            Nii raadiovastuv6tjas on eesm2rk fikseerida näiteks pooli keerdude laialit6mbamine. mehhaaniline kokkupuude teiste detailidega, mis võivad oluliselt muuta seadme tööparameetreid ( teat sageduse fikseerimine) Pahatihti hiina aparatuuris on see pigem silikooni sarnane kompaund. Seega tõesti pole see PCB kaitse.
            MSN- taneltreima182@hotmail.com
            telefon katki.

            Comment


              #7
              Kui trükiplaat on kaetud ühtlase läbipaistva õhukese kattega, millest paistavad läbi detailid ja detailidel olevad kirjad, siis on tegu spetsiaalse pinnakattega.Selliselt on tehtud enamuses vene ajal toodetud toodangust, kus esitati valmis toodangule väga kõrged nõudmised, töötamaks rasketes ja eriti raskes keskkonnas. Selle all on mõeldud töötamist niiskes või eriti niiskes keskkonnas, seal kus oli võimalik temperatuuri järsk kõikumine suurtes piirides, ka happelised keskkonnad j.n.e.Selliset kaeti ka kõikide elektrotehniliste mõõteriistade trükiplaadid. See tehnoloogia tagas suure töökindluse ja pikaealisuse, samuti ka seadme stabiilse töö igasuguses tingimuses.Selleks oli väljatöötatud mitmeid erineva kasutusalaga lakke, mis olid dielektrilised, antisaatilised ja väga heade mehhaaniliste omadustega materjalid ja nimetati neid eloktrotehnilisteks lakkideks.Samuti oli ka mõeldud remondile ja selleks otstarbeks kasutati spetsiaalseid lahusteid, selliste lakkide eemaldamiseks, kui vajadus tekkis.Oli ka kasutusel epoksiidide baasil väljatöötatud kattelakke, kuid neid enam hiljem lahustada polnud võimalik ja nendega kaetud plaadid ei kuulunud sellisesse kategooriasse, mida remonditi.Oli ka silikoonide baasil väljatöötatud elektrotehnilised hermeetikud.Oli kasutusel nii pinnakatte kui ka immutus materjalid.Reeglina olid kõik need materjalid väga heade füüsikaliste omadustega ja mitte odavad.Loomuilkult on see tehnoloogia veelgi täustunud ja kasutusel ka käesoleval ajal.Laiatarbe toodangule kasutati seda harva ja ainult osaliselt näit. trükiplaadi radade katteks ja sedagi mitte alati.

              Comment


                #8
                Päris raske on taolist plaatide pealt juppe kätte saada, eriti läbivate viikudega kive.
                Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

                Comment


                  #9
                  isegi mingeid plokke näinud, kogu plaat koos detailidega ülevalatud mingi eriti tugeva 2mm paksuse lakiga. andis maha joota suuri detaile, ennem läheb detail/kolb puruks kui see lakk sulab ja siis tina lahti tuleb. aga noh, midagi sai kätte kah, sellise detaili mida harva leiab, aga pikapeale loobusin sellest jamamisest

                  Comment


                    #10
                    Millalgi hallil ajal nägin selliseid vene plokke, mis koosnesid 5-15 jupist mis olid joodetud plaadile. Plaat oli omakorda plekkorpuses ja täidetud mingi läbipaistva mögaga. Vist oli mingi sõjaotstarbeline elektroonika.

                    Comment


                      #11
                      Et nüüd võiks ka sõna võtta-igasugu targutamist siin :angry: , et kunagi "oli" nii või naa ja ainult oli-keda see kotib, mis kunagi oli. Meil tööl kaetakse isegi tänapäeval trükiplaadid selliste kaitselakkidega ja mitte ainult mingi üksiktootmise juures vaid seda tehakse ka seeriatoodetega mida toodetakse ikka tuhandetes-kümnetes...ja nii edasi. Tänapäeval on kõige tähtsam nõue-kliendinõue, kui see tahab, et asi oleks selline ja selline siis selline ta ka olema peab-vahet pole kas ta siis tõesti vajab seda või mitte! Endal mul olemas ka vene "pärleid"-üks arvuti mis kunagi lammutatud sai sisaldabki ainult neid plaate, mis lakitud.Ja tänapäeva sangadest ja muust säärasest sodist ei tahaks rääkidagi-juba nende koostekvaliteet on allpool igasugu arvestust mis siis veel lakkimisest rääkida-kas need tootjad teavadki, et sellised asjad olemas on?
                      -superradical-

                      Comment


                        #12
                        .Ja tänapäeva sangadest ja muust säärasest sodist ei tahaks rääkidagi-juba nende koostekvaliteet on allpool igasugu arvestust mis siis veel lakkimisest rääkida-kas need tootjad teavadki, et sellised asjad olemas on?
                        küllap nad teavad aga kui pead mõne dollariga sanga ära tegema siis vist sellise luksuse jaoks ei jätku enam raha

                        Comment


                          #13
                          Originally posted by zener@Feb 9 2005, 17:24
                          Mõnel trükiplaadil on osad detailid paksult kaetud mingi pooleldi läbipaistva tahke ollusega (suhtiliselt kõvast materjalist
                          Aga nii palju raha, et midagi pritsida nad siiski leiavad
                          Sealjuures kipuvad need plärakad olema üsna absurdse või juhusliku paigutusega.

                          Comment

                          Working...
                          X